Hlavní obsah

Slavní muži a šediny: Na barvení kašlou a svědčí jim to

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mají k dispozici přední fitness trenéry, plastické chirurgy, kadeřníky a vizážisty, a přesto si zvolili cestu přirozeného stárnutí. A to je v dnešní době zaměřené na krásu a mládí obdivuhodné. Tihle známí muži vzdali barvení, nosí na hlavě šediny a proklatě jim to sluší!

Článek

Z šedin má obavu mnoho mužů i žen – jsou totiž znakem stárnutí. A kdo by si přál stárnout, když se ve společnosti stále razí heslo „Mládí vpřed“? Jenže šedivý vlas neznamená, že patříte do starého železa. Důkazem jsou slavní čeští i zahraniční umělci. Šediny jim neubraly na kráse, ale naopak přidaly na sex-appealu.

George Clooney (57)

Herec George Clooney nemůže své zešedivění přičítat dětem, jak to s oblibou dělají někteří otcové. Dvojčata Ellu a Alexandra si totiž pořídil teprve před rokem, kdy mu bylo 56 let, a interesantní šediny k němu neodmyslitelně patří už nějaký ten pátek. V tomto případě se dokonce nebojíme říct, že v nich vypadá lépe než s původní hnědou barvou vlasů. Má štěstí, že nepůsobí vůbec staře, ale spíš mu dodávají šmrnc.

Foto: Profimedia.cz

Vedle manželky Amal (40) slavný elegán mládneFoto: Profimedia.cz

Jiří Bartoška (71)

Jiří Bartoška je sekáč i po překročení sedmdesátky a své šediny nosí hrdě na hlavě i na bradě. Před čtyřmi lety ale o oboje přišel. Chemoterapie, kterou podstupoval kvůli rakovině mízní uzliny v mezihrudí, ho o pokrývku hlavy připravila. Naštěstí se na zákeřnou nemoc přišlo včas a herec ji za pomoci lékařů porazil. Vlasy i vousy dorostly a Jiří Bartoška vypadá snad ještě lépe než předtím.

Foto: Profimedia.cz

Dlouholetý idol českých žen vypadá dobře i jako sedmdesátníkFoto: Profimedia.cz

Jiří Langmajer (52)

Prošedivěl i Jiří Langmajer. Kdepak je konec svobodníkovi Milanu Koubovi z filmu „Copak je to za vojáka...“ (1987)! Herec už dávno není takové ucho jako ve známé české komedii. Stárnutí mu svědčí a strniště dodává na mužnosti. Před několika lety opustil manželku, navázal vztah s herečkou a moderátorkou Adélou Gondíkovou (45) a po jejím boku jen kvete.

Foto: Profimedia.cz

Nám se vousy na Jiřím Langmajerovi líbí. A co vám?Foto: Profimedia.cz

Dave Annable (39)

Americký herec Dave Annable možná nebude českému divákovi moc známý, protože jeho doménou jsou hlavně seriály. Jednu z hlavních postav ztvárnil například v sérii „Bratři a sestry“ (2006–2011) nebo „Red Band Society“ (2014–2015). Podle nás ale rozhodně stojí za zmínku, respektive za zhlédnutí. Ve vlasech má stříbrné nitky, přestože mu není ani čtyřicet, a diváci ho prý často podezírají, že se schválně barví, aby vypadal jako George Clooney. Dave Annable se této teorii jen směje, hlavní příčinou je u něj genetika.

Foto: Profimedia.cz

Diváci Davea Annableho neprávem podezírají z barveníFoto: Profimedia.cz

Janek Ledecký (56)

Dlouhé háro je v případě zpěváka Janka Ledeckého naštěstí už minulostí – moc mu totiž neslušelo. V poslední době dává přednost krátkému sestřihu a neskrývá ani šediny. Ty se u něj objevily ještě před padesátkou, ale zpěvák s nimi nebyl spokojený, takže si vlasy barvil na svou oříškově hnědou. Teď už se za ně nestydí a odhalit je byla trefa do černého. Nebo spíš do šedého? Image šedého vlka mu sluší.

Foto: Profimedia.cz

Mladší a starší Janek pohromaděFoto: Profimedia.cz

Colin Firth (58)

Britský elegán Colin Firth rozhodně není hvězdou, která by plnila stránky bulvárních deníků. Svoji image slušňáka si udržuje už řadu let a promítá se to i do jeho herecké kariéry. Ztvárnil například pana Darcyho v romanci „Pýcha a předsudek“ (1995) nebo důstojného Marka Darcyho v bláznivé trilogii o Bridget Jones (2001–2016). S manželkou Livií Giuggioli (49) je už od roku 1997 a za tu dobu pěkně prošedivěl – tak snad za to nemůže temperamentní Italka.

Foto: Profimedia.cz

I u Colina Firtha vítězí přirozenostFoto: Profimedia.cz

Ben Affleck (46)

Mezi slavné šedivce se řadí také americký herec Ben Affleck. Tomu se stříbro na hlavě tak zalíbilo, že si vlasy dokonce přibarvoval, aby je měl ještě šedivější. První vlasy, které změnily odstín do stříbrna, na sobě prý nacházel v době, kdy se kromě herectví začal věnovat i režii. S nadsázkou přisuzuje část viny svému bratru Caseymu Affleckovi (43). S ním se před kamerou setkal například ve slavném dramatu „Dobrý Will Hunting“ (1997).

Foto: Profimedia.cz

Může za Affleckovy šediny jeho bratr Casey?Foto: Profimedia.cz

Patrick Dempsey (52)

Ani Patricku Dempseymu se šediny nevyhnuly, ale i s nimi vypadá pořád sexy. Ostatně — herec by vypadal skvěle, nejspíš i kdyby se obarvil na fialovo. Charizma z něj totiž doslova čiší. Jeho konec v oblíbeném americkém seriálu „Chirurgové“ (2005–dosud) oplakaly fanynky a nadšené divačky po celém světě. Zahrál si v něm neurochirurga Dereka Shepherda.

Foto: Profimedia.cz

Patrick Dempsey nosí zajímavý rozcuchFoto: Profimedia.cz

Komu to podle vás sluší nejvíc?

Reklama

Související témata:

Načítám