Hlavní obsah

Směs na topinky s hlívou

Hodnocení:
(8)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Topinky si v létě člověk dokáže odepřít jen těžko. Hledáte ale třeba směs, díky které budou ještě lepší? Už nehledejte! Přinášíme vám tip s hlívou ústřičnou.

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 plátků toastového chleba
  • 4 ks vejce
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce mléka
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno, hlívu omyjte, očistěte a také pokrájejte.

Krok 2: V pánvi rozpalte olej a cibuli, česnek i hlívu krátce opečte. Když viditelně změknou, vyšlehejte v misce vejce s mlékem, solí, pepřem a nalijte je na pánev. Ihned míchejte vařečkou, aby se vytvořila nadýchaná vaječná směs.

Krok 3: Tu krátce prohřejte a servírujte na opečených plátcích toastového chleba, posypaných nasekanou jarní cibulkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama