Hlavní obsah

Snadné, svěží a lehké. Připravte si větrníčky naslano s tvarohovým krémem

Foto: Autorky

Vypadají krásně a stejně tak i chutnají. Kdy se do nich pustíte?Foto: Autorky

Reklama

Ať už se rozmýšlíte, jaké připravíte pohoštění pro svoji kamarádku, anebo nad lehkou večeří, padne vám do noty tento recept.

Článek

Větrníčky s tvarohovým krémem můžete obložit jak šunkou, tak nějakým dobrým sýrem, bylinkami, olivami, sušenými rajčaty… Zkrátka tím, co uspokojí vaše chuťové pohárky. Jaké podávat k větrníčkům pití? Bílé suché víno bude tou pravou souhrou s touto lehkou delikatesou.

Na 10 ks budete potřebovat:Na těsto: 140 ml vody, 80 g oleje, špetka soli, 100 g hladké mouky, 2 vejce; na náplň: 250 g měkkého (polotučného) tvarohu, 100 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce nasekané pažitky; na ozdobení: polníček, prosciutto, případně jiná šunka nebo sýr

Postup:Do rendlíku nalejte vodu a olej, přidejte malou špetku soli a přiveďte k varu. Přisypte mouku a neustále míchejte, dokud nezačne být těsto kompaktní a pružné. Těsto přendejte do vyšší nerezové mísy a nechte trochu zchladnout. Do hmoty zašlehejte ručním šlehačem jedno vejce po druhém. Použijte nejlépe spirálové metly.

Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 230 °C. Z těsta pomocí dvou lžic namočených ve studené vodě vykrajujte kuličky. Ty rozprostřete na plech a vložte do trouby. Pečte 5 minut zprudka, poté ztlumte na 170 °C a dopečte dozlatova. Když větrníčky trochu zchladnou, prokrojte je pilkovým nožem a nechte vychladnout.

V míse rozmíchejte tvaroh s Lučinou, přidejte špetku soli a pažitku. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou plňte spodní polovinu větrníčku. Ozdobte polníčkem, sušenou šunkou nebo sýrem. Na horní polovinu naneste trochu krému a přiklopte.

Jaké další odlehčené jídlo si dát k večeři? Zkuste například hráškovou polévku s ricottovým toustíkemanebo veganské karbanátky na salátku s hlívou.

Reklama

Související témata:

Načítám