Hlavní obsah

Speciální ptačí horoskop: Jaké jste znamení?

Foto: Thinkstock

Znáte ptačí horoskop? Koukněte se, jaký druh ptáka patří k vám, a odhalte o sobě ještě další věci, které jste nevěděliFoto: Thinkstock

Reklama

Klasický zvěrokruh zná téměř každý, všichni víte, jestli jste Beran, nebo Vodnář. To však není jediný horoskop, který byl kdy sestaven. Podívejte se do našeho článku, zda máte v duši vrabce, nebo páva!

Článek

Ptačí horoskop má své kořeny, jak se dá předpokládat, v Asii, konkrétně v oblasti Indie. Původní kalendář se samozřejmě plně nekryje s tím naším, s tím, jak jsme zvyklí znamení přisuzovat, ale postupem času byl pro moderní potřeby uzpůsoben do této podoby. Odhalte barvu svého peří!

Orel (21. 3.–20. 4.)

Král oblohy, mocný dravec, který si vždy prosadí to, co si zamane, protože je prostě průrazný, výrazný a nebezpečný. Nespoutaný dravec orel vám na svých křídlech do vínku přináší velké zapálení pro věc, ale taky určitou dávku nadhledu. Dokážete se nadchnout vlastně pro cokoli, nadšení už je pak obtížnější udržet. Plamenná povaha se špatně drží na uzdě, proto jako orel občas odleťte osamoceně do výšin a dopřejte si oddychu.

Kachna (21. 4. – 21. 5.)

Harmonická ochránkyně domova a svého hejna, která vždy dbá na to, aby měla všechny své mladé pohromadě. Staráte se o své blízké podobně, vědí, že se na vás můžou spolehnout, že jste praktičtí a důvěryhodní, praví kamarádi do deště. A navíc máte kachní žaludek – zkousnete prakticky cokoli a urazit vás je opravdu obtížné. Máte neobvyklou schopnost odpouštět a oklepat se ze všeho zlého – tak jako na kachním peří, ani na vás nic neulpívá.

Foto: Thinkstock

Děti, partner, domov... To je naprostou prioritou pro KachnyFoto: Thinkstock

Straka (22. 5.–21. 6.)

Pokřikující rošťačka straka si vykračuje ve svém výrazném černobílém kabátku a drze si přivlastní i to, co není její. I vy strkáte prsty všude, všechno vás zajímá a všechno chcete vědět. Je vás slyšet a umíte se stát jádrem každé společnosti, jste zábavnými společníky. Když vás však někdo nachytá ve špatném rozpoložení, měl by se rychle klidit, občas řeknete nahlas i to, co byste neměli. Pozor na zobáček!

Labuť (22. 6.–22. 7.)

Harmonické krasavice ladně se vznášející na vodní hladině a těšící své okolí pouhým pohledem – to přesně jste vy. Čiší z vás jakási poklidná energie, která pohladí člověka po duši, váš vnitřní klid mnozí vyhledávají. Být ve vaší společnosti je požehnáním. Stejně jako labutě tráví svůj život ve stabilním páru, tak i vy potřebujete stabilní a vyladěné zázemí, rodina je u vás na prvním místě.

Páv (23. 7.–22. 8.)

S hrdostí sobě vlastní nese páv svou korunu a je si vědom své hodnoty, svých předností. I vy víte, jaké jsou vaše silné stránky, a nebojíte se je využít. A tak to má být, nač falešnou skromnost. Ač může někomu tento přístup připadat namyšlený, dokud se nepřeceníte, pokračujte dále. Jste mimořádnou bytostí, sympatickou, příjemnou a silnou, stačí jen občas ubrat a více než sama sobě se věnovat okolí – bude vás za to milovat.

Foto: Thinkstock

Pávi jsou hrdí a znají svoji cenuFoto: Thinkstock

Hrdlička (23. 8.–22. 9.)

Symbol nevinnosti a prosté jednoduchosti, něčeho čistého a ctnostného, to je bělostná hrdlička. A taková je i vaše duše. Morální kredit je pro vás více než důležitý, ctíte řád, systém a spravedlnost. Nedokážete fungovat v chaosu, potřebujete si svou budoucnost nalinkovat. Od ostatních vyžadujete mnoho, stejně přísná měřítka však vztahujete i na sebe. Vaším druhým jménem je disciplína.

Kondor (23. 9.–23. 10.)

Obrovští kondoři mají mimořádnou schopnost neslyšně plachtit vzduchem bez sebemenšího rozruchu či zašustění – nemávají křídly, jen poklidně splývají s okolím. A totéž je vaším cílem, nevyvolávat rozruch, jen harmonicky splynout s okolím, stát se součástí celku, stability a vyrovnanosti. Nesnášíte hádky a ukvapené rozhodování, ke svému životu potřebujete čas a klid. Do svého okolí vnášíte příjemnou atmosféru.

Vrána (24. 10.–22. 11.)

Vrány jsou tajemnými stvořeními jakoby vystřiženými z temnoty noci. Je na nich něco mystického, něco znepokojivého. Na druhé straně jsou to chytrá a učenlivá stvoření, která nemají sebemenší problém dosáhnout všeho, co si zamanou. I vy tak trochu vybočujete z davu, máte svoje tajemství, které vás od ostatních odlišuje. Máte rádi svou samotu, ale i přítomnost ostatních.

Sokol (23. 11.–21. 12.)

Živý, přelétavý sokol hledá ve svém životě zábavu, vzrušení a pobavení. Schopný letec se nebojí ani akrobatických kousků a svou kořist umí polapit v okamžiku dlouhém jedno mrknutí oka. A stejně tak vy. Užíváte si života plnými doušky a neberete ho moc vážně. Společnost vás obdivuje a zbožňuje, mezi ostatními se cítíte jako ryba ve vodě. A když si něco usmyslíte, jdete zkrátka za tím. Bez výjimky.

Foto: Thinkstock

Vrabec je mezi lidmi jako ryba ve vodě, přátele potřebuje mít okolo sebeFoto: Thinkstock

Sup (22. 12.–20. 1.)

Na první pohled sup možná nevypadá atraktivně, asi málokdo řekne, že je jeho oblíbeným zvířetem. Naopak, postoj okolí k němu je často až negativní. Sup je ale tvor houževnatý, inteligentní a silný. I vy si držíte od lidí odstup a udělat si přátele pro vás není jednoduché. Pokud si však už někoho k tělu pustíte, jste věrným přítelem, vždy po boku, vždy k dispozici. Vaši přátelé obdivují vaši dobrotu a sílu, nebojte se tedy i cizincům více otevřít. Třeba vás příjemně překvapí.

Vrabec (21. 1.–20. 2.)

Společenský nenápadný drobek, který často mění lokalitu a který je vždycky u všeho jako první a na plotě si štěbetá s hejnem všechny novinky. I vy máte přehled, co se ve vašem okolí děje, na koho si dát pozor, kde něco výhodně sehnat, s kým se přátelit. Vaše smysly i mysl jsou bystré a ostré, všechno si pamatujete. Komunikace je pro vás požitkem, bez ostatních lidí nepřežijete, to oni jsou vaší inspirací a stimulem.

Sova (21. 2.–20. 3.)

Sova, záhadná a tak trochu jiná. Její noční život z ní dělá tajemnou neobvyklou bytost upoutávající pohled, umí se ale pohybovat i zcela tiše a bez povšimnutí. I vy dokážete buď vystoupit z řady a být osobností, nebo poklidně splynout s davem, podle toho, co se vám v dané situaci více hodí. Soví moudrost je vaší vlastní, máte unikátní pohled na svět okolo. Buďte sví a nenechte se nikým ovlivnit. Jste pozoruhodnou osobností.

Která opeřená křídla unášejí životem vás? Jste spíše dravým letcem nebo klidnou vodou?

Reklama

Načítám