Hlavní obsah

Šperky podle znamení: jaké kameny a kovy se k vám hodí?

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Reklama

Šperk je ozdobou každé ženy a vybírat lze z nespočtu tvarů a zpracování. Jak zvolit takovou ozdobu, aby co nejlépe seděla k vaší osobnosti? Řiďte se podle znamení horoskopu, které vám napoví, jaký kousek je ten pravý právě pro vás.

Článek

Šperky slouží nejen ke zkrášlení, ty správně vybrané také podtrhují osobnost a sebevědomí své nositelky. „Myslíme si, že každá žena se chce cítit neobyčejně, a to bez ohledu na to, jaký je zrovna den. A jsou to právě šperky, které to umožní. Různé barvy kovů podtrhnou přirozený odstín pokožky nebo barvu vlasů a každý drahokam dle svého významu dokáže pozitivně ovlivnit určité rysy osobnosti,“ říká Lucie Zajíčková ze společnosti Danfil Jewellery.

Zejména šperky s drahými kameny silně ovlivňují toho, kdo je nosí. „Šperky nosí ženy (i muži) už mnoho staletí. Drahé kameny zesilují jejich energii. Díky šperku je můžete mít stále u sebe, protože tak je jejich síla a vibrace mnohonásobně silnější,“ myslí si Petra Novotná z Yoga Day, která stojí za šperky ITAPEMA. Efekt ještě zesiluje, pokud zvolíte šperk, který ladí k vašemu znamení!

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beranům nejlépe sednou šperky výrazné a odvážné, nebojí se je vystavit všem na odiv a zazářit. Na decentnost si nepotrpí. Navíc bývají dostatečně sebevědomí na to, aby takové šperky mohli nosit. Z kamenů jim nejlépe sedí silný a mocný rubín, kámen lásky a vášně, který souzní s ohnivou beraní energií a chutí k životu. Podporuje jejich přirozenou odvahu a sebevědomí, a navíc se jedná o silný ochranný prvek, který jim pomůže z problémů zaviněných jejich horkou hlavou.

Foto: Archiv firem

Zleva: prsten Danfil, 65 899 Kč, prodává e-shop Brilianty; přívěsek Eppi, 66 990 Kč, prodává e-shop EppiFoto: Archiv firem

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou zastánci spíše něžnější klasiky, nemají rádi divoké ornamenty, nečekané vzory a obrovské šperky, které by jejich umírněnou osobnost doslova překřičely. Hodí se k nim decentní prsteny i náušnice s drobnými kamínky ve světlejších barvách. Z drahokamů je pro ně ideální romantický růžový safír, který jim pomůže s mezilidskými vztahy, kde býčí schopnosti občas trochu váznou. Navíc má punc luxusu, což je něco, co prožitkoví labužníci Býci vždy ocení.

Foto: Archiv firem

Zleva: prsten Klenota, 6200 Kč, prodává e-shop Klenota; náušnice Danfil, 15 720 Kč, prodává e-shop BriliantyFoto: Archiv firem

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro přelétavé komunikativní Blížence se hodí těkavá a radostná energie citrínu. Je to kámen diplomacie, radosti a vitality, lehké hlavy a štěstí, zaručuje v životě prosperitu. Pro Blížence se nehodí těžké ornamentální šperky, ty je dusí. Využijí hlavně něco střídmého a svěžího, jakkoli se jim však rozhodně nepříčí zdobnost. Vzhledem k nestálosti jejich povahy je vhodné, aby volili šperky, které ladí ke všemu.

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Eppi, 5750 Kč, prodává e-shop Eppi; prsten Glamira, 10 257 Kč, prodává e-shop GlamiraFoto: Archiv firem

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Křehké šperky pro křehké duše – přesně to platí pro Raky. Tyto romantické bytosti by měly nosit šperky něžné, jednoduché a elegantní, které posílí jejich přirozeně ženskou energii a umocní jejich okouzlující auru. Nejlépe jim vyhovuje perla, která se hodí ke všem vodním znamení. Perly jsou symbolem ženskosti, citů a emocí, pomohou Rakům navázat mnohem vyrovnanější vztah s vlastní emoční stránkou, se kterou mohou leckdy pořádně zápasit.

Foto: Archiv firem

Zleva: náhrdelník Pandora, 1929 Kč, prodává Pandora; přívěsek Eppi, 1960 Kč, prodává e-shop EppiFoto: Archiv firem

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy jen to nejepičtější! Tohle znamení potřebuje vyčnívat z davu tak, aby ho nikdo nepřehlédl. Správné šperky tuhle jejich stránku jen podpoří. Projde jim i kdejaká extravagantní potřeštěnost, výrazné tvary i barvy, přesto však stále s nádechem elegance a ladnosti, která je jim vlastní. Z kamenů je pro ně nejvhodnější diamant, kámen síly, král všech drahokamů. Málokteré znamení dovede jeho silnou energii zkrotit a využít, ale Lvi s tím nemají problém.

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice ALO diamonds, 25 000 Kč, prodává e-shop Alo; přívěsek Danfil, 13 390 Kč, prodává e-shop BriliantyFoto: Archiv firem

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Zemské znamení Panny potřebuje šperk střízlivý, střídmý, ne křiklavý, ani příliš odvážný. Pokud totiž přitahují příliš mnoho pohledů, necítí se dobře. Jejich šarm podtrhne jednoduchá elegance, která by se navíc měla pojit s praktičností. Z kamenů jim sedne zelený smaragd, jehož uklidňující vibrace zcelí jejich perfekcionistickou náturu. Tento kámen jim pomůže bojovat proti stresu, který Panny často zažívají, a dodá jim energii, kterou ve své honbě za dokonalostí někdy postrádají.

Foto: Archiv firem

Zleva: prsten Klenota, 6200 Kč, prodává e-shop Klenota; přívěsek Nicole, 1890 Kč, prodává e-shop Šperky NicoleFoto: Archiv firem

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Šperky vzdušné Váhy zbožňují, tečka. Mohou se zdobit vlastně jakýmikoli prsteny, náhrdelníky či náramky, jejich osobnost zkrátka ladí se vším, co je krášlí. Navíc mívají samy perfektní vkus, takže dovedou sáhnout přesně po tom pravém. Často pro ně platí: čím zdobnější, tím lepší. Z kamenů je pro ně vhodný růženín, ochranný kámen přitahující lásku, což je hodnota, z níž Váhy čerpají většinu své životní energie. Navíc je to kámen svěží a lehký, což je přesně to, co Váhy potřebují.

Foto: Archiv firem

Zleva: náramek ITAPEMA, 1790 Kč, prodává e-shop Yoga Day; přívěsek Simira, 835 Kč, prodává e-shop SimiraFoto: Archiv firem

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vášniví a tak trochu temní Štíři se s oblibou zdobí jednoduchými, ale výraznými šperky. Sedí jim ostré hrany a řezané, geometrické šperky, ale i takové, které na první pohled působí až starodávně jako mystické dědictví. Prim hrají tmavé odstíny, z kamenů je tak pro ně vhodný černý diamant, kámen vášně, který je esencí jejich záhadné osobnosti a má silný magický náboj. Kromě toho napomáhá Štírům se otevřít, ukázat své city, což je něco, v čem silně pokulhávají.

Foto: Archiv firem

Zleva: přívěsek Glamira, 13 691 Kč, prodává e-shop Glamira; prsten Soliter, 34 031 Kč, prodává e-shop Šperky diamantyFoto: Archiv firem

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci obecně většinou příliš šperků nenosí, nemají velkou potřebu se nějak zdobit. Je tak potřeba vybrat pro ně jen jeden výrazný šperk, který je bude charakterizovat a budou ho mít neustále u sebe. Ideálně jsou to náušnice, které jim obecně nejméně „překáží“. Z kamenů je pro ně vhodný silný a výrazný granát, kámen, který podporuje jejich přirozenou upřímnost a přímost a vnáší do života naději, a je tedy v souladu s jejich vrozeným optimismem.

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Glamira, 9741 Kč, prodává e-shop Glamira; přívěsek Klenota, 10 900 Kč, prodává e-shop KlenotaFoto: Archiv firem

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou velmi konvenčním znamením, které nerado opouští svou komfortní zónu a zkouší cokoli, co nezná. Proto se pro ně hodí šperky jednoduché, rovné hrany, nic přezdobeného. Strohá elegance. Z kamenů jim bude vyhovovat křišťál, který je čistý, pomůže jim navázat kontakt se svým vnitřním já, trochu se otevřít světu a taky občas dát najevo nějaké city, což je něco, co Kozorozi obecně příliš neumí. Navíc zjemní jejich ostré hrany a vnese do nich kus křehkosti a něžnosti.

Foto: Archiv firem

Zleva: prsten ITAPEMA, 980 Kč, prodává e-shop Yoga Day; náramek Ocean Inside, 490 Kč, prodává e-shop Ocean InsideFoto: Archiv firem

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Svobodomyslní Vodnáři jsou mnohem hlubší osobností, než se na první pohled mohou zdát, mají otevřenou mysl a smysl pro duchovno. I proto je pro ně ideálním kamenem fialový ametyst, který jejich mysl otevírá pro vyšší sféry, pomáhá jim povznést se, ale zároveň zůstat ukotveni v realitě, na což často zapomínají. Navíc posiluje jejich už tak silnou intuici na naprosté maximum. Vodnáři nosí šperky jakékoli a kdykoli se jim zachce, nenechají se ničím svazovat a ochotně zacházejí až do toho nejextravagantnějšího extrému.

Foto: Archiv firem

Zleva: náramek ITAPEMA, 1790 Kč, prodává e-shop Yoga Day; přívěsek Decadorn, 1049 Kč, prodává e-shop Designový domovFoto: Archiv firem

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Hloubavé Ryby vyzařují velmi elegantní, až snovou energii, a právě takové by měly být i jejich šperky. Nic přehnaně zatěžkaného, spíš křehčí, něžné designy, které jejich osobnost nepotlačí, ale vyzdvihnou. Z kamenů se pro Ryby parádně hodí modrý safír, kámen mořských hlubin s barvou oceánu, kámen všech snílků a fantastů, který podporuje rybí kreativitu a lehkost, s jakou toto znamení proplouvá realitou. Je také symbolem lásky a věrnosti, hodnot, které jsou všem Rybám vlastní a drahé.

Foto: Archiv firem

Zleva: prsten ALO diamonds, 25 400 Kč, prodává e-shop Alo Diamonds; prsten Carlo Romani, 1950 Kč, prodává e-shop Carlo Romani shopFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám