Hlavní obsah

Stárnutí podle horoskopu: Váhy se bojí vrásek. A vy?

Foto: paulaphoto, Shutterstock.com

Foto: paulaphoto, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo stárne s grácií, jiný se s přibývajícími léty tak snadno nevyrovnává. Chcete vědět, jak se s rostoucím věkem popasuje právě vaše znamení? Čtěte dále, prozradíme vám to.

Článek

Přibývající léta nejsou žádná legrace a každý se s nimi musí nějak vyrovnat. Někdo se snaží stále vyšší číslo označující jeho věk ignorovat, jiný kvůli němu panikaří, utápí se v depresích… Nebo si ho ani nevšimne. Jak své stárnutí prožívají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Existují jedinci, kterých se přibývající léta téměř nedotknou. A právě mezi ně patří Berani. V srdci zůstávají dětmi, k tomu jsou tak aktivní a plní energie, že vůbec neuhodnete, kolik jim ve skutečnosti je. Svůj věk navíc absolutně neřeší, je to pro ně jen číslo a důležitý je jejich pocit, síla a energie – a té mají vždycky na rozdávání. Kromě toho jim díky aktivnímu životnímu stylu zůstává i velmi mladistvý vzhled, takže dokážou druhé i čas oklamat naprosto dokonale.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou rození požitkáři a vychutnávají si všechno – i život. Proto i ze stárnutí umějí vytěžit to nejlepší a pozdější léta svého života si užívají naplno. Vychutnávají si, že konečně mohou zpomalit a životem procházet s větším klidem. Stáří většinou naplní zážitky, na které neměli do té doby čas, většinou hodně čtou a zkrátka „dohánějí resty“. Musejí si však dávat pozor na zdraví, právě kvůli jejich požitkářství se jim zhoršuje fyzická kondice a hrozí zvláště problémy se srdcem.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Býci i Berani jsou aktivní a přibývající léta si umějí užít po svémFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si neberou servítky a nějaké stárnutí je nemůže absolutně zastavit. Jsou ohromně cílevědomí a ambiciózní a na splnění svých snů a přání pracují celoživotně. Dokonce by se dalo říct i to, že s přibývajícím věkem své tempo ještě zvyšují, aby jim náhodou něco neuteklo. Až do opravdu pozdního věku jsou neobvykle bystří a udržují se mentálně ve skvělé kondici. Na svoje kognitivní a komunikační schopnosti jsou ohromně pyšní a pilně na jejich rozvoji pracují.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je nejdůležitější životní hodnotou rodina, a stáří tak prožívají podle toho, jak moc se jim na tomhle životním cíli podařilo zapracovat. Pokud zůstávají do pozdějšího věku sami a nemají kolem sebe vnoučata, stávají se často zahořklými a melancholickými jedinci, kteří co nejdéle pracují, jinak se drží v ústraní a se stářím se nevyrovnávají úplně dobře. Jestliže jsou však obklopeni širokou rodinou, jsou z nich ti nejlepší prarodiče, pro svoje vnoučata udělají naprosto cokoli a jsou za to zbožňováni a uctíváni.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy jsou první příznaky stárnutí většinou poměrně těžké – je pro ně komplikované si přiznat, že jim ubývá sil a že se do popředí hrne mladší generace. Jakmile však tuto skutečnost konečně akceptují, stárnou s obrovskou grácií, a navíc jim přibývající léta sluší. S věkem jejich přirozené charisma ještě roste a stávají se velmi rozumnými a respektovanými jedinci, ke kterým si mnozí chodí pro radu a konzultaci, protože zkrátka vždycky vědí, co dělat. Pro druhé jsou až do pozdního věku vzorem i díky svému šarmu a eleganci.

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Lvi stárnou se skutečnou grácií a pro ostatní jsou vzoremFoto: stockfour, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Stárnutí je pro Panny těžké, protože je to něco, co nemají plně pod kontrolou – a to je děsí. Hodně o sebe dbají, zdravě jedí, cvičí tělo i mozkové buňky. Stárnutí však nejde zastavit a to jim kazí náladu. Panny jsou přirozeně kritické a často nabručené, což se s přibývajícími léty jen prohlubuje. Je potřeba, aby na sobě stále pracovaly, hledaly si nové koníčky a vědomě nacházely způsoby, jak trávit svůj čas produktivně, jinak to s nimi může být k nevydržení.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy se se stárnutím absolutně nedokážou vyrovnat a je to pro ně noční můra. Zvláště ženy o svém věku často lžou a snad se za něj i stydí. Až do smrti o sebe velmi intenzivně pečují a snaží se vyhladit každou vrásku. Jsou ohromně marnivé a vzhled je pro ně velmi důležitý. Propadají tedy často depresím a někdy potřebují k přijetí přibývajících let i asistenci psychologa. Právě Váhy se nejčastěji uchylují k nejrůznějším plastickým operacím, které mají jejich postupující věk vygumovat.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se s lety stahují stále více do sebe a jsou z nich tak trochu sobci – ne však nutně v negativním slova smyslu. Postupně se stahují ze své sítě vlivu, kterou během života vybudovali, a už zkrátka kopou jen za sebe. S přibývajícím věkem stále přesněji vědí, co chtějí a potřebují i jak toho dosáhnout: a tak se do toho zkrátka pustí. V pozdním věku se pak noří do studia toho, co je vždy zajímalo a neměli na to dříve čas, baví je učit se a obohacovat a tříbit své názory.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Podobně jako Berani ani Střelci vlastně nestárnou. Jsou tak akční a plní mladistvé energie, která je žene vpřed, že přibývající léta ani neregistrují. I v pozdním důchodovém věku hodně cestují a plní si všemožné sny, chtějí zkrátka život vyždímat do poslední kapičky. Milují svoje narozeniny, protože je to den, kdy se všechno točí kolem nich, ale navíc se také vidí se všemi svými přáteli a blízkými, což je pro Střelce naprostý ráj. I v pozdějším věku rádi flirtují a prožívají vášnivé románky a vzplanutí.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Kozorozi i Střelci si to umějí pořádně užítFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je stáří vlastně obdobím rozkvětu. Jedinci narození v tomto znamení bývají vždy spíše tiší a vážní, uzavření a velmi konzervativní, od života a lidí si drží jakýsi odstup. Až s přibývajícím věkem se zbaví této své sevřené upjatosti a naučí se otevřít radostem, které život přináší. Konečně mají pocit, že toho vědí dost, že už toho hodně dosáhli a že je zkrátka čas si život užít. Stárnutí přijímají velmi klidně a otevřeně, skoro zvědavě, protože je zajímá, co pro ně má další rok ještě připravené.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři stárnou s neuvěřitelnou lehkostí. Ne že by si svůj věk neuvědomovali, jako to mají Střelci a Berani, spíše na každém životním období dokážou najít něco, co si nesmírně užívají. Život je pro ně jedna velká cesta plná objevů a zkoumání a zvědavost je nikdy neopouští. Právě mezi Vodnáři se nejčastěji najdou odvážlivci, kteří si až do pozdního věku barví vlasy zářivými odstíny, nosí oblečení, které by jejich věku „nemělo příslušet“, zapisují se do nejrůznějších „troufalých“ kurzů – Vodnáře nic nesváže a budou navždy zkoumat všechny možnosti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je stárnutí stresující. Jsou totiž celý život zvyklé pomáhat druhým, řeší jejich problémy a starosti a sebe stavějí na druhou kolej. A najednou mají hrůzu z toho, že si budou muset říkat o pomoc, že si samy neporadí a už vůbec nikomu nepomohou. Bojí se, že budou na obtíž. Ke spokojenému stárnutí potřebují pevnou síť rodiny a přátel, která jim bude dávat najevo lásku a to, že nejsou přítěží, ale že si naopak pomoc zaslouží a není na tom nic divného.

Jak stárnutí zvládáte a vnímáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám