Článek
Postup
Krok 1: Řízky rozpulte, aby se s nimi lépe pracovalo, a mezi dvěma pláty potravinářské fólie je z obou stran naklepejte.
Krok 2: Tučný jogurt (řecký nebo smetanový) smíchejte s vajíčky, paprikou, hořčicí, prolisovaným česnekem, malou lžičkou soli a pořádnou dávkou čerstvě namletého pepře.
Krok 3: Do této marinády maso den nebo dva předem naložte – právě díky tomu krásně zkřehne.
Krok 4: Plátky poté obalte ve strouhance smíchané se sezamem a klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olejem. Olejem trochu pokapejte i samotné řízky.
Krok 5: Pečte asi 20 minut při 200 °C dozlatova, v polovině můžete řízky otočit. Podávejte například s bramborovou přílohou a jednoduchým salátkem z čerstvých okurek a trochy octa, soli a pepře.
Tip: Pro ještě lehčí verzi použijte krůtí nebo kuřecí maso.
Máte nějaký tip na zdravější verzi klasického jídla? Samozřejmě ideálně takovou, která mu neubírá na chuti. Napište nám!