Hlavní obsah

Šťavnatý kuřecí řízek v podmáslí. Zkuste ho jako burger!

Hodnocení:
(95)
Foto: Marianna Bartková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jestli se vy nebo vaše děti můžete utlouct po kuřecích stripsech z fast foodu, určitě už vás někdy napadlo připravit je (a to za zlomek ceny) doma. Nás pochopitelně taky, a o recept se podělíme! Není na něm nic složitého a kuřecí nebo krůtí řízky jsou s tímto postupem opravdu parádně šťavnaté.

Ingredience pro:
4 porce
Na marinované řízky
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek podmáslí
  • sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • řepkový olej
Na burger
  • 4 hamburgerové housky
  • ledový salát
  • majonéza
Článek

Postup

Krok 1: Kuře (na 4 porce vám bohatě stačí 3 kuřecí prsa, skvělá je nicméně i krůta) pokrájejte na menší podlouhlé kousky a minimálně na hodinu, nebo ještě lépe do druhého dne, naložte do pořádně osoleného a opepřeného podmáslí, do kterého prolisujte česnek.

Foto: Marianna Bartková

Díky marinování a křupavému kabátku zůstane maso krásně šťavnaté

Krok 2: Mouku smíchejte s kořením a kypřicím práškem, také osolte a opepřete a marinované kousky v ní obalte. Poté je vraťte do podmáslí a znovu obalte v mouce, díky tomu bude těstíčko připomínat to z fast foodu.

Krok 3: Kuře smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce a podávejte se šťouchanými bramborami nebo jako já v burgerové housce s majonézou  a proužky salátu.

Foto: Marianna Bartková

Kombinovat řízek s majolkou a bílým pečivem je sice trochu darda, ale ta chuť!

Tip: Ze zbylého podmáslí upečte čokoládovou bábovku nebo třeba ovesné lívance s jablky. Díky němu budou dezerty krásně vláčné!

Dali byste si raději něco dietnějšího? Zkuste plněné kuřecí kapsy se sýrem a špenátem nebo kuřecí kung-pao se zeleninou a nudlemi.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama