Hlavní obsah

Středomořské kuře z jednoho hrnce

Hodnocení:
(2)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Léto je v nedohlednu, ale jednu věc pro slunečnější den udělat můžete: pochutnat si na jídle inspirovaném Středomořím, ve kterém hrají prim olivy a další suroviny plné sluníčka. Zláká vás kuře z jednoho hrnce?

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích stehen
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • olivový olej
  • 1 hrnek cherry rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 2 hrnky uvařených bílých fazolí
  • 1 hrnek černých oliv bez pecky
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • oregano
  • bazalka
  • tymián
Článek

Postup

Krok 1: V pánvi, která může přijít do trouby, rozehřejte olej a osolená a opepřená stehna v ní z každé strany asi 5 minut opečte.

Krok 2: Mezitím smíchejte rajčátka, plátky česneku, fazole a olivy s balzamikovým octem, lžící oleje, bylinkami a čerstvě mletým pepřem. Osolte a přidejte ke kuřeti. Pečte v troubě zahřáté na 200 °C asi 40 minut doměkka, během pečení občas přelijte šťávou.

Tip: Fazole den předem namočte a vařte v tlakovém hrnci spolu se saturejkou nebo jinou bylinkou proti nadýmání. Použít můžete i konzervované, ale doma vařené luštěniny, jsou chutnější a zdravější.

ynezorPumanzeSaNyknalC