Hlavní obsah

Studená okurková polévka s koriandrem

Hodnocení:
(45)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Na klasické horké polévky není v parných letních dnech ani pomyšlení. Vyzkoušejte třeba tento dnešní recept na svěží studenou polévku ze salátové okurky a koriandru.

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 salátová okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 bílý jogurt
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Krok 1: Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na menší kousky, aby se snadno mixovaly. 

Krok 2 : Oloupejte stroužek česneku, opláchněte čerstvý koriandr (ten můžete použít i s měkkými stonky) a jarní cibulku (bílou i zelenou část) nakrájejte na špalíčky. 

Krok 3: Do vyšší nádoby dejte nakrájenou okurku, jarní cibulku, čerstvý koriandr, půl stroužku česneku, vymačkanou limetkovou šťávu, bílý jogurt a olivový olej. Společně vše umixujte tyčovým mixérem. Polévku nyní ochuťte solí a pepřem. 

Foto: Svatava Vašková

Podávejte ji ozdobenou třeba grilovanou krevetou, čerstvými lístky koriandru a namletým pepřem

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 8. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.