Hlavní obsah

Studentská garsonka: Jana měla na vybavení jen 80 tisíc!

Foto: Indefa

Garsoniéra pro studentku působí hravým, odlehčeným dojmemFoto: Indefa

Reklama

Když uvidíte tento byt, zřejmě jako my zatoužíte být opět studenty. Podívejte se, jaké pěkné bydlení se dá pro studující dívku zařídit na ploše o velikosti 37 metrů čtverečních.

Článek

Malé byty jsou dnes ve velké oblibě. Důvodem je zejména ekonomické hledisko, menší byt je provozně levnější. Problémy občas bývají s tím, jak ho zařídit, aby se vše vešlo, a ještě to hezky vypadalo.

To ovšem není problém tohoto malého bytu v Praze 6. Pro studentku Janu, která zde bydlí, jej zařídilo studio Indefa. Veškerý nový nábytek i s doplňky stál jen 55 tisíc, spotřebiče do kuchyně dalších 25 tisíc, přičemž skříň v chodbě a kuchyňská linka už byly součástí bytu. To je ale stejně dobré, že?

Foto: Indefa

Předsíň s vestavěnou skříní. Okolí zdobí tapeta značky RaschtextilFoto: Indefa

Kompaktní a víceúčelové

Návrhářka zvolila pro vybavení bytu oblíbenou červeno-černo-bílou barevnou kombinaci a vybavila garsoniéru tak, aby zde mohly bydlet i dvě osoby.

V podstatě jedna místnost plní funkci obývacího pokoje, ložnice a kuchyně zároveň, a takové řešení vyžadovalo trochu přemýšlení. „Byt je vybaven tak, aby byl kompaktní a zároveň plnil více funkcí. Při jeho zařizování jsme se snažili o nadčasové řešení s ohledem na eleganci,“ přiznává designérka Lucie Micková, která byt zařídila. Proto zde není nábytek na míru, ale nábytek cenově dostupný, koupený v levnějším obchodě. A jde to.

Foto: Indefa

Bílá sedačka v rohu skoro není vidět, a tak pomáhá opticky zvětšit prostorFoto: Indefa

Ložnice i obývák v jednom

Do bytu se vstupuje miniaturní předsíní, v níž je vestavěná skříň, která zde už stála. Ta se hodí vždy, je to jedno z oblíbených řešení k ukládání věcí. Obývací pokoj je funkčně rozdělen na část společenskou a spací. Postel je tedy umístěna v rohu, který pocitově poskytuje bezpečí. Místo nočního stolku je zde regálový stolek, který je předělen mezi spací a obývací částí. Na protilehlém konci pokoje je elegantní bílá sedací souprava.

Foto: Indefa

Spací kout. Postel je v rohu, nepřekáží tu a člověk má pocit bezpečí. Navíc je odtud pěkný přehled o celé místnostiFoto: Indefa

I malý stůl je symbolem

Stůl byl a vždy bude symbolem rodiny. Nicméně v tak malém prostoru by zabral zbytečně moc místa. Našlo se řešení v podobě malého stolku, přilepeného ke kuchyňské lince. Rodině by takové řešení asi nestačilo, pro studentku Janu je dostačující. „Většinu času trávím stejně ve škole, na velké vaření a stolování není čas,“ svěřuje se Jana. Je tu spokojená, protože byt se snadno udržuje, vše má po ruce a necítí se tu stísněně.

Foto: Indefa

Kuchyňská linka byla vyrobena truhlářem na míru. Dvířka jsou v provedení lakovaná MDFFoto: Indefa

Foto: Indefa

Výrazně barevné květináče Lechuza se hezky vyjímají v kontrastu k jemné kuchyňské linceFoto: Indefa

Tapety místo obrazů

Originalitu dodávají bytu zajímavé tapety. Přestože je každý vzor jiný, dohromady vytvářejí zajímavý celek a vůbec to není špatné.Příjemným dojmem působí i zrcadlo, jehož rám je i potažený tapetou. Vypadá to jako obraz. V místnosti zatím není televize, Jana si ji chce vybrat sama. Bude umístěna na otočném stojanu, aby se na ni dalo koukat jak z postele, tak ze sedací soupravy.

Foto: Indefa

Koupelna. I zde najdeme decentní barevnou kombinaci ladící s vybavením bytu. Závěsné WC, obklady a umyvadlo byly zakoupeny v ProCeramFoto: Indefa

Foto: Indefa

Topný žebřík je oblíbeným řešením pro koupelny, narozdíl od jiných topidel na něj můžete klidně zavěsit mokré prádlo či ručníkyFoto: Indefa

Chtěli byste na studiích takovéhle bydlení?

Reklama

Načítám