Hlavní obsah
3,1
(351)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pojďme si připomenout jeden z receptů, které v předrevoluční době nechyběl skoro v žádné domácnosti. Ale i u něj platí, že čím jednodušší recept, tím kvalitnější suroviny je třeba použít, protože teprve pak bude výsledek stoprocentní.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 200 g šunky
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Vepřovou šunku namelte, nebo ji nakrájejte a rozmixujte ve vyšší nádobě. Použijte co nejkvalitnější druh šunky. 

02.

Máslo pokojové teploty dejte do mísy a vyšlehejte ho ručním mixérem. Pak postupně přidávejte namletou šunku. Do směsi zašlehejte i smetanu.

03.

Do hotové pomazánky přidejte sladkou papriku, pepř a sůl. Solte postupně, každá šunka je trochu jinak slaná, proto se množství špatně odhaduje. 

Foto: Svatava Vašková

Do pomazánky můžete přidat nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný křen a podobněFoto: Svatava Vašková

A k šunkové pěně si upečte máslovou domácí veku! K jídlu si přečtěte některý z rozhovorů  v k Výročí Listopadu, případně se podívejte na videa, která se k tomu vážou. 

Reklama

Související témata:

Načítám