Hlavní obsah

Super drdol - snadno a rychle!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Drdol je výrazem ženskostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drdolu žádný muž neodolá. Je to účes nevěst, společenských a významných událostí, ale i obyčejných dnů. Žena jím demonstruje svoji křehkost, eleganci a zároveň serióznost. Vyčešte si drdol a dostanete ho do kolen.

Článek

Drdolem přiznáváte svou ženskost, bezbrannost a zároveň podtrhujete své sebevědomí, cílevědomost a ambice. Možná právě zmíněná polarita působí jako absolutní přitažlivost. Nejčastěji se mužům podlamují kolena z ženské krásy při pohledu na dlouhé vlasy a kouzelný vyčesaný drdol. Jistě vás nepřekvapí, že jde o nejčastější účes nevěsty. Bez drdolů se slavnostní a společenské události prostě neobejdou. Drdol sluší -náctiletým stejně jako ženám zralého a ještě zralejšího věku. A kreativitě se při jeho tvorbě meze nekladou, může být elegantní, romantický, svůdný, cudný, ale i rebelský.

Kdo drdolu zcela propadl

Drdol neodmyslitelně patří k Ivaně Trumpové, jen na chvíli ho opustila, aby se k němu pokorně vrátila. Julije Tymošenková, ukrajinská premiérka, si promyšleně zvolila strategii, v které hlavní roli hraje drdol. Bývalé první dámě Dagmar Havlové drdol ze dne na den vylepšil image, dodal jí šarm a noblesu. Oblibu si svého času získal i u Lucie Bílé, kterou proměnil jak mávnutím kouzleného proutku z rebelky v dámu. Jeden čas s ním koketovala i Madonna. I Andrea Rubešová (Dana Morávková) v seriálu Velmi křehké vztahy, když vyráží do boje a doplňuje arzenál zbraní, učeše si drdol, resp. stylista dotáhne roli nejvhodnějším účesem. Audrey Hepburn ho nosila v rolích i soukromí, její drdol byl symetrický a uhlazený, smotával se do malého bobečku na temeni hlavy. Teď jsou módní drdoly v pohybu a uvolněné.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Drdol přitahuje pozornost mužeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zkuste to také

Velmi jednoduchý je drdol, který si lehce vytvoříte samy jen ze dvou obyčejných culíků. Na každý culík dáte ještě gumičku na konečky, tak abyste vytvořily asi tak třícentimetrovou štětičku. Takto připravené culíčky sepnete sponkou tak, že konec culíku (gumičku na konci) připnete ke gumičce u hlavy druhého (protilehlého) culíku. Máte základ drdolu jedna dvě a už jen kreativně tvoříte.

Drdol si můžete nechat vytvořit i v každém kadeřnictví, nebo vás můžou naučit praktický, který si budete dělat sama doma. Kadeřnice Irena Vavrušková vám vytvoří např. mohutný drdol ve stylu Amy Winehouse a vysvětlí vám krok za krokem jak na něj.

Pomocí stylingových přípravků učešete drdol i z tzv. klouzavých vlasů. Nejsou-li vlasy dostatečně husté, lehce do drdolů zafixujete příčesek nebo vlásenky s pramínky vlasů. Nepozná to ani odborník. Drdol vypadá pěkně z každých vlasů, vyzkoušejte to.

Reklama

Související témata:

Načítám