Hlavní obsah

Svaly rozkoše: Cvičení pro lepší milostný život

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Intenzivnější a delší vyvrcholení? Pevnější sevření milence? Bez práce nejsou koláče. K těmto stavům blaženosti se dopracují pouze ty ženy, které svoji pozornost míří k pánevním cvikům zdokonalujícím sexuální vnímavost. Za jak dlouho můžete být jako ony?

Článek

Svaly v pánvi se dokážou stahovat a uvolňovat stejně jako v jiných částech těla. Proto se mohou zpevnit i svaly obklopující pochvu – a to přispívá k zvýšení ženina prožitku a zdokonalování její sexuální vnímavosti, tedy citlivosti a přístupnosti. Chcete si milování víc užít? Toužíte po schopnosti prožívat orgasmus? Pak je pro vás cvičení jako stvořené. Takže, jak svalovou skupinu obklopující pochvu řádně „zocelit“?

Svaly rozkoše

Níže uvedené cvičení, které vychází z poznatků slavného amerického gynekologa Arnolda Kegela, je běžně doporučováno při inkontinenci, nicméně rozhodně nabízí cosi navíc – pozdější větší rozkoš! Cvičení je nenápadné a nenáročné: můžete ho provozovat například přímo v kanceláři a nikdo si ničeho nevšimne. Posilovat lze vsedě, vleže, vestoje – jak je libo.

Popsané cviky slibují zpevnění celé oblasti okolo pochvy, která je po určitém čase silnější a pružnější. A svalový tonus hraje důležitou roli při citlivosti jak vnějšího a vnitřního klitorisu, tak vaginy. Při milování se to projeví tak, že lze efektivněji sevřít a stisknout milencův pohlavní úd uvnitř těla, což přináší jiné vjemy a zážitky a v neposlední řadě i zvýšenou lubrikaci či intenzivnější a delší orgasmy.

Chci klín lolitky!

„Cvičím asi tři měsíce a musím říct, že sex je mnohem lepší,“ pochvaluje si Ladybird, účastnice nejmenovaného diskusního fóra. Původně hledala způsob, jak efektivně zabránit inkontinenci, a přitom našla návod, který se dá považovat za manuál „dva v jednom“. „Únik moči už dávno neznám, navíc prožívám silnější orgasmy, takové prudší a delší, a co je vůbec nejlepší, změny si všiml i můj manžel. Říká, že mám stisk jako chlap, což mi lichotí,“ popisuje svůj příběh Ladybird, maminka tří dětí. Cviky zlepšující kondici pánevního dna, jež trpí i vinou prodělaných porodů, jsou přitom velmi jednoduché.

Foto: Mangostar, Shutterstock.com

Účinné cviky na pánevní dno můžete provádět jako součást pravidelného tréninku třeba vleže na žíněnce, nebo klidně vestoje v tramvaji, a to zcela nenápadněFoto: Mangostar, Shutterstock.com

GPS, která navádí k rozkoši

Nejprve věnujte pozornost přední části svalové skupiny pánevního dna. Jednoduše si dejte za úkol, že při vykonávání malé potřeby budete proud moči střídavě zadržovat a pouštět. Britská homeopatka a sexuoložka Cassandra Lorius na svém blogu tvrdí, že takovéto hraní s proudem spolehlivě pomáhá k nalezení PC svalu (musculus pubococcygeus – nejznámější sval pánevního dna), což je pro prožívání milování a zesílení orgasmu nesmírně důležité.

Jakmile zatnete příslušnou svalovou skupinu, ucítíte, jak se svaly v přední části pánve zpevňují. Stah udržte po dobu deseti sekund, poté následuje desetisekundové uvolnění. Opakujte desetkrát, a to každý den.

Mimochodem, za takový „fitness doplněk“ můžete považovat i orgasmus samotný. Při sexuálním dráždění a vyvrcholení se stahují svaly celé oblasti pánevního dna, tím pádem se pořádně prokrvují, okysličují a posilují. Platí tedy, že čím víc orgasmů, tím lépe!

Plnou parou vpřed!

Souběžně s přední částí svalové skupiny je vhodné zocelovat i tu zadní. Jednoduše předstírejte, že se zoufale snažíte zastavit pohyby střev a jejich vyprázdnění. Pevně sevřete řitní otvor, víc, víc, nejvíc! Sevření by mělo trvat deset sekund, pak opět následuje uvolnění (opět deset sekund). I tento cvik se opakuje desetkrát. Sestavu opakujte každý den nejlépe dvakrát. Zabere to jen pár minut.

Výrazné zlepšení, tedy zesílení orgastických kontrakcí, lepší držení těla (pánevní dno patří mezi svaly hlubokého stabilizačního systému) a zmírnění bolesti zad se dostaví po dvou až čtyřech měsících. Již v průběhu této doby pravděpodobně zaznamenáte změny směrem k růžovějším zítřkům: fyzické, psychické i milostné.

A jak získat jistotu, že posilujete tu správnou partii? Vsuňte si prst do pochvy a zatněte svaly okolo (nezapojujte však svaly břicha). Díky tomuto triku správně lokalizujete danou oblast a začnete si ji snadněji uvědomovat. Zbytek už je pouze otázka trpělivosti.

A jak to máte vy? Procvičujete svaly pánevního dna? Pokud ano, za jak dlouho jste zaznamenaly výsledky?

Reklama

Související témata:

Načítám