Hlavní obsah

Tajemné rituály pro hezčí rok 2019: Přivolejte si štěstí!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Máte pocit, že by se vám do nového roku hodilo nějaké to štěstíčko navíc? Že se vám smůla lepí na paty a vy byste se jí už sakryš rádi zbavili? Poradíme vám, jak na to, aby byl rok 2019 o ždibec hezčí.

Článek

S novým rokem vždycky doufáme, že bude ještě lepší než ten právě končící. Samozřejmě, v životě se stávají těžkosti, kterým se člověk prostě nevyhne a musí se s nimi nějak poprat. „Lepší každodenní život“ si ale můžeme zařídit i jednoduše pomocí síly myšlenek a jednoduchých rituálů. Stačí vědět, jak vysílat do světa tu správnou energii, abyste si do života přilákali víc štěstí a přestali přitahovat negativitu. Vše je jen o vnitřním nastavení.

Přestaňte přitahovat problémy 

První a zásadní krok je tento: přestaňte si dělat starosti. Jakmile totiž máte plnou hlavu toho, co by se mohlo pokazit, všechnu tuhle negativitu do světa vysíláte a vlastně k sobě ty katastrofy přímo lákáte. Vesmír totiž nerozezná, jestli si něco přejete, nebo se toho naopak bojíte. Zaznamená jen informaci, že na něco často myslíte.

Negativa tedy zcela vyhoďte z hlavy. Přestaňte si dělat vrásky dopředu. Problémy budete řešit, až skutečně nastanou. Dokud tomu tak není, akorát sami sebe zatěžujete zbytečnou nervozitou a stresem. Ty navíc z člověka vysávají ohromné množství energie, kterou by mohl investovat jinak, mnohem účinněji!

Určete si své cíle

Jasně si v hlavě srovnejte, jaké jsou vaše priority. A nebojte se, může to být i abstraktní „chci se mít dobře“ nebo „chci být šťastný“. Jakmile budete mít totiž tyhle myšlenky jednou nasazené v hlavě, budete se k nim alespoň čas od času vracet, a tím dávat vesmíru signál, že jsou pro vás zásadní. Určete si každý den konkrétní čas, kdy si stoupnete před zrcadlo, zadíváte se svému odrazu do očí a nahlas či v duchu si své cíle zopakujete.

Navíc samozřejmě podnikejte směrem k těmto cílům kroky. Zapomeňte na bezpečnou komfortní zónu, a pokud se naskytne příležitost, která by vás mohla posunout k tomu, co chcete, jděte do ní. Vesmír zkrátka zaznamenal vaše touhy a snaží se vám teď do cesty přihrát způsoby, jak se jim přiblížit. Tak mu trochu věřte a sledujte znamení, i když na ně jindy nevěříte.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Vyhoďte si z hlavy negativní myšlenky. Poctivě si hlídejte, čemu věnujete pozornostFoto: fizkes, Shutterstock.com

Najděte si čas na sebe

Klid a oddech jsou důležitými prvky šťastné a spokojené existence. Pokud se totiž budete neustále jen lopotit dopředu, spousta věcí vám unikne – třeba i to, že se vlastně máte fajn! Každý den si pro sebe vyšetřete nějakou chvíli, kdy prostě jen budete. Pusťte mysl na volnoběh a užívejte si chvíli jen přítomný okamžik. Dojde vám spousta věcí, na které přes každodenní starosti není čas. Prožijte si tak každý krásný moment do hloubky. Pomůže k tomu také meditace. Jak na ni? Třeba jen na deset minut denně se někde zavřete v pološeru, zapalte vonnou svíčku, zavřete oči, vyžeňte z hlavy vědomé myšlenky a soustřeďte se pouze na dýchání.

A abyste ten „hezčí rok“ nepropásli, zkuste si zapisovat, co se vám povedlo. Nemusíte nutně každý den a rozhodně to nemusí být romány. Stačí tu či támhle řádku či dvě, co vám vyvolalo úsměv na tváři, co se vám povedlo, na co jste hrdí… zkrátka jakákoli pozitiva. Někdo tomu říká deník vděčnosti, ale veskrze jde zkrátka o takovou schránku hezkých chvil, která vás utěší i v tu dobu, kdy se věci třeba pořádně nedaří.

Pusťte to ven

Psaní navíc funguje jako skvělá očista. Zadržovat jakékoli emoce v sobě k ničemu není. A ne každý má vždycky po ruce nějakou dobrou duši, které se může ze všeho vypovídat. Zvykněte si tedy ve chvíli, kdy vás něco trápí, ať už sebebanálnějšího, sednout na chvíli s tužkou a papírem a ze všeho se vypsat. Co dostanete ze svého nitra na papír vás už nebude ani zdaleka tolik užírat. Dostaňte z hlavy i srdce všechny křivdy a záseky, špatná energie tak rychleji vyšumí. Pro ještě větší úspěch pak všechna negativa spalte nad svíčkou – nejlépe žlutou, ta je pro štěstí.

Navíc tohle vypisování pomůže i s urovnáním myšlenek a priorit, čímž se zase vracíme k předchozím bodům. S tím špatným pryč, to dobré zorganizovat a jasně definovat.

Nasměrujte tedy svou mysl na trochu šťastnější cestu a naučte se taky svou radost a úspěchy v každodenním shonu vnímat. A to negativní? To co nejrychleji hoďte za hlavu, že si budete dělat vrásky, vám nepomůže.

Jak na tom, aby byly vaše dny hezčí, pracujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám