Hlavní obsah

Tak trochu chlapské jednohubky: Zkuste masové koule s hořčičným dipem!

Foto: Autorka

Masové kuličky zůstanou šťavnaté, aromatické a výborně se hodí k pivu i vínuFoto: Autorka

Reklama

Čekáte o vánočních svátcích návštěvu? Má přijet švagr z druhého konce republiky, a toho zrovna sladké cukroví moc nenadchne? Máme tip na skvělé pohoštění pro pravé muže!

Článek

Vánoce jsou čas návštěv. Buďte připraveni i na eventualitu, že se bude sedět, popíjet a do noci klábosit s otci, strýci, bratranci... K přípravě výborných chuťovek, které skutečně ocení, vám stačí jen pár minut, zbytek času se můžete věnovat míchání drinků a servírování cukroví pro jejich drahé polovičky :-)

Na 20 kuliček budete potřebovat: 420 g mletého masa (mix hovězího s vepřovým), 30 g střídky bílého pečiva, mléko na namáčení, 1 šalotku, 1 stroužek česneku, ¼ lžičky sušeného tymiánu, sůl, čerstvě mletý pepř

Hořčičný dip: 30 g celozrnné hořčice, 80 g zakysané smetany, 20 g rozpuštěného medu

Postup: Do mísy s masem přidejte v mléce namočené a vymačkané pečivo. Přidejte najemno pokrájenou šalotku, prolisovaný stroužek česneku, tymián, větší špetku soli a pepř. Důkladně promíchejte.

Z masové směsi vyválejte v dlaních kuličky velké asi jako pingpongový míček a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a pečte 12 minut.

V míse smíchejte hořčici s medem a zakysanou smetanou. Podávejte k masovým kuličkám, které pro snadné podávání napíchněte na párátka.

Tak co, zůstanete u pomazánkové klasiky, nebo jdete s námi do masových jednohubek?

Reklama

Související témata:

Načítám