Hlavní obsah

Tance, které vám zvýší sebevědomí a zlepší figuru

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nejste zrovna nadšené z běhání a nebaví vás cvičit ve fitku, zkuste se hýbat jinak. Do rytmu a na hudbu. Tanec je skvělá možnost, jak zpevnit tělo a spálit kalorie. Zvýšíte si sebevědomí, zlepšíte postavu a budete se cítit svůdně a sexy! Partnera nebudete potřebovat.

Článek

Myslíte, že k tanci musí být dva? Omyl. Zkuste některý z těchto tanců zaměřených výhradně na ženy. Naučíte se krásnému držení těla, ladným pohybům a zpevníte si tělo. Jaký druh tance si vyberete? Možností je spoustu, posuďte samy.

Belly dance: pro krásný pas

Belly dance neboli orientální či břišní tanec má původ na Středním východě. Je více druhů tohoto tance, ale jedno všechny spojuje: typické vlnění, třesení a kroužení celým tělem, hlavně v bocích. Díky tomu si dobře prokrvíte celé tělo a zlepšíte koordinaci pohybů. Také brzy získáte krásné držení těla a skoro vosí pas. Orientální tanec je pro ženy ideální i proto, že stimuluje vnitřní orgány a posiluje svaly pánevního dna, čímž usnadňuje porod a zmírňuje menstruační bolesti.

Foto: ruzanna, Shutterstock.com

Břišní tance jsou typické dlouhými orientálními sukněmi a třásněmiFoto: ruzanna, Shutterstock.com

High heels: sebevědomě na podpatcích

Lekce high heels neboli vysokých podpatků jsou perfektní pro všechny ženy, které by se chtěly na jehlách pohybovat stejně sebejistě jako tanečnice v hudebních klipech. Na těchto hodinách se naučíte svůdné, ale ne laciné pohyby, ladnou chůzi a taneční choreografii, kterou budete moct dle uvážení použít buď na party, nebo v soukromí. Tančí se na pomalou, jindy na rychlejší hudbu, střídá se to. Každopádně si tam i pořádně zaposilujete a brzy vytvarujete nohy a zadek. Víte, jak se zbavit tuku pod zadkem?

Foto: Itzy, Shutterstock.com

Díky high heels lekcím se naučíte perfektně pohybovat a svůdně tančit na podpatcích Foto: Itzy, Shutterstock.com

Pole dance: fitko na tyči

Pokud si ale chcete dát opravdu do těla a vyrýsovat svaly, pak zkuste hodinu pole dance. Je to sice náročnější styl, ale má viditelné výsledky. Spojuje fitko, tanec a akrobacii v jednom. Zapracujete tam na flexibilitě těla, síle paží a středu těla. Krom toho objevíte svaly, o kterých jste doposud neměly ani ponětí. Existuje více druhů tance na tyči a ne všechny působí eroticky. Když zvládnete základy, můžete si vybrat z pole dance fitness, pole dance art, pole dance light a pak samozřejmě pole dance exotic, kde se tančí na extrémně vysokých podpatcích a učí se tam sexy pózy a choreografie.

Foto: chaoss, Shutterstock.com

Pole dance vám zlepší flexibilitu i sílu celého tělaFoto: chaoss, Shutterstock.com

Flirt dance: orient, latina a balet v jednom

Jste stydlivka a chtěla byste to změnit? Chcete okouzlit muže svých snů a nevíte jak? Jde to i bez mluvení. Naučte se flirtovat tělem díky lekcím flirt dance. To je velmi svůdný tanec, který spojuje prvky orientálního a latinskoamerického tance, baletu, jógy  a pilates  a objevují se v něm i striptýzové pózy. Tento tanec vznikl v Americe, kde se stal brzy ohromným hitem. Propadly mu i celebrity, třeba Beyoncé nebo Britney Spears (co všechno jsou slavné ženy schopné udělat pro pěknou postavu). Tento styl se objevuje v mnoha hudebních klipech a na koncertech. Díky němu si posílíte především problematické partie jako hýždě, stehna a břicho.

Foto: Margarita Stromets, Shutterstock.com

Flirt dance spojuje posilování, strečink i ladné a zároveň svůdné pohybyFoto: Margarita Stromets, Shutterstock.com

Twerk: vytančete si perfektní zadek

Twerk je v posledních letech stále oblíbenější. Vychází z dvacet let starého amerického tanečního stylu dance hall, ovšem prapůvodní kořeny má v afrických kmenových tancích. Je pro něj typické vrtění, kroucení, pohupování a natřásání zadku ve stoje, v kleče a v podřepu. Stal se populární hlavně díky klipům amerických zpěvaček Miley Cyrus a Beyoncé. Je to velmi svůdný tanec s erotickým nádechem. Skvěle formuje postavu a zpevňuje břicho, nohy a hlavně hýždě.

Foto: Undrey, Shutterstock.com

Na lekcích twerku si skvěle zpevníte nohy a zadekFoto: Undrey, Shutterstock.com

A pokud máte tanečního partnera, naučte se tancovat spolu. Zkuste třeba swing z našeho videa, a navíc v pohodlí domova!

Reklama

Související témata:
Twerk

Načítám