Hlavní obsah

Tarotoskop na září: Býky čeká hojnost, Raky konflikt a vás?

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Ačkoli září ještě většinou znamená krásné počasí a spoustu sluníčka, to pravé léto už je pryč a podzim se pomalu začne hlásit o slovo. Co přinese první zčásti podzimní měsíc (podzim začíná 23. 9.) vašemu znamení? To vám prozradí karty!

Článek

Úplněk v Rybách se na nebi objeví 14. září, tak to mějte na paměti a v tento den (a ve dnech jemu bezprostředně předcházejících a následujících) se nedivte zbytečně emocionálním reakcím i u lidí, od kterých byste to vůbec nečekali.

A sami se taky hlídejte, abyste pod vlivem luny nereagovali přehnaně. Po fyzické stránce Ryby ovlivňují hlavně chodidla a dolní část nohou, pozor na vyvrtnuté kotníky a ukopnuté palce, které v této době hrozí se značně větší pravděpodobností. A co karty věští pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 8 holí – Vůz – král holí

V září se dostanete do situace, kdy chcete na někoho udělat dojem – pravděpodobně na člena rodiny či šéfa v práci, na někoho, kdo je jaksi „nad vámi“ a vy ho chcete oslnit. Hlavní zásada zní: neunáhlete se a používejte hlavu. Nehrňte se zběsile vpřed za výsledkem, který jste si vysnili, naopak jednotlivé kroky pečlivě zvažte. Jedině tak dojdete k vítězství a opravdu danému člověku vytřete zrak. Na cestě se objeví i nějaké komplikace a nesnáze, ale vy je berte jen jako příležitost ukázat, co ve vás skutečně vězí.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 4 pentakly – král holí – 9 pentaklů

Jak už je zakódováno ve vaší býčí povaze, jste až příliš opatrní a ochranitelští a vždycky sázíte na jistotu. A v září to bude platit dvojnásob. Máte pocit, že nad vámi visí bič a všichni sledují každý váš krok, takže našlapujete extrémně obezřetně. Vlastně to není na škodu – vytvořte si nějaké jistoty a rezervy, jak životní, tak i ty materiální. Bude se vám pak lehčeji spát a lépe se soustředíte na to, co se kolem vás děje. Září totiž pro vás bude dost poklidné a plné hojnosti a příjemných dnů, tak toho využijte.

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Býci by měli v září hodně odpočívat a načerpat sil. Boje je čekají až v říjnuFoto: stockfour, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 4 hole – 3 meče – 8 pohárů

Září se u vás ponese v duchu loučení s někým, na kom vám dost záleželo. To se zkrátka v životě občas stává. Pravdou je, že pro vás tento vztah nebyl tak úplně zdravý, spíše naopak. A jakkoli budete tesknit, nakonec pochopíte, že se vám ulevilo a teď se cítíte poněkud lehčeji. Svobodněji. Nejistota je sice něco, co špatně snášíte, navíc si jakožto Blíženci ceníte každého lidského spojení, ale až se na tyto okamžiky budete dívat s odstupem, dojde vám, že tohle sbohem bylo jediné rozumné řešení.

Rak (22. 6. – 22. 7.) páže mečů – 2 meče – eso pentaklů

Raci, obrňte se. V září vás čeká poměrně velký a nepříjemný konflikt, který bude nějakou dobu hrát ve vašem životě dost důležitou roli. Protože jsou pro vás hádky a spory poměrně náročnou záležitostí, připravte se na to dopředu. Důležité je, abyste neztráceli odstup a snažili se všechno posuzovat poměrně spravedlivě a z pozice vnitřního klidu. Je to vaše příležitost objevit v sobě něco nového, vnitřní sílu, o které jste ani nevěděli, odhodlání, se kterým budete moci nadále pracovat a rozvíjet ho.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Hvězda – 6 pohárů – páže mečů

Začátek září bude ve vašem případě patřit rekapitulaci a zhodnocení toho, co se vám během uplynulé části roku povedlo a nepovedlo. Výsledky tohoto ohlédnutí i výhledu vpřed by měly být více než příznivé, zatím se vám totiž daří realizovat všechno, co si zamanete. Pozastavte se nad všemi úspěchy a uložte si je do paměti, ať máte z čeho čerpat, až přítomnost nebude tak růžová. Konec měsíce už bude o dost méně poklidný, ale naskytne se vám příležitost vyčistit vzduch s někým, s kým se dlouhodobě hádáte – využijte toho, uleví se vám.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Koncem září by se měly Panny pustit do diskuse, do které se jim nechceFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 6 holí – 7 pentaklů – Luna

Září se pro vás rozjede hektickým tempem, ale povezete se na vlně endorfinů, protože nic vás nenadchne tolik jako možnost odškrtávat si všechny splněné úkoly. V polovině měsíce ale najednou zásoby energie dojdou a vy se budete chvíli potácet v podivném bezčasí bez chuti pustit se vlastně do čehokoli. Na nějakou dobu vám nebude jasné, kam vlastně míříte, co je vaším cílem, budete tápat v temnotě bez inspirace a motivace. Dovolte si na chvíli vydechnout, zavřít oči a všechno pořádně promyslet. Tahle pauza vás rozhodně zase nakopne kupředu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 10 pohárů – královna holí – eso holí

Na počátku září bude všechno růžové – povezete se ještě na letní vlně dobré nálady a navíc budete sklízet úspěchy, které jste zaseli už v srpnu. To vás nabije natolik, že se rozhodnete pustit do úplně nového projektu, vašeho duševního miminka, po kterém už dlouho toužíte. Dejte do toho všechno, energii, nadšení, čas. Nešetřete se, protože jedině tak můžete se svým nápadem prorazit. Ano, bude to náročné a vyčerpávající, ale bude vás to bavit a naplňovat – a co je víc.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 2 hole – královna mečů – 3 poháry

V září vás čeká situace pro vás poněkud nečekaná – něčím si nebudete jisti. Štíři už z povahy většinou vědí, za čím si stojí, a mají pěkně tvrdou palici. První podzimní měsíc vás ale postaví na takovou křižovatku, kde vám správný směr prostě zůstane zahalen tajemstvím a obě cesty vám budou připadat stejně lákavé. Jaké to má řešení? Napojte se na vlastní nitro, kde najdete všechny odpovědi. S vaším typickým odstupem problém zvažte a řešení se samo vyloupne – a budete „v kostech“ vědět, že tohle je to, co vás dovede k úspěchu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři se v září ocitnou na křižovatce a budou muset zvažovat, kam teďFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 2 pentakly – 10 pentaklů – 6 pohárů

Září pro vás bude představovat poměrně náročnou výzvu. Budete muset potlačit svou přirozeně bezstarostnou povahu, alespoň co se týká vašeho rozpočtu a finančního plánu, a skutečně s chladnou hlavou, tabulkou a zdravým rozumem dát dohromady, kde můžete ušetřit, kde naopak víc vydělat a jak ze současné finanční situace vytěžit co nejvíce. Nemějte však strach. Pokud k problému přistoupíte s jasnou hlavou, nohama na zemi a realistickým očekáváním, povede se vám najít finanční balanc, a dokonce na tom být mnohem lépe než na začátku.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Milenci – Svět – 3 hole

Září se ponese v duchu objevů a poznávání toho, co vám není moc blízké – rozhodně si rozšíříte obzory. Ve vašem životě se objeví noví lidé i nové situace, což je něco, co nenesete moc dobře. Pokud se však změnám postavíte čelem a budete ochotni přijmout novou perspektivu, vybudujete si tak velmi pevnou výchozí pozici pro další fungování. Mít kolem sebe síť lidí, kteří o vás ví a počítají s vámi ve svých plánech, se totiž rozhodně hodí a do budoucna vám to značně pomůže. Tak se družte a neskřípejte zuby moc nahlas.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 4 pentakly – Síla – 3 hole

Ve vašem životě se aktuálně sváří dvě protichůdné síly – první vám napovídá, že byste se měli držet zpátky a opatrně našlapovat, ne věřit každému, koho potkáte, a do všeho se vrhat po hlavě. Ta opačná vás nabádá právě k tomu, abyste se do věcí vrhali se vší energií a nadšením, které v sobě najdete, abyste se ničeho nebáli a hodně riskovali. Vaším zářijovým úkolem bude najít mezi těmito tendencemi rovnováhu a místo, kde se příliš nepřikloníte ani na jednu stranu. A kdo jiný než právě Vodnář by to měl dokázat?

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Luna – Síla – Ďábel

Vzhledem k tomu, že máte v předpovědi na září hned tři karty Velké Arkány, dá se očekávat, že pro vás půjde o dost intenzivní měsíc. Také bude jako na houpačce, což ještě umocní vaše přirozená rybí citlivost a emotivnost. Na začátku září si nebudete jisti tím, co děláte, jestli se rozhodujete správně, jestli kvůli vám nikdo netrpí. Když v sobě tyto obavy a nejistoty utišíte, zaplaví vás kreativní energie, kterou byste rozhodně měli využít pro začátek nějakého projektu. Dejte pozor, abyste nepodlehli starým – a špatným – zvykům.

Reklama

Načítám