Hlavní obsah

Tarotový horoskop na srpen: co čeká vás?

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Foto: ArtFamily, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a je tu srpen – a s ním i další předpověď tarotových karet pro vaše znamení. Co má v kartách zapsáno Beran, Kozoroh nebo Štír?

Článek

Úplněk v srpnu přijde přesně v polovině, tedy 15. 8., a ponese se ve znamení Vodnáře. To znamená, že budou oslabeny vaše dolní končetiny od kolen dolů – lýtka, holenní kosti, kotníky i achilovky. V této době se vyhněte větším pochodovým aktivitám a sportům, aby to vaše nohy neodnesly. Kromě toho taky pozor na přílišné výlety do světa fantazie – stůjte nohama pevně na zemi a snílkovství si odpusťte, nevyplatilo by se vám.

A co čeká právě vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Síla – Velekněžka – královna pentaklů

Máte za sebou nelehký konec července: prošli jste si něčím, co nebylo úplně příjemné, ale naučili jste se stát si za svým a nepříjemnostem čelit, neutíkat, zkrátka se zapřít a nastavit jim své beraní rohy. Stůjte si za svým i teď, když se vás zmocní nutkání, že byste měli něco ve svém životě změnit – ačkoli vás druzí budou odsuzovat. A i když se třeba budete muset na nějakou dobu spokojit s málem a uskrovnit se, nakonec se vám rozhodnutí vyplatí. Vy sami nejlépe víte, co je pro vás dobré, tak si věřte.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 4 poháry – Velekněžka – 8 mečů

Druhý letní měsíc nezačne úplně lehce – máte před sebou úkol, do kterého se vám nechce. Stáhli jste se ze světa a odmítáte pomocné ruce, které se k vám natahují, přivíráte oči před realitou. Na druhé straně nechcete ani sami začít situaci řešit, prostě jen sedíte a čekáte na prince na bílém koni, který vás z toho vyseká. Nikdo takový nepřijde, řešení je skryto ve vás a vy jen musíte přestat mít strach a najít východisko. Tentokrát byste měli zapomenout na rozum a logické kroky a věřit svému srdci, intuice bude váš nejlepší přítel.

Foto: 4_pathdoc, Shutterstock.com

Býci by měli dát v srpnu na intuici a pomoci si samiFoto: 4_pathdoc, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) páže pohárů – královna pentaklů – eso pentaklů

Srpen začnete výčitkami svědomí: s něčí pomocí a vedením jste se dostali na pozici, na které se nyní nacházíte. Teď však máte trochu pohybnosti, jestli je to opravdu ta pravá cesta, jestli po tomhle toužíte a nenechali jste se jen do něčeho navézt. Ačkoli vám z toho může kápnout docela velké množství peněz, neměli byste se jimi nechat zaslepit. V tomto případě musí převládnout srdce, ne logika, a měli byste se opravdu rozhodnout pro to, co vás udělá šťastnými – jinak se budete akorát trápit a kolo výčitek se rozjede naplno.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Císař – 8 holí – 9 pentaklů

S přelomem léta vaše trpělivost zmizela v nenávratnu a vy chcete vidět plody své práce, teď hned a bez zdržování. Je třeba, abyste našli svou ztracenou rovnováhu, nadešel čas, kdy máte sedět a vychutnávat si svůj úspěch, odpočívat. Vaše netrpělivost je způsobena tím, že nevěříte svým schopnostem, nevěříte, že by to mohlo dobře dopadnout – jak typické pro Raky. Ale nemějte strach. Jste kousek od svého cíle, teď jen nesmíte věci uspěchat, ale naopak nechat uzrát. Jedině tak vám plody vaší práce spadnou do klína a vy si užijete vše, co vám za zásluhy náleží. Vydržte!

Lev (23. 7. – 22. 8.) Spravedlnost – 9 pohárů – 8 pohárů

Srpen pro vás začne úspěšně, budete sklízet plody předchozí práce a užívat si relativní klid a pohodu, což je něco, po čem v parném létě každý touží. Je však třeba, abyste neusínali na vavřínech a zůstali ostražití a bdělí. Kolem vás se odehraje něco, co bude vyžadovat váš důvtip a postřeh. Ačkoli se totiž cesta, po které jdete, zdá být ideální, je třeba z ní sejít a vydat se zase jiným směrem, udělat změnu (víte, jak jednotlivá znamení svádějí?). A vy musíte poznat ten správný okamžik. Zbavte se strachů a bloků, jsou jen ve vaší hlavě, nic jiného v tom není.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lvům se bude dařit a tak jim hrozí, že usnou na vavřínechFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Hvězda – 6 pentaklů – Spravedlnost

Panny se rozhodně mají na co těšit. Zdá se, že srpen pro vás bude příjemně poklidným a pozitivním měsícem, během kterého stihnete dobít baterky i zrelaxovat (jídelníček podle znamení). Pokud vás čekají nějaká rozhodnutí, neodkládejte je, ale opravdu se snažte situaci vyřešit – právě teď je ideální čas k tomu, abyste došli ke kompromisu a rovnováze. A mít život v harmonii je obrovská úleva a klid. Stačí si vyslechnout pro a proti obou řešení a zamyslet se, správná odpověď vyvstane sama. Tak se nebojte, neodsouvejte a vrhněte se do řešení po hlavě.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Císařovna – eso holí – 9 mečů

Druhá polovina léta pro vás nebude úplná brnkačka. Právě jste uvedli do pohybu projekt, který spolykal obrovské množství vaší síly i času. Zdá se, že jste všechno do detailů promysleli a zařídili a všechno bude šlapat jako na drátkách. Pak se ale něco pokazí a vy nebudete schopni to skousnout. Poměrně malá chyba ve vašich očích naroste do obludných rozměrů. Tak se zase zhluboka nadechněte a uvědomte si, že to není konec světa. Naopak, když nebudete panikařit a topit se v sebelítosti, všechno zachráníte. Zachovejte klidnou hlavu.

Štír (24. 10. – 22. 11.) královna mečů – 9 pentaklů – Císařovna

V srpnu budete mít pocit, že je čas splatit všechno dobré, co vám bylo dáno. Cítíte, že světu něco dlužíte a že teď jste v pozici, kdy můžete dávat něco na oplátku. A zdá se, že ve svém úsilí všechno vrátit a pomoci druhým budete opravdu důkladní a pečliví. Ale ani když se rozdáte, nebudou všichni šťastní. Nemůžete spasit celý svět, tak to neberte jako osobní selhání. Naopak, buďte na sebe pyšní za to, co všechno jste dokázali. Ačkoli si o vás mnozí myslí, že vám na lidech kolem nezáleží, že si jedete sobecky na sebe, není tomu tak.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Štíři by se měli ve své snaze každému pomoci krotitFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) páže holí – 2 hole – Viselec

Druhá polovina léta se ponese ve znamení změn – abyste se mohli v životě posunout dále, je třeba se něčeho vzdát. Srovnejte si priority a vyberte si jen několik věcí, které jsou pro vás nejdůležitější, a těm se věnujte opravdu naplno, svou vášeň a nadšení šiřte mezi ostatní (sex a znamení). Pokud budete mít zároveň oči na stopkách, jistě rozpoznáte příležitost proměnit vaše hobby v něco trochu výnosnějšího. Teď se tedy musíte rozhodnout, do čeho se chcete pustit po hlavě a s čím se – alespoň prozatím – rozloučíte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) královna pentaklů – 3 hole – Ďábel

Srpen po vás bude vyžadovat, abyste zůstali věrní svým hodnotám a slovům a postavili se za to, co hlásáte. I přes to, že budete v pokušení něco zapřít či zalhat (jakkoli to pro Kozorohy není typické). Nedělejte to. Jen pokud projevíte svou pravou povahu, své pravé já takové, jaké je, bez příkras a ornamentů, dostane se vám nových příležitostí, na kterých budete moci vybudovat své příští úspěchy. Najděte v sobě toho kreativního a odvážného člověka, který se nebojí být jiný než ostatní. Prorazíte si cestu, která vám nejlépe sedí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) eso mečů – eso pentaklů – 7 pentaklů

V srpnu budete sklízet to, co jste zaseli. V minulosti jste udělali několik chybných rozhodnutí, která vás možná trochu odklonila od zamýšleného směru, ale zase z nich budete čerpat zkušenosti ještě dlouho. Když se teď na svá rozhodnutí díváte čerstvýma očima, možná nechápete, proč jste se zachovali tak, jak jste se zachovali, ale na druhé straně je třeba ocenit vaši schopnost se ze všech zádrhelů vymotat (jaký léčivý kámen pomáhá Vodnářům?). Všechno si zapamatujte a prožité pak využijete na poli pracovním. To, co jste se naučili, nakonec pomůže vaší finanční situaci.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 3 meče – 4 meče – král pohárů

V poslední době jste udělali něco pro Ryby naprosto netypického: upozadili jste srdce a řídili se rozumem. Tím jste se tak nějak vzdálili od sama sebe a svůj život pozorujete zpovzdálí – jako by byl jeho hrdinou někdo jiný. Je třeba se dostat z tohoto otupělého stavu a znovu začít bojovat za sebe a své zájmy. Naštěstí je na cestě někdo, kdo vám s tím pomůže, kdo vás inspiruje. Nebraňte se jeho pomoci, rada zkušenějšího je tím, co teď potřebujete. Spojte se se svou emocionální stránkou a zase najdete sami sebe.

A jak se jednotlivá znamení oblékají?  Například Vodnáři milují sekáče. Sedí to? 

Reklama

Související témata:

Načítám