Hlavní obsah

Tatiana Vilhelmová slaví 40! Co se jí v životě (ne)povedlo?

Foto: Profimedia.cz

S Vojtěchem Dykem tvoří pár sedm letFoto: Profimedia.cz

Reklama

Tatiana Vilhelmová budí v lidech odlišné reakce. Jedni vám řeknou, že patří k jejich nejoblíbenějším herečkám, druzí jí nemohou přijít na jméno. Každopádně patří k našim nejtalentovanějším herečkám a dnes slaví své 40. narozeniny.

Článek

Kromě toho, že patří k našim nejobsazovanějším filmovým herečkám, můžete ji vidět i v divadelních představeních, nebo různých soutěžích. Nelze také opomenout fakt, že lidé mají Tatianu Vilhelmovou spojenou s tím, že pro ni ztratil srdce jeden z největších fešáků českého showbyznysu Vojtěch Dyk (32). Jejich vztah, který trvá už víc než sedm let, byl tehdy hodně komentovaný nejen kvůli tomu, že Vilhelmová byla ještě vdaná, ale roli v tom hrál i věkový rozdíl, ona je o sedm let starší.

Jediný Český lev

Ve filmu se poprvé objevila v roce 1995, a to v absolventském snímku režiséra Saši Gedeona (47) „Indiánské léto“. Za roli Marie byla nominována na cenu Český lev, za nejlepší vedlejší herecký výkon. Od té doby se mezi nominovanými objevuje takřka pravidelně, nicméně prvního Českého lva získala až v roce 2006 za roli Moniky ve filmu „Štěstí“ (2005) Bohdana Slámy (51), v kategorii nejlepší hlavní herecký výkon. Je to její zatím jediná proměněná nominace.

Foto: Profimedia.cz

Prvního a posledního Českého lva získala Tatiana Vilhelmová v roce 2006 za roli obětavé Moniky ve filmu „Štěstí“Foto: Profimedia.cz

Kam za ní do divadla?

Velice úspěšná je i na divadelních prknech. Ani tady ji neminuly nominace na ceny (Alfréda Radoka, Thálie, Neviditelný herec), kde už jich ve vítězství proměnila víc. Angažmá měla v několika divadlech, například v Dejvickém, v Divadle v Celetné, v Divadle Kalich nebo na Letních Shakespearovských slavnostech. Všechna patří k našim větším scénám, ale nesmíme zapomenout zmínit ani malé Divadlo Viola, kde ztvárnila postavu Boženy Němcové ve hře „Neumím jinak než láskou“, která stojí za zhlédnutí. V současné době hraje v představení „Skleněný strop“ v Divadle Ungelt.

Foto: Profimedia.cz

Při divadelním představení „Zkrocení zlé ženy“ s Romanem Zachem (45) na Letních Shakespearovských slavnostech v roce 2011Foto: Profimedia.cz

StarDance a „sladké tajemství“

Že je Tatiana Vilhelmová skutečně nadaná, dokazuje i v různých talentových soutěžích. V roce 2007 se zúčastnila druhé řady oblíbené „StarDance… když hvězdy tančí“. Jejím partnerem byl Petr Čadek (39), se kterým skončili na druhém místě. Během soutěže se jí ale dostalo jiné výhry – zjistila, že je těhotná. Během finálového večera prozradila, že je ve třetím měsíci, ačkoliv to zvládala před štábem tajit. Řekla o tom jen svému tanečníkovi, aby na to bral ohled při vymýšlení choreografií. Vloni pak zazářila v soutěži „Tvoje tvář má známý hlas“, kterou s přehledem vyhrála.

Foto: Profimedia.cz

Jejím tanečníkem ve „StarDance“ byl Petr Čadek, se kterým skončili na druhém místě. Během soutěže herečka zjistila, že je těhotná a se svým mužem Pavlem Čechákem čeká druhé dítěFoto: Profimedia.cz

Kamarádky na hraní 

Za víc než dvacet let na televizních obrazovkách a prknech, co znamenají svět, si Tatiana Vilhelmová nebuduje pouze kariéru, ale také přátelství. Jedním z nejsilnějších je to s hereckou kolegyní, Aňou Geislerovou (42). Spolu se také často objevují ve filmech, jako třeba v „Návratu idiota“ (1999), kde hrály sestry, nebo ve výše zmíněném „Štěstí“, kde se představily v rolích podivných kamarádek. Společně se také věnují dobročinnosti, od roku 2003 do roku 2013 spolupořádaly „Vánoční bazar v Mokré Čtvrti“, ve kterém prodávaly nejrůznější předměty, které mohla věnovat i veřejnost. Za deset let existence bylo vybráno devět milionů korun, které pomohly několika nadacím.

Foto: Profimedia.cz

S Aňou Geislerovou je pojí nejen přátelství, ale i ochota pomáhat slabšímFoto: Profimedia.cz

První manželství

Jejím prvním manželem byl producent Pavel Čechák (43), za kterého se provdala v roce 2005. Před ním randila s několika hereckými kolegy, třeba s Pavlem Liškou (46). S Čechákem má dva syny, Františka (13) a Cyrila (10). Vztah ale nevydržel, a v roce 2013 se rozvedli. Dodnes prý spolu vychází dobře. Pavel Čechák se v roce 2016 oženil s Berenikou Kohoutovou (27), se kterou už dnes není, byť ještě nejsou rozvedeni.

Foto: Profimedia.cz

Prvním jejím mužem byl Pavel Čechák, se kterým má dva syny, Františka a Cyrila Foto: Profimedia.cz

Současný partner 

Ještě dřív, než se rozvedla, byla vídána s mladým muzikantem a hercem Vojtěchem Dykem. Vztah zveřejnili v dubnu 2011, kdy se společně objevili na filmové party, kterou pořádal režisér Petr Jákl (44). Od té doby jsou spolu a zdají se být stále zamilovaní. Mají syna Aloise, který se narodil v roce 2013. Manželé však nejsou.

Foto: Profimedia.cz

Od roku 2011 tvoří pár s Vojtěchem Dykem a mají spolu synaFoto: Profimedia.cz

A co vy, patříte k fanouškům Tatiany Vilhelmové? 

Reklama

Načítám