Hlavní obsah

Tátovy peníze i těžký dril: Jak přišly slavné ženy ke jmění?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nejnovější titulní strana časopisu Forbes rozpoutala pořádnou diskuzi. Objevila se na ní jedna členka z rodiny Kardashians, ta nejmladší a mnoho lidí to popudilo a na redakci magazínu se snesla vlna kritiky. Proč vlastně?

Článek

Je tu ještě někdo, kdo někdy neslyšel o rodině Kardashians? To jsou všichni příbuzní Kim Kardashian (37), která svoji kariéru založila na tom, že má objemné pozadí, které zbožňuje rapper Kanye West (41), zjednodušeně řečeno. A za kterého se tato žena také provdala.

Do rodinného klanu ale patří i Kylie Jenner (20), která v srpnu oslaví své teprve jedenadvacáté narozeniny. I tak je ale nejbohatší z rodiny, stala se totiž nejmladší miliardářkou v historii, která ke svému jmění přišla svépomocí. Vlastní totiž kosmetickou firmu „Kylie Cosmetics“, která byla uvedena na trh před dvěma lety. Nejprve prodávala pouze sadu rtěnky s konturovací tužkou, když viděla, jak obrovský úspěch mají, přidala i další produkty. Nad tím, že zbohatla svépomocí, se ale mnozí pozastavují. Není to spíše jejím jménem?

Foto: Profimedia.cz

Kylie Jenner se stala nejmladší miliardářkou, která k penězům přišla sama, ačkoliv mnozí s tím úplně nesouhlasíFoto: Profimedia.cz

Tato kosmetická firma není její jediný příjem, peníze jí jdou také z reklam, jejichž tváří je, za různá partnerství se značkami, které propaguje na svých sociálních sítích, a také honorář z televizní show „Keeping Up With The Kardashians“. Právě díky rodině Kardashians lidé zpochybňují tvrzení, že to bylo svépomocí. Na sociálních sítích lidé diskutují o tom, že její podíl na vydělané miliardě je mnohem nižší, než se jí ve skutečnosti přisuzuje. Že nebýt členkou této rodiny, pravděpodobně by za tak krátkou dobu k takovým penězům nepřišla. Zvláště ve srovnání s jinými miliardářkami, které nejsou ze světa showbyznysu a mají to skutečně vydřené. Jako třeba Liliane Bettencourt (†94), která vybudovala značku L´Oréal, nebo manažerka Sheryl Sandberg (48), v současné době provozní ředitelka Facebooku.

I v showbyznysu najdete rozdíly mezi tím, jak kdo ke svým penězům přišel. U koho to bylo pílí a kdo se narodil do zlaté klece?

J. K. Rowling (52)

Jednou z nejbohatších žen je i spisovatelka, duchovní matka Harryho Pottera a celého kouzelnického světa, J. K. Rowling. Ta si svoji slávu musela získat až postupně. Velice brzy přišla o matku, která zemřela na roztroušenou sklerózu ve čtyřiceti pěti letech, a Rowling pak neměla ani příliš štěstí na vztahy. Ačkoliv se v roce 1992 vdala, nešlo o pohodové manželství. Jorge Arantes ji prý bil, proto od něj i s malou dcerkou Jessikou, která se narodila v roce 1993, odešla. Žily v malé garsonce bez topení na podpoře a mladá žena přemýšlela nad sebevraždou. Nakonec se z toho nejhoršího dostala právě psaním knih o Harry Potterovi, které ji katapultovaly na vrchol. Její jmění už přesáhlo miliardu dolarů, posléze ale věnovala sta miliony na charitu, čímž se opět snížilo. Podle britských The Times je její aktuální jmění 700 milionů liber.

Foto: Profimedia.cz

Spisovatelka si příběhy o kouzelnickém učni přišla na velké peníze, nikdy ale nezapomněla na své začátky, a tak ročně posílá stamiliony na charituFoto: Profimedia.cz

Oprah Winfrey (64)

Velice podobný příběh jako J. K. Rowling má i americká moderátorka Oprah Winfrey. Ta vzešla z velice chudých poměrů, byla obětí sexuálního zneužívání v rodině, a i proto se několikrát rozhodla utéct z domova. Nakonec, pod vlivem svého otce začala studovat a získala zaměstnání v televizních zprávách. Díky svému talentu a empatii se začala šplhat stále výše a výše, až dostala šanci moderovat svoji vlastní show. Stalo se tak 8. září 1986 a poslední díl byl pak vysílán 25. května 2011. Oprah Winfrey je považována za jednu z nejvlivnějších žen světa a její jmění je něco kolem třech miliard dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Oprah začínala v televizních zprávách, ale brzy přesvědčila své šéfy o tom, že má mnohem na víc Foto: Profimedia.cz

Madonna (59)

Popová královna, která brzy oslaví 60. narozeniny, má na svém kontě také nemalý balík. Své první album vydala v roce 1983 a dnes, o pětatřicet let později, není o nic méně aktivní, na svém kontě má desítky alb, včetně singlů. Za sebou má i několik filmových rolí. Například za film „Evita“ z roku 1996 získala cenu Zlatý glóbus za nejlepší herečku v komediální či muzikální roli. Kromě toho má na kontě ještě pár knížek pro děti. Sečteno, podtrženo, jmění této nestárnoucí sexbomby se odhaduje na 590 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Madonna patří k nejlepším a nejlépe placeným zpěvačkám současnosti Foto: Profimedia.cz

Ivanka Trump (36)

Zda si své jmění vydělala sama, či jí k tomu dopomohl život ve stínu velkého otce Donalda (72), těžko odhadovat, ale v případě Ivanky Trump to bude velice podobné jako v případě Kylie Jenner. Jmění dcery amerického prezidenta se odhaduje na 300 milionů dolarů. Ty měla získat z prodeje módní kolekce oblečení, kterou sama navrhuje, a z výnosů hotelu Trump International Hotel ve Washingtonu. Otázkou je, zda by se její oblečení prodávalo, i kdyby nebyla dcerou slavného otce. Do celé částky je započítána i umělecká sbírka, kterou vlastní s manželem Jaredem Kushnerem (37), která má čítat díla za 25 milionů dolarů. Jmění jejího manžela se pohybuje kolem 440 milionů dolarů. Ačkoliv jsou oba zaměstnanci Bílého domu, dělají to údajně zadarmo.

Foto: Profimedia.cz

Ivanka Trump je velice schopná podnikatelka, do jaké míry ale za ní stojí její otec? Foto: Profimedia.cz

Paris Hilton (37)

Když se řekne milionářka, asi se nejednomu z nás vybaví dědička slavného hotelového impéria, Paris Hilton. Ačkoliv se snaží všem dokázat, že má na víc, než jen být dcerou bohatého otce, zatím o tom moc lidí nepřesvědčila. Její herecké pokusy většinou skončily fiaskem a výsměchem kritiků. Vrhla se i na dráhu modelky, v devatenácti letech podepsala smlouvu s modelingovou agenturou Donalda Trumpa, zkoušela zpívat, nebo se stát DJkou. Vznikly diskotéky nesoucí její jméno. To vše ale dopomohlo spíše k tomu, že v roce 2007 byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako „Nejpřeceňovanější světová celebrita“. I tak se ale její jmění odhaduje na 300 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Paris Hilton se snažila vymanit z role pouhé dědičky, vlastně se jí to ale nikdy moc nepodařilo Foto: Profimedia.cz

Která z těchto žen si podle vás ke svým penězům přišla skutečně svépomocí? 

Reklama

Načítám