Hlavní obsah

Teploty pod nulou? Přišel čas na pořádně silné bundy!

Foto: Eva Malúšová

Troufly byste si na metalickou bundu?Foto: Eva Malúšová

Reklama

Když se vám při zmínce o minusových teplotách nechce vůbec vylézat z postele, je načase sáhnout po něčem, co vaši peřinu vlastně tak trochu připomíná... Ano, jdeme se bavit o pořádně teplých bundách!

Článek

Nebojte, ony vás v tom nenechají. Bundy a ještě lépe prodloužené péřové kabáty umí zahřát i v tom nejchladnějším počasí. Protože jste ale v módní rubrice, jen o teplo samozřejmě nepůjde. Stylistka Veronika Králová pro vás vytipovala kusy, které navíc dobře vypadají. Vyberete si obří růžový kabát, kratší červenou bundu, nebo se přikloníte k módnímu metalickému svršku?

Pudrově růžový „vaťák“

Pakliže se řadíte mezi věčné zmrzlíky, zaměřte se na dlouhé bundy kabátového střihu. V kurzu jsou navíc nadsazené velikosti a objem, takže pokud vám není oversized móda cizí, zabalte se do zatepleného kabátku s obřím límcem, ve kterém se budete cítit (do slova a do písmene) jako v peřince. Naším favoritem je pudrově růžový kabát Marks & Spencer, který je navíc zlevněný na polovinu (cena v popisku je po slevě). A tón v tónu vypadá skvěle!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: zateplený kabát (Marks & Spencer, 1699 Kč), sukně (Review, prodává Van Graaf, 999 Kč), boty (Ugg, prodává Answear, 6299 Kč), čepice (Marks & Spencer, info o ceně v obchodě), punčocháče (Calzedonia, 299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Čepice a styl? Tyto dva pojmy se rozhodně nevylučujíFoto: archiv firem

Zúžený střih

Dáváte-li přednost vypasovanějším střihům a černé klasice, bude se vám líbit náš tip číslo dvě se zúženým pasem. Kabát pod zadek vás zahřeje a bude se hodit téměř ke všemu, včetně sportovně laděného oblečení, ve kterém můžete vyrazit třeba na horskou chatu. Kabát můžete po vzoru stylistky Veroniky Králové osvěžit límcem z umělé kožešiny.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: zateplený kabát (G-Star, prodává Van Graaf, 4499 Kč), legíny (H&M, 799 Kč), mikina (Marc Cain, prodává Van Graaf, 7499 Kč), kožené boty (Gant, 4999 Kč), límec z umělé kožešiny (Zara, 499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Ve výrazné barvě

Od černé se vrátíme k barvám. Co říkáte třeba na červenou? Výhodou bundy Scotch & Soda je nejen kapuce, ale i složení, ve kterém najdete opravdové peří. A mimochodem, přestože se bundy hodí převážně k ležérnímu typu oblečení, existují i výjimky, kdy je můžete spárovat například se šaty. Musí být ovšem zřejmé, že jde o záměrnou hru kontrastů.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: péřová bunda (Scotch & Soda, prodává Van Graaf, 4999 Kč), šaty (Marks & Spencer, 899 Kč), semišové boty (Zara, 1499 Kč), kožená kabelka (H&M, 999 Kč), náušnice (H&M, 299 Kč), punčocháče (Lindex, 249 Kč)Foto: Eva Malúšová

S metalickým odleskem

Pokud pečlivě sledujete módní rubriku, určitě víte, že se už několik sezon po sobě nosí kovové odlesky. A ty se objevují i na bundách. Pakliže se nebojíte výraznějších kousků, nebo naopak hledáte jeden takový, který by osvěžil váš zimní šatník, jděte do nich!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: bunda (Zara, 1599 Kč), svetr (H&M, 999 Kč), boty (H&M, 949 Kč), sukně (H&M, info o ceně v obchodě), sluneční brýle (H&M, info o ceně v obchodě), kabelka (Armani Jeans, prodává Van Graaf, 2299 Kč), punčocháče (Lindex, 249 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Na nízké kotníčkové boty nedáme dopustit. A vy?Foto: archiv firem

Kterou bundu byste si nejraději nastěhovaly do šatníku?

Reklama

Související témata:

Načítám