Hlavní obsah
3,7
(69)
 

Hrozně ráda bych Sophii Loren věřila, že za svou božskou krásu opravdu vděčí právě těstovinám. Ať je to, jak chce, omáčka z pečených paprik na nich vskutku božsky chutná... Tak využijte aktuální sezony této zeleniny a pojďte si podle našeho videa uvařit tuhle voňavou dobrotu.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Omáčka
  • 4 ks červené papriky
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 ks citronu
  • 100 ml smetany na vaření 12%
  • 1 hrst parmazánu
K podávání
  • 1 balení těstovin
Článek

Postup

01.

Omyté papriky podélně rozpulte, vyndejte z nich jádřince a řeznou stranou dolů je vyskládejte na pečicí papír. Pečte je v troubě vyhřáté na 220 stupňů nebo pod grilem asi půl hodiny, až se na slupce objeví téměř černé puchýřky. Ihned je přendejte do hrnce nebo jiné uzavíratelné nádoby a nechte asi dvacet minut zapařit.

02.

Mezitím si uvařte těstoviny. Dala jsem nudlí na dvě porce, ale omáčky je určitě dost i pro tři.

03.

Spařené papriky oloupejte a spolu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře rozmixujte dohladka.

04.

Na másle krátce, aby nezhnědl, orestujte prolisovaný česnek, přidejte papriky a smetanu, dochuťte trochou citronové šťávy a případně další solí a pepřem a vmíchejte parmezán nebo jiný strouhaný sýr. Do pánve rovnou přidejte i uvařené těstoviny – a můžete podávat.

Kdybyste si mohli vybrat mezi nekonečným přísunem peněz a tím, že byste mohli jíst, co byste chtěli, a nikdy nepřibrali, jaká by byla vaše volba?

Reklama

Související témata:

Načítám