Hlavní obsah

Tipy na ekologicky šetrné praní

Foto: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Foto: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Praní prádla je náročné na zdroje a má větší dopad na planetu, než si myslíte. Zároveň je to však nutná povinnost. Přinášíme pár tipů, jak snížit dopad praní na životní prostředí.

Článek

Věděli jste, že praní prádla má i svou stinnou stránku? Spotřebujete při něm značné množství vody a energie a do životního prostředí se uvolňuje velké množství znečišťujících látek.

Způsob sušení prádla

Energie, kterou využívá sušička prádla, v drtivé většině případů nepochází z obnovitelných zdrojů. Pokud alespoň částečně omezíte používání sušičky, dočkáte se i dalších výhod než jen snížení své uhlíkové stopy. Vaše oblečení vydrží déle, protože při klasickém sušení ztratí o poznání méně vláken.

Používejte úsporný prací cyklus

Snížení teploty praní je skvělým způsobem, jak zároveň snížit spotřebu energie. Nemusíte se ale bát, že vaše prádlo nebude dostatečně čisté. Moderní pračky fungují efektivně i při nízkých teplotách, stejně jako prací prostředky. Kapsle Ariel Allin1 Ultra-Oxi efektivně vyčistí oblečení i při cyklech šetřících energii.

Foto: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Ariel Allin1 Ultra-OxiFoto: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Pečujte o své oblečení

Spotřeba oděvů se od roku 2000 zdvojnásobila. Nicméně nové oblečení se v našem šatníku zdrží v porovnání s dřívějškem o polovinu kratší dobu. Při správné péči a pomocí vhodného pracího prostředku dosáhnete toho, že vaše oblečení bude déle vypadat jako nové.

Nové kapsle Ariel Allin1 Ultra-Oxi zlepší vaše praní a vy uvidíte rozdíl. Byly speciálně navrženy tak, aby zvládly vyčistit i oblečení, které je ušito z pružnějších tkanin a syntetických vláken pro lepší přizpůsobení tvarům a pohybům těla. Aktivní prací prostředek látku vyčistí a prozáří barvy, aniž by je poškodil.

Myslete ekologicky

Je důležité věnovat pozornost množství pracího prostředku. S kapslemi Ariel Allin1 Ultra-Oxi vám odpadnou starosti s dávkováním pracího prostředku. Jedna tableta obsahuje přesně takové množství, aby se vaše prádlo dokonale vyčistilo. Proč je to důležité? Nadužívání detergentů odvádí více znečišťujících látek do přírody. Koncentrované složení Ariel Allin1 Ultra-Oxi také umožňuje efektivnější přepravu – menší balení znamená méně nákladních aut na silnici, a tím pádem řešení přátelské k životnímu prostředí. Všechny součásti Ariel Allin1 Ultra-Oxi – jednotlivé složky i ochranný film kapsle – jsou navíc plně biologicky odbouratelné.

Foto: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Foto: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Více informací najdete na www.keepcapsfromkids.eu.

Reklama

Načítám