Hlavní obsah

Toast s jablky a ostružinami

Hodnocení:
(20)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Spíše než recept vám dnes nabízíme tip či nápad na bleskovou letní večeři. Ostružiny se musejí po sběru rychle zpracovat, tak zatímco vy budete připravovat marmelády a sirupy na zimu, nechte děti, ať si s tímhle rychlým toastem poradí samy. Uvidíte, jak jim bude chutnat!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 8 plátků bílého toastového chleba
  • 2 jablka
  • 1 hrst ostružin
  • 80 g másla
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžíce hnědého cukru
Článek

Postup

Krok 1: Opláchněte ostružiny a nechte je pořádně okapat. V malé misce promíchejte změklé máslo se skořicí a cukrem. Máte-li ovoce vyzrálé a sladké, cukr použít nemusíte.

Krok 2: Nechte předehřát toaster. Větší částí skořicového másla potřete čtyři plátky toastového chleba.

Krok 3: Omyjte jablka, rozčtvrťte je a odstraňte jádřince. Čtvrtky jablek nakrájejte na tenčí plátky a rozdělte na namazané toasty. Přidejte pár ostružin a přiklopte zbývajícími krajíčky chleba. Zbytkem másla potřete vrchní stranu toastů.

Krok 4: Opékejte asi tři minuty, až se toasty spojí a získají zlatohnědou barvu.

Tip: Když k horkým toastům přidáte kopeček dobré vanilkové zmrzliny a ozdobíte je snítkou máty, můžete je bez rozpaků servírovat jako dezert.

Jestli si hodláte toasty pořádně užít, případně ohromit hosty, upečte si domácí toastový chléb.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 8. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.