Hlavní obsah

Top 5 filmů, jimž se srdečně zasmějí nejen ženy po třicítce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Večery se prodlužují, intelektuální dramata a temné thrillery je potřeba čas od času vyměnit za oddechovku, u které se od srdce zasmějete. Máme tu pět filmů, nad kterými se pobaví zejména ženy po třicítce.

Článek

Nastává období krátkých dnů a místo provozování venkovních aktivit se člověk raději zachumlá do deky a uvaří si horký čaj. Volný čas pak věnuje čtení knih nebo sledování dobrých filmů. Snímky v našem výběru nikdy neaspirovaly na ceny filmových kritiků, zato si získaly srdce tisícovek diváků. Co si pustit, až se budete chtít srdečně zasmát?

Jsem božská (2018)

V hlavních rolích: Amy Schumer, Rory Scovel, Michelle Williams, Tom Hopper, Emily Ratajkowski

Představte si, že byste se ze dne na den, z minuty na minutu, zbavily všeho, co vás tak tíží… Renee (Amy Schumer) je vcelku obyčejná žena, která má svoje kámošky, práci, občas kluka, a permanentně bojuje s kily navíc a nízkým sebevědomím. Jednoho dne, na lekci spinningu, utrpí nepříjemný pád a praští se do hlavy. To zapříčiní, že se z ní stane kráska s božskými křivkami. Její život od té doby nabere grády a šedé všední dny okamžitě změní. Renee užívá svého nového vzhledu supermodelky, ale nemá tušení, že změnu nevidí nikdo jiný než ona sama. Dost možná to donutí i vás dívat se na sebe jinýma očima.

Foto: Profimedia.cz

Renee se cítí sexy, přihlásí se do soutěže krásy v plavkách a to nejdůležitější – nebojí se zamilovatFoto: Profimedia.cz

Dámský klub (2018)

V hlavních rolích: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen

Už dlouhá léta pojí čtveřici kamarádek záliba v literatuře. Proto se také pravidelně scházejí ve svém dámském knižním klubu, který jim přináší radosti do ne vždy veselých všedních dnů. Diane (Diane Keaton) totiž po 40 letech manželství ovdověla, Carol (Mary Steenburgen) se zase po 35 letech manželství rozpadá. Sharon (Candice Bergen) se vzpamatovává z rozvodu už desítky let a Vivian (Jane Fonda) se naopak léta závazkům vyhýbá. Jednoho dne na jejich pravidelném setkání přijde řeč na lechtivý literární román Padesát odstínů šedi. Rozhodnou se, že musí pochopit jeho úspěch. Přes prvotní rozpaky se volba nakonec ukáže jako nebývale inspirující.

Foto: Profimedia.cz

Zkušené dámy objevily moderní erotickou literaturu a opět se v nich rozhoří touha po romantice a dobrodružství Foto: Profimedia.cz

Návrh (2009)

V hlavních rolích: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White

Vlivná knižní šéfredaktorka Margaret (Sandra Bullock) by o svého asistenta Andrewa (Ryan Raynolds) za normálních okolností nejevila špetku zájmu. Ve chvíli, kdy však nad ní začne viset hrozba deportace do rodné Kanady, nezaváhá ani minutu a imigračnímu úředníkovi sdělí, že se s Andrewem mají brát. Asistent, kterého roky ponižovala, nakonec souhlasí, že se za určitých podmínek na jejím divadle bude podílet. Fiktivní pár se tak vydává do Andrewovy rodné Aljašky, kde městská holka Margaret zažívá jeden prekérní moment za druhým. Polevit ale nemůže, neboť imigrační úředník jim je v patách.

Foto: Profimedia.cz

Podaří se krásné Margaret zodpovědět záludné otázky imigrační úředníka?Foto: Profimedia.cz

Ženy v běhu (2019)

V hlavních rolích: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka

Co na tom, že Věra (Zlata Adamovská) a její tři dospělé dcery dosud neuběhly ani kilometr. S jejich otcem Jindřichem (Bolek Polívka) prožila krásný život, proto jako rozhodná žena trvá na tom, že mu splní poslední přání. Uběhnout maraton. Vždyť si trasu 42 kilometrů můžou rozdělit na čtyři díly jako štafetu. Do startu zbývají tři měsíce a jejich pohledný trenér Vojta (Vladimír Polívka) pro ně nachystal perfektní kondiční plán. Proto žádná křeč, a jde se běhat!

Foto: Profimedia.cz

Svérázná maminka Věra se rozhodne splnit poslední přání svého svého muže. A zapojí do toho i dceryFoto: Profimedia.cz

Deník Bridget Jonesové (2001)

V hlavních rolích: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Gemma Jones, Celia Imrie

Její životní mise má dva hlavní cíle: zhubnout nějaké to kilo a najít si fungující vztah. Příběh třicátnice se stal legendární. Lepidlo na trapasy Bridget (Renée Zellweger) stojí před volbou mezi dvěma muži, zdánlivě nudným a snobským právníkem Markem Darcym (Colin Firth) a věčným sukničkářem Danielem Cleaverem (Hugh Grant). Pokud budete mít více volných večerů, dejte si i dvě úspěšná pokračování Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004) a Dítě Bridget Jonesové (2016) .

Foto: Profimedia.cz

Bridget si vede deník, na jeho stránkách se to však hemží pohromamiFoto: Profimedia.cz

Na jaký z filmů byste se s chutí podívali? Otestujte se, jak znáte filmové písničky. Je vám to málo? Třeba si najdete svého favorita v těchto 10 nejlepších filmech pro ženy.

Reklama

Načítám