Hlavní obsah

Toužíte po svůdných rudých rtech? Lze je pořídit i bez rtěnky, a natrvalo!

Foto: Irina-Bg, shutterstock.com

Sexy rty můžete mít i vyFoto: Irina-Bg, shutterstock.com

Reklama

Přirozeně červené rty jsou symbolem mládí. Mnohé z vás je ale krásně rudé nemají z důvodu genetického nebo o sexy barvu přicházejí věkem. Naštěstí jsou metody, jak šťavnatost přičarovat…

Článek

Velikost a tvar rtů lze do jisté míry korigovat rtěnkou, pokud však chcete trvalejší výsledek, můžete se obrátit na plastického chirurga či na kosmetická studia. Na výběr je buď operace, nebo tetování v přirozené barvě.

Co se operace rtů týká, lékaři dnes umí vykouzlit zcela přirozeně vypadající rty, kdy na první pohled není vůbec patrné, že jste zákrok absolvovaly.

Zvětšení, zmenšení i modelace

Úzké bezkrvé rty rozhodně nejsou považovány za vrchol přitažlivosti. Na plastické chirurgy se nejčastěji obracejí právě majitelky takových rtů. Ty lze nejenom zvětšovat, ale v případě převislých a masitých rtů i zmenšovat, a také modelovat. Právě rozšíření retní červeně je jednou z takovýchto modelací.

Ačkoli nepatří tyto operace mezi nejsložitější a nejzávažnější plastické zákroky, jedná se o zásah do lidského organismu s určitými následky, které ovšem nejsou nijak katastrofální.

Foto: George_Rudy, shutterstock.com

Odborníci vám poradí, co se dá udělat s vašimi rtyFoto: George_Rudy, shutterstock.com

Svůdné rty: Dvě metody, které je umí vykouzlit

Rozšíření retní červeně se provádí pomocí posunu vlastních tkání, do rtu se nic nepřidává, jako je tomu u metod, kdy se zvětšují třeba pomocí vlastního tuku nebo kyseliny hyaluronové.

Rty se naříznou ve sliznici uvnitř, operace tedy nezanechává žádné viditelné jizvy. Tento zákrok se nazývá V–Y posun, a ten se rozlišuje na jednofázový a dvoufázový. Při jednofázovém posunu se sliznice nařízne do tvaru W a ta se pak uvolní v celém rozsahu rtu až do bílé kůže zhruba dva milimetry nad hranici rtu. Operatér musí vést řez velmi opatrně, protože hrozí nekróza (umrtvení) sliznice. V místě poranění se vytvoří nadbytek tkáně a ret se tím přirozeně rozšíří.

Při takzvaném dvoufázovém posunu se nejprve nařízne a posune sliznice ve střední části vnitřní části rtů, v druhé fázi pak i sliznice po jejich stranách. Ani tato metoda není bez rizika. Může se totiž vytvořit „prázdný ret“, tedy červeň bez obsahu retní tkáně, a při mluvení může být vidět vodorovná vráska. Toto prodloužení se nedoporučuje u dlouhých úzkých rtů.

Foto: creensolutions_gmbh, shutterstock.com

Dopřejte si krásu, která bude trvaláFoto: creensolutions_gmbh, shutterstock.com

Po obou typech operace je třeba se připravit na otoky rtů, první tři dny je třeba přikládat na rty obklady. Strava by měla být spíše kašovitá, rozhodně ne ostrá. Čištění zubů je třeba provádět s maximální opatrností. Po deseti dnech by měly otoky zmizet a měla by se navrátit běžná mimika rtu. Retní sliznice se díky prokrvení hojí velmi dobře.

Jsou tu i rizika

Jak jsme již uvedli, nejde o nějak zvlášť náročnou operaci, přesto je třeba počítat, že výsledek nemusí být vždy takový, jaký si někdo představuje: „Výsledky této operace záleží na počátečních anatomických poměrech, kvalitě tkání, hojení a podobně, protože ret má nejenom rozměr – šířku, ale i objem, a v tom se může skrývat ta potíž,“ uvádí MUDr. Tomáš Kydlíček z plastické a estetické chirurgie plzeňské nemocnice.

Kolik za to?

Operace se provádějí v celkové narkóze, jejich efekt je trvalý, a navíc nejsou nijak věkově omezeny. Pokud se pro některou z nich rozhodnete, je třeba si připravit minimálně osm tisíc korun.

Jste se svými rty spokojené? Jak se o ně staráte?

Reklama

Načítám