Hlavní obsah

Trapasy na královské svatbě: Kdo zazářil a kdo pohořel?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kromě toho, že královská svatba je společenskou událostí roku, je zároveň i jednou z nejvýznamnějších módních okamžiků. Hosté ale mají předepsaný dress code, muži buď tzv. malý společenský oblek, nebo vycházkový oblek, ženy pak day dress neboli denní šaty a klobouk. Mimo jiné by ale měli dodržovat i určitá pravidla. Komu se to (ne)povedlo?

Článek

O tom, že Meghan (36) byla nádherná nevěsta, je snad zbytečné mluvit. Jednoduché šaty od návrhářky Clare Waight Keller (47) se dnem 19. května 2018 zapíšou mezi ikonické svatební modely. Je jasné, že od této chvíle nejedna nevěsta zatouží mít stejné, nebo alespoň podobné, jako novopečená vévodkyně ze Sussexu. Stejné šílenství totiž zavládlo i po svatbě vévodkyně Kate (36) v roce 2011. Nicméně nebyla to pouze Meghan Markle, na kom jsme mohli oči nechat!

Amal (40) a George Clooney (57)

Pozvání na svatbu přijali i americký herec George Clooney se svojí manželkou Amal. Ta byla k nepřehlédnutí ve žlutých šatech, které navrhla jedna z adeptek na královskou róbu, tedy Stella McCartney (46). Žlutá kravata, kterou herec zvolil, perfektně ladila k jeho partnerce. A tak to má být, dvojice se má doplňovat, a to i v módě.

Foto: Profimedia.cz

Amal a George Clooneyovi to u nás na plné čáře vyhráli! K dokonalosti už chybí jen silonky podle formalit dress codu, jinak ale kvitujeme nejen výběr šatů, ale i to, že jsou manželé sladěniFoto: Profimedia.cz

Serena William (36) a Alexis Ohanian (35)

Páni! Jestli nám z někoho zůstala ústa dokořán údivem, v tom pozitivním slova smyslu, pak to byla tenistka Serena Williams! Blízká přítelkyně Meghan Markle, dokonce se o ní jednu dobu hovořilo i jako o potencionální svědkyni, vypadala božsky. Ve světlých šatech působila velice jemně a elegantně, řasení v pase jí zvýraznilo ženské tvary. Téměř až zastínila svého manžela, který byl zase jak vystižen z magazínu o největších elegánech.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williams vypadala ve světle lososových šatech skvostně! Foto: Profimedia.cz

Pippa (34) a James (42) Matthewsovi

Když se v roce 2011 vdávala Kate Middleton, veřejnosti neunikla ani její sestra, Pippa. Bodejť by ano, když jí šla za svědkyni. Nicméně ani tentokrát si královskou svatbu Pippa nenechala ujít. Jenže tentokrát je v trochu jiné životní situaci. Sama má svatbu za sebou a ačkoliv to není vidět, s manželem Jamesem Matthewsem čeká miminko. A v mentolových šatech značky The Fold vypadala rozkošně.

Foto: Profimedia.cz

Asi málokdo by si pomyslel, že je Pippa těhotnáFoto: Profimedia.cz

Victorie (44) a David (43) Beckhamovi 

Tak na Beckhamovy jsme se skutečně těšili! Ona, jakožto módní ikona, on jakožto jeden z největších fešáků planety, který je s každým šedivým vlasem krásnější. Victoria si na svatbu Meghan Markle a prince Harryho navrhla šaty sama a jsou velice podobné těm, které měla na sobě před sedmi lety. A stejně jako tehdy, i letos se musíme pozastavit nad tím, zda neměla zvolit jinou barvu. I tentokrát na sebe oblékla tmavě modrou, která v určitém světle, působila jako černá. Ať tak, či onak, zrovna Victoria by mohla vědět, že je společensky nepřípustné na svatbu nosit černé šaty. Stejně tak je na hraně rafinovaný průstřih na hrudi, který má suplovat výstřih.

Foto: Profimedia.cz

Šaty Victorie Beckham jsou perfektní. Jen jsme na vážkách, zda takovýto výstřih a tmavá barva jsou tou nejlepší volbou pro svatbu Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate (36)

Mezi nejkrásnějšími outfity nesmí chybět ani vévodkyně Kate, švagrová vévodkyně Meghan. Ačkoliv před třemi týdny porodila třetí dítě, rozhodně se tím nenechala vykolejit. Podobně jako před rokem na svatbě své sestry, i tentokrát měla na starosti družičky a pážata, ovšem nejvíce se jí držela její dcera, princezna Charlotte (3). Kate opět ukázala, že neplýtvá oblečením a umí recyklovat – tento kabátek totiž měla na křtinách malé Charlotte. A tak to má být!

Foto: Profimedia.cz

Tento kabátek měla Kate i na křtinách dcery Charlotte Foto: Profimedia.cz

Sabrina Dhowre (29) a Idris Elba (45)

Kdo jiný by také neměl chybět na britské královské svatbě, než potencionální představitel Jamese Bonda, agenta tajných britských služeb! O Idrisovi Elbovi se totiž jeden čas skutečně hovořilo, že byl měl být dalším pokračovatelem po Danielu Craigovi. Nicméně musí se nechat, že šarmu na to má dost. Škoda, že jeho partnerka Sabrina Dhowre neměla o pár centimetrů delší šaty, které by se na takovou událost hodily více. Navíc neměla ani silonky, což je na události tohoto typu společenské faux pas.

Foto: Profimedia.cz

Idris Elba má vedle sebe neskutečnou kočku! O trochu delší šaty by ale nebyly na škodu, naopak Foto: Profimedia.cz

Princezny Eugenie (28) a Beatrice (29), princ Andrew (58)

Zatímco rodina ze strany Meghan Markle až na malé výjimky chyběla, ta ze strany ženicha byla jak od Hujerů. Jasně – když jste princ, musíte pozvat všechny své příbuzné, my víme. Nicméně i kdyby to nebylo jeho povinností, své sestřenice, princezny Eugenii a Beatrice, by zajisté pozval rád i sám. Mají spolu výborný vztah. Obě dvě, vlastně i se svým otcem, princem Eduardem, se sjednotily do modré barvy a musí se nechat, že jim to slušelo! Ačkoliv o balonových rukávech si všeobecně nemyslíme nic pěkného.

Foto: Profimedia.cz

Modrá krev – modré šaty. Kdo ví, co inspirovalo princezny Eugenii (vlevo) a Beatrice (vpravo) spolu se svým otcem, princem Andrewem, sladit se zrovna do této barvyFoto: Profimedia.cz

Chelsy Davy (32)

Asi málokterá žena si dovede představit, že by na svatbě měla pozvané i bývalé partnerky svého nastávajícího. No, Meghan Markle je zřejmě o krok dál, protože na její veselce se objevily hned dvě bývalé přítelkyně prince Harryho. Chelsy Davy byla první dlouholetou partnerkou Harryho, s neustálými rozchody a novými začátky spolu byli mezi roky 2004 až 2011. Jestli svými šaty chtěla dosáhnout looku „Vidíš, o co jsi přišel“, příliš se jí to nepodařilo. Ne snad, že by jí to neslušelo, ale šaty mohly mít o trochu lichotivější střih – určitě by nebylo na škodu, kdyby pas byl trochu vyšší a sukně delší.

Foto: Profimedia.cz

Chelsy Davy, bývalá partnerka prince Harryho, zvolila šaty nepříliš lichotivého střihu Foto: Profimedia.cz

Který outfit se vám líbil nejvíce? Více informací o královské svatbě najdete i na Seznam Zprávy.

Reklama

Načítám