Hlavní obsah

Trendy snubní prstýnky: Máme pro vás krásnou inspiraci

Foto: Spaskov, Shutterstock.com

Foto: Spaskov, Shutterstock.com

Reklama

Chystáte v létě svatbu a na pořadu dne jsou nyní snubní prsteny? V tom případě vám urychleně spěcháme na pomoc a představujeme výběr současných modelů podle nejnovějších trendů.

Článek

Sňatek se plánuje na celý život – a na stejně dlouhou dobu se vybírají i snubní prsteny. Jsou poutem lásky, budou vaší každodenní součástí a měly by vydržet vše. A proto byste na nich neměli šetřit. Měly by být slavnostní a dokonalé, stejně jako váš svatební den. Dejte si na výběru prstenů záležet. A jaké jsou nyní trendy?

Zlato na celý život

Podle šperkařů je v současnosti u snubních prstenů nejoblíbenější bílé zlato a platina s diamanty. „Záleží však na rozpočtu každého páru. Velmi trendy je také růžové zlato, které v oblíbenosti stále roste,“ říká obchodní manažerka firmy Danfil Lucie Zajíčková s tím, že snoubenci mohou barvy i kombinovat – ženich tak může mít prsten z růžového zlata a nevěsta z bílého. A rozdílné bývají i samotné kovy: například vévodkyně Meghan (37) má prsten z velšského zlata, zatímco její muž princ Harry (34) z platiny.

Aby prsteny ladily

Nevěsty dnes hodně řeší, aby se jim snubní prsten hodil k zásnubnímu. Proto by pánové měli myslet na vše již s předstihem a šperky pořizovat nejlépe u jedné firmy či šperkaře. „Nastávající mladé paní mají rády jemné prstýnky s bílými diamanty, pánové vybírají prstýnky bez kamene a čím dál častěji s černými diamanty, které jsou v posledních letech velice oblíbené,“ upřesňuje Marek Odstrčil z autorské šperkařské dílny Esterstyl.

Jednoduchost i nevšednost

A na jaký design snoubenci nejvíce sázejí? Kromě toho, že jsou stále v oblibě klasické jednoduché kroužky, kdy dámský prsten zdobí navíc blyštivé kameny v podobě zirkonů či diamantů a pánský kroužek zůstává čistý bez kamene, mají páry nejrůznější požadavky. Ty však bývají pro zlatníky výzvou.

Plánujete svatbu? Prohlédněte si naši inspiraci, v níž vám ukážeme 10 krásných tipů. Cena závisí na gramáži, druhu kovu, hodnotě kamenů, konkrétním návrhu i samotné práci šperkaře. Začínáme na 13 461 Kč.

Elegantní klasika

Nádherné snubní prsteny z bílého zlata doplněné krásnými zirkony jsou vyráběné speciální technologií, kterou je lití do ztraceného vosku. Patří k velmi oblíbeným klasickým kouskům, je možné je osadit i diamanty a jsou velmi populární a nadčasové.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Danfil, kolekce Casting, 13 461 KčFoto: Archiv firmy

Sladěno

Nevěsty si často přejí, aby jim snubní prsten ladil se zásnubním, a proto mnoho značek nabízí rovnou celé sety. Tato sada zásnubního a snubního prstenu je zhotovena z platiny a osázena diamanty.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Esterstyl, 32 820 KčFoto: Archiv firmy

Kombinace barev

Krásné snubní prstýnky v kombinaci bílého a růžového zlata jsou kompromisem pro ty, kdo se neumějí rozhodnout, kterou barvu kovu upřednostnit – lze mít i jeden prsten jednobarevný. U tohoto modelu je dámský prsten ozdoben 48 diamanty.

Foto: Archiv firmy

Na foto: ALOve, 54 795 KčFoto: Archiv firmy

Bílé zlato s diamanty

Bílé zlato osázené bílými a černými diamanty patří k současným trendům. Je velmi oblíbené, neboť působí jemněji – zvláště v kombinaci s diamanty. A stejně jako platina dodává kamenům větší jiskřivost a navíc nikdy nezoxiduje.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Eppi, 21 367 KčFoto: Archiv firmy

Černé diamanty

Skutečně luxusní a nevšední jsou prsteny s černými diamanty. Takový šperk bývá i celoživotní investicí, na kterou samozřejmě dostanete certifikát. Tento model má příznačné jméno Black Mamba, je z bílého zlata s černou úpravou a osázený 210 černými diamanty.

Foto: Archiv firmy

Na foto: ALO diamonds, info o ceně v butikuFoto: Archiv firmy

Kroužek s rytinou

Líbí se vám klasický kroužek, ale chtěli byste nevšední povrchovou úpravu? V některých  klenotnictvích to není problém zařídit dokonce on-line. Jste-li si jisti velikostí, je možné si prsteny objednat přes internet.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Klenota, info o ceně v obchoděFoto: Archiv firmy

S květinami

Snubní prsteny zdobí i netradiční ornamenty podle vkusu zákazníka, proto se na kroužcích objevují například různé spirály, srdce i květinové motivy. A samozřejmě mohou zdobit nejen nevěstin, ale také ženichův prsten.

Foto: Archiv firmy

Na foto: JK Jitka Kudláčková Jewels, kolekce Tolerance, 15 900 KčFoto: Archiv firmy

V jedné barvě

Zastáváte názor, že v jednoduchosti je krása? Pak se vám budou líbit minimalistické snubní prsteny v barvě jednoho kovu. Jsou zajímavé drobným detailem v podobě výřezu ve tvaru V, které do sebe mohou případně zapadat.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Tiffany & Co., žluté zlato 22 900 Kč, růžové zlato 19 900 Kč, platina 65 000 KčFoto: Archiv firmy

Hnízdo lásky

Krásné kousky na zakázku vynikají ruční prací i ojedinělým designem. Model z červeného a bílého zlata tvarem připomíná ptačí hnízdo, které symbolizuje domov či usazení. Dámský prsten je navíc osazený zirkony či diamanty.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Korbička Šperky, 39 000 Kč (se zirkony), 45 000 (s diamanty)Foto: Archiv firmy

Jako z budoucnosti

Požadavky novomanželů jsou někdy hodně netradiční – pak je namístě nechat si zhotovit prsteny na zakázku u kreativního šperkaře. Tento zásnubní prstýnek je z červeného zlata s briliantem uprostřed, nevěstin snubní prsten pak nese v jednotlivých fragmentech drobné brilianty. Ženichův prsten je z bílého zlata.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Kadaník, kolekce Tron, info o ceně u šperkařeFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám