Hlavní obsah

Tři pravidla prázdninového sexu. Tenhle manuál si opravdu přečtěte!

Foto: Profimedia

Chcete si léto užít? Tak se řiďte pravidly!Foto: Profimedia

Reklama

Výlety, cesty, dovolené, cizinci, alkohol, ochrana, nechtěné těhotenství… Je toho tolik, co léto nabízí, přináší nebo komplikuje. Nechcete spadnout do průšvihu? Pak se řiďte bezpečnostním manuálem!

Článek

Britská sexuoložka a známá televizní i rozhlasová osobnost Tracey Cox si myslí, že hodně lidí je o prázdninách v nebezpečí. Pravda je totiž taková, že kde komu se ve dnech volna zapalují lýtka. Vždyť podle průzkumu společnosti Durex má čtvrtina párů mnohem větší chuť na milování a téměř třetina lidí by ráda prožila nějaké dobrodružství, ale… Má to háček.

„Bohužel, AIDS, pohlavně přenosné infekce a nechtěné těhotenství stále nejsou dávnou minulostí, takže na mozkové buňky zcela nezanevřete,“ radí známá odbornice a přidává tři základní doporučení pro všechny, kdo se z dovolené či výletu nechtějí vrátit s nežádoucím suvenýrem.

1. Plánujte dopředu

Mezi jedno ze základních prázdninových pravidel patří nenechávat věci na poslední chvíli. „Chtěla jsem ten kondom vzít, ale teď už je to stejně jedno. No nic, asi je to osud. Jdeme do toho bez něj.“ Tak takhle ne. Podléhat okamžikům a chvilkové slabosti se prostě nebude! Prevence?

„Vezměte si s sebou tak velké zásoby kondomů, lubrikantů a běžné antikoncepce, aby vám určitě vystačily na celou dobu, a ještě přidejte rezervu. Věřte mi, velmi si usnadníte život,“ doporučuje sexuoložka. Vědomí, že v kabelce máte prezervativy, vede k jedinému. „Tak když už jsem si toho tolik brala, využiji to.“ Ovšem dejte si pozor na expirační dobu a správné skladování.

V případě, že kondomy delší dobu vystavíte vyšším než pokojovým teplotám (kufr s nimi třeba zapomenete před hotelem na přímém slunci), doba použitelnosti se výrazně zkracuje a na latex už není spolehnutí. V těchto chvílích je lepší zakoupit nové balení – pro jistotu.

Foto: Profimedia

Pamatujte, že štěstí přeje připravenýmFoto: Profimedia

2. Zapomeňte na běžné postupy ochrany

Měření bazální teploty, výpočet plodných a neplodných dní, poševní hlen, přerušovaný sex a tak dále. Na dovolené? K ničemu! Podle Tracey Cox pokud překonáváte několik časových pásem, nový režim s vaší menstruací zamává. A složení poševního hlenu taky ovlivňuje celá řada mnohdy nečekaných okolností: teplo, časté koupání a dokonce i afty, které vám vyrazily při cestovní horečce. Proto za žádnou z těchto metod nedávejte ruku do ohně!

Používejte kondom nebo pesar – a to i když užíváte hormonální antikoncepci. Berte v potaz časový posun (mimochodem, stále se při polykání tabletek řiďte podle času své země). I zvracení či průjem, k nimž někdy vlivem klimatu či jídla dochází, snižují účinek antikoncepce.

„Budete-li zvracet dvě hodiny po užití prášku, rozhodně se nestačil vstřebat. A používáte-li pesar, na cestu si přibalte dva,“ dál radí Tracey Cox s tím, že každý z nich si uložte do jiného zavazadla. Kufry se totiž stále ještě nepřestaly ztrácet…

Co se týče jeho používání, tak létání, plavání ve slané vodě, a dokonce ani potápění s ním nic neudělají. Hlavně si ale pamatujte, že ho musíte mít zavedený aspoň šest hodin. Jedna, dvě, tři… No, počítejte…

Foto: Profimedia

Prázdninová milostná dobrodružství mají něco do sebe, nemyslíte?Foto: Profimedia

3. Zbytečně nevyvolávejte nedorozumění

Opatrnosti není nikdy dost. I když tohle slýcháte celý život, „venku“ to platí dvojnásob. Vždy se předem zeptejte, jaké jsou zvyky v dané zemi. Můžete se totiž spálit i při pouhém flirtování, které je u nás považováno za nevinné.

„A taky si nemyslete, že každý muž, který vás pozve na kávu, je gentleman. V tomhle případě na zemi vůbec nezáleží,“ uzavírá Tracey Cox, která tato pravidla prázdninového sexu uvedla ve své knize Žhavý sex. Tak hezké a bezpečné léto!

A jakými pravidly se o prázdninách řídíte vy?

Reklama

Načítám