Hlavní obsah

Tuňákový hamburger s rajčetem a římským salátem

Hodnocení:
(7)
Foto: Lukas Hejtman, Shutterstock.com

Tuňákový burger je nabitý bílkovinami a chudý na tuky. Dodá energii a nezatíží žaludek

Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Pro vysoký obsah bílkovin, nízký obsah tuků i pro celkovou lahodnost upřednostňuje výživová poradkyně Lucie Tvrdoňová z firmy Krabičkujeme pro přípravu burgeru maso z tuňáka. Dodá energii a nezatíží žaludek, a navíc skvěle chutná!

Ingredience pro:
2 porce
  • 180 g tuňáka v plechovce
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 2 celozrnné burgerové housky
  • 60 g čerstvého sýru
  • 2 listy římského salátu
  • 1 rajče
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Ve středně velké misce smíchejte dohromady ovesné vločky, tuňáka (klidně použijte i toho z konzervy), vejce, salsu a pokrájenou cibuli. Směs rozdělte na polovinu a vytvořte dva karbanátky. Na pánvi pak rozehřejte olej a karbanátky osmahněte po dobu 5 minut z každé strany. Na hotové dejte sýr, pánev zakryjte pokličkou a nechte sýr rozpustit. Potom dejte do rozkrojené celozrnné bulky vždy jeden karbanátek se sýrem a jeden list salátu a dle chuti další zeleninu, třeba nakrájená rajčata.

Další recepty na zdravé burgery najdete zde!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama