Hlavní obsah
3,3
(414)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kde se vzala představa, že ovocné knedlíky jsou něco složitého? Na oblíbené tvarohové vám stačí jen 4 ingredience (přičemž jedna z nich je sůl), čerstvé nebo mrazené ovoce (skvělé jsou třeba borůvkami) a chvilka času. Tak nám věřte, a vyzkoušejte je!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Knedlíky
  • 250 g tučného tvarohu
  • 140 g krupičky
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
K podávání
  • 1 kelímek cukru moučka
  • 1 dávka másla
Článek

Postup

01.

Tvaroh smíchejte s krupičkou, vejcem a špetkou soli a uhněťte. Těsto nechte asi 15 min odležet, aby krupice nabobtnala. Pokud nemáte krupičku, dejte asi 150 g hrubé mouky.

02.

Ovoce (já dala jahody, ale hodí se i meruňky, zralé švestky nebo drobné ovoce z mrazáku) omyjte a osušte, aby na něm těsto drželo. Vezměte do ruky kuličku těsta, zploštěte ji a jahodu do ní zabalte. Stačí poměrně tenká vrstva, těsto se při vaření netrhá, jen dávejte pozor, aby ovoce nikde nečouhalo.

03.

Knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty od momentu, kdy vyplavou na hladinu. Jeden můžete na zkoušku rozkrojit. Podávejte s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem nebo zakysanou smetanou, strouhaným perníkem, nadrobeným tvarohem či opečenou strouhankou.

Foto: Autorka

Máslem a cukrem nešetřete!Foto: Autorka

Reklama

Načítám