Hlavní obsah

Tyhle barvy teď frčí nejvíc! Naučíme vás, jak nosit růžovou, žlutou i zelenou

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přistihly jste se, že se v obchodech natahujete převážně po barevných věcech? Věřte, že v tom nejste samy. Střídání ročních období ovlivňuje preference celého módního světa. Které odstíny dominují létu?

Článek

Zatímco v zimě byste si vystačily jen s černou a šedou, na jaře si začínáte všímat, že existují i jiné barvy. Je vám tento scénář povědomý? Pokud souhlasně přikyvujete, vsadíme se, že váš šatník už je momentálně mnohem živější. A tak trochu doufáme, že po následující barevné náloži na tom bude ještě lépe.

Stylistka Mariya Patrovská pro vás vytipovala barvy, které byste měly v létě minimálně vyzkoušet. Nejste si jisté, jaké se k vám hodí? Neztrácejte čas pátráním po typologii (tón vaší pokožky i vlasů se v průběhu roku beztak mění) a vybírejte pocitově. Neexistuje špatná barva. Existuje jen barva, ve které se necítíte. Pokud vás to k nějaké táhne, vyzkoušejte ji v různých odstínech a pakliže budete přece jen na vážkách, odsuňte ji do bezpečné zóny, čímž je myšleno dál od obličeje. Všechno je jen o intenzitách a vhodných kombinacích.

Všechny odstíny růžové

Předsudky stranou. Růžová rozhodně nepatří jen do šatníku předškolaček a ne, nemusíte v ní vypadat jako přerostlá panenka Barbie. Tato barva se na přehlídkách pro jaro/léto objevovala snad nejčastěji a nosí se v nejrůznějších tónech. Při výběru jednotlivých kousků ale buďte opatrné. Méně je více. Pokud se vám zalíbí barevný vršek s krajkou, usměrněte ho stejně jako stylistka jednoduchou sukní. A se zdobnými prvky šetřete!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Guess, prodává Van Graaf, 2199 Kč), top (Pinko, prodává Fade, 3875 Kč), boty (Mango, 799 Kč), kabelka (H&M, 899 Kč), hodinky (Bijou Brigitte, 550 Kč), náušnice (Topshop, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

V barvě trávy

Ani na tuto barvu nedoporučujeme zapomínat. Svěží, sytě zelený odstín připomíná trávník ve své nejlepší kondici. Až se budete oblékat do šatů, nezapomeňte, že k nim můžete bez obav obout i tenisky. Líbí?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (BCBG Max Azria, 6971 Kč), kabelka (Tommy Hilfiger, prodává Van Graaf, 1699 Kč), boty (Michael Kors, prodává Fade, 4490 Kč), prsten (Bijou Brigitte, 499 Kč/set), náušnice (H&M, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Citronově žlutá

Tlumené odstíny si schovejte na jindy, letnímu šatníku sluší jasná citronová. Pokud ji chcete nechat opravdu vyniknout, doplňte ji čistou bílou, která ji neokrade o pozornost. Stylistka spárovala dlouhou rozpínací sukni s úpletovým vrškem, zůstat ale samozřejmě můžete jen u jedné žluté.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Pinko, prodává Fade, 4050 Kč), triko (Marks & Spencer, 249 Kč), top (Mango, 399 Kč), boty (MAX&Co., 5100 Kč), kožená kabelka (Michael Kors, prodává Fade, 4340 Kč), prsteny (Topshop, 499 Kč/set), náramek (Bijou Brigitte, 349 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Módní oranžáda

Od citronů se přesuneme k mandarinkám. V obchodech totiž najdete i spoustu oranžové. Naším favoritem je asymetrický top na jedno rameno (klasickou podprsenku vyměňte za tu bez ramínek), který můžete ještě barevně podpořit šněrovacími sandálky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šortky (H&M, 949 Kč), top (Lindex, 999 Kč), boty (Topshop, 999 Kč), náušnice (Lindex, 349 Kč), hodinky (Bijou Brigitte, 799 Kč), kabelka (Tommy Hilfiger, prodává Van Graaf, 2899 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Intenzivní modrá

Pastelové odstíny modré není třeba zmiňovat – jemné tóny k létu neodmyslitelně patří. Pustit se ale můžete i do těch tmavších, jako je ultramarínová, královská modř nebo kobaltová. V kombinaci s prvním opálením vypadají fantasticky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Marks & Spencer, 999 Kč), top (Marks & Spencer, 899 Kč), boty (Humanic, 799 Kč), kabelka (Tosca Blu, 3300 Kč), náušnice (Bijou Brigitte, 120 Kč), náramek (Claire´s, 199 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete být modelkou? Přijďte na casting!

Modelka Diana Danková svou kariéru odstartovala poté, co se zúčastnila soutěže Czechoslovak TopModel v roce 2015. Toužíte po stejné cestě? Přihlaste se na castingy v rámci ročníku 2017! Ty proběhnou v září a říjnu na deseti místech v České republice i na Slovensku. Předchozí registrace ani hlášení není nutné, stačí jen přijít na kterýkoli z vypsaných castingů. Podmínky jsou následující: věk 13 až 19 let, minimální výška 174 cm a trvalý pobyt v ČR nebo SR. Kompletní pravidla najdete na webu cztm.cz.

Staňte se Tváří Proženy.cz 2017

Pokud nesplňujete předchozí parametry, a přesto si chcete práci modelky vyzkoušet, zúčastněte se naší soutěže Tvář Proženy.cz 2017. Bude určena všem ženám, kterým je více než 20 let, jsou fotogenické, baví je móda a chtějí se podívat do zákulisí módního světa. Na podzim vyhlásíme, kam můžete posílat svoje fotografie, takže máte celé léto na to, vybrat tu nej. Podmínky jsou jasné: věk 20+, trvalý pobyt v ČR, zdravá pleť i vlasy a souměrná postava. Vítězka si vyzkouší, jaká je práce opravdové modelky, a čekají na ni i další milá překvapení.

Náš tým a poděkování 

  • Styling - Mariya Patrovská
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Modelka - Diana Danková (Czechoslovak Models)
  • Základní škola Roztoky - Adresa: Školní nám. 470, 252 63 Roztoky, www.zsroztoky.cz

Kterou barvu nosíte nejraději vy?

  • Komerční sdělení -
  • Tento článek vznikl ve spolupráci Proženy.cz a agentury Czechoslovak Models -

Reklama

Související témata:

Načítám