Hlavní obsah

Typologie lidí podle jejich úst: Co o vás řekne jejich velikost či tvar?

Foto: Profimedia

Stačí jeden pohled, a budete vědět, co od druhého čekat. Aneb co lze vyčíst z úst?Foto: Profimedia

Reklama

Čtení z rysů obličeje je poměrně stará disciplína, která s léty neztrácí na oblíbenosti. Ústa jsou považována za nejsmyslnější součást celého obličeje. Co z nich však všechno můžete zjistit?

Článek

Na světě nenajdete dvoje stejná ústa, vždycky se budou lišit velikostí, plností rtů nebo zakřivením koutků. Každý tento rys může mnohé napovědět o jeho nositeli. Čtěte, co všechno můžete zjistit z tvaru úst.

Velikost úst

Posoudit, zda jsou něčí ústa malá, velká, nebo tak akorát střední, je jednoduché. Stačí si při pohledu na obličej představit dvě rovnoběžky, které vedou ze zornic přímo svisle dolů. Pokud by takové rovnoběžky protínaly koutky úst, když jsou v „klidovém stavu“ – to znamená, že se ani neusmívají, ani nijak neušklíbají – můžete taková ústa označit za středně velká. Pokud ústa rovnoběžky přesahují, patří mezi velká, pokud se jich naopak ani nedotýkají, jsou malá.

Malá ústa naznačují, že vámi pozorovaný jedinec je individualista a tak trochu samotář, který rád věci dělá sám a po svém a má problémy práci jakkoli delegovat. Tito lidé se neradi svěřují a jen těžko si pouští někoho do své ochranné bubliny. Jsou spíše uzavření a introvertní. Na druhé straně ale neumí lhát a jen těžko se přetvařují.

Foto: Profimedia

Větší rty patří k lidem přátelským a komunikativním...Foto: Profimedia

Velká ústa patří lidem komunikativním a veselým, optimistům a extrovertům, kteří se snadno spřátelí prakticky s kýmkoli. Tito lidé jsou velkorysí a štědří, rádi rozhazují peníze, ale občas i sliby. Lehko odpouštějí a zapomínají na křivdy a konflikty. Rádi se pouští do všelijakých bláznivin a žádný nápad pro ně není příliš ujetý. Život si zkrátka chtějí užívat.

Středně velká ústa ukazují na člověka nekonfliktního a velmi tolerantního, který se dokáže flexibilně přizpůsobit všem lidem i podmínkám. Důležité pro ně je uspokojit svůj mravní kompas a chovat se „dobře“. Lpí na svých hodnotách a jen zřídkakdy z nich ustupují.

Zakřivení koutků

Téměř nikdo nemá koutky zcela rovné, směřují buď vzhůru, nebo dolů, více či méně. Čím intenzivněji, tím intenzivnější jsou i vlastnosti.

Pokud koutky směřují vzhůru, vypovídá to o daném člověku očividné – většinou se jedná o jedince optimistické a veselé, kteří se dokážou ze života radovat a užívat si ho. Tento typ rtů mají komici, kteří zabaví společnost na celý večer.

Naopak koutky svěšené směrem dolů mají lidé vážní, kteří si všechno berou hodně k srdci a jsou spíše konzervativní. Neradi mění svůj život a váží si klidu. Kromě toho mají podobný tvar úst i zatvrzelí pesimisté.

Foto: Profimedia

Plné rty se mužům líbí. A aby ne, jsou znakem smyslnosti. Platí to i o vás?Foto: Profimedia

Plnost rtů

Plné rty jsou znakem smyslnosti, ale také laskavého srdce a otevřené povahy. Jedinci, kteří je mají, patří mezi velmi empatické osobnosti schopné velkého soucitu. Jsou obětaví a často cítí až nutkání pomáhat druhým. Jedná se o citově založené jedince, kteří se vždy spíše řídí srdcem. Užívají si vzrušení a dobrodružství, milují změny.

Úzké rty značí odhodlání a velké ambice. Tito lidé jsou cílevědomí a pracovití, nikdy se nevzdávají a i po té nejhorší křivdě či ztrátě se brzy zase postaví na nohy. Jsou tvrdohlaví a na první pohled možná chladní, nějakou dobu trvá, než si někoho pustí pod kůži. Navíc jsou ale i praktičtí a rozumní, stojí nohama přímo na zemi.

Vykrojenost rtů

Malé srdíčko na horním rtu také naznačuje důležitý charakterový aspekt – ti, kteří ho mají, bývají lehkomyslní a trochu zbrklí, osoby, které většinou na důsledky svého jednání předem nepomyslí.

Rovné rty mají ti, kteří zbožňují kontrolu a sami sebe drží na uzdě. Někdy až příliš, někteří se ztráty kontroly přímo děsí. Jsou ale upřímní a přímí, vždy říkají to, co si opravdu myslí.

A co říkají vaše rty?

Reklama

Načítám