Hlavní obsah

Účinná zbraň pro vaše nehty: Tužka!

Foto: Thinkstock

Krásné nehty si zaslouží tu správnou péči!Foto: Thinkstock

Reklama

Existuje velký výběr tužek na rty, oči, obočí, ale víte, že se prodávají i tužky na nehty? Tahle účinná „zbraň“, kterou můžete nosit stále při sobě, vám pomůže vždy, když budete potřebovat. Zkuste třeba tužku s mandlovým olejem na jemnou kůžičku nebo s tea tree na záděry.

Článek

Krásné a pěstěné ruce ženy se poznají na první pohled a jsou také jistou vizitkou. Která z nás by po nich tedy netoužila? Nicméně základem jsou upravené nehty, a nemusíte je mít hned umělé, aby vypadaly jako ze salonu. Stačí mít v manikúře pár šikovných pomocníků, které bez problémů sbalíte i na cesty, a hned budete mít o starost méně. Tady jsou naše tipy.

Pro jemnou kůžičku

Trpíte suchou a popraskanou kůžičkou v okolí nehtů? Není nic jednoduššího, než ji potřít olejíčkem, který nehty zároveň vyživuje. V praktickém balení v podobě tužky ho můžete nanášet i několikrát denně podle potřeby – třeba v metru či tramvaji. Použít lze i přes nalakované nehty. Hrotem tužky přejedete po konturách nehtů a přebytečnou kůžičku zatlačíte dovnitř. Výhodou tužek je také to, že na nehty nanesete jen nepatrné množství olejíčku, a ruce tak nezůstávají mastné.

Olejíčky mohou mít různé složení podle svých zaměření. Například na změkčení kůžičky je vhodný meruňkový, sezamový, mandlový či kokosový olej. Ruce vám ale příjemně provoní i příměs vanilky, jablka, pomeranče nebo růže. Na drobné záděrky poslouží výborně olejíček s tea tree, který je zároveň hojivý a má protizánětlivé účinky.

A kde tužky pořídit? Určitě se po nich porozhlédněte ve svých oblíbených drogeriích. Například v dm je cenově velmi dostupná značka s.he stylezone, která nabízí jak olejíčky, tak odlakovače do sto korun. Na internetu se pak zaměřte na nehtová studia a servery, které nabízejí vše k péči o ruce.

Na foto: olejová tužka Magic Nails za 65 korun na výživu a úpravu kůžičky

Na lámavé nehty

Také máte problém se slabými, rozdvojenými, nebo naopak tvrdými lámavými nehty? Vyzkoušejte jako první pomoc tužky s vitaminy pro jejich posílení a výživu. „Mohu doporučit speciální tužku s ochranným účinkem obohacenou olejem z kokosových ořechů, palmovým, avokádovým a mandlovým olejem. Je vhodná zvlášť pro ženy, které mají rozdvojené nehty a často si nehty máčejí ve vodě,“ prozrazuje svůj tip vizážistka a manikérka Marie Tyburcová z pražského studia Marion a dodává, že tužka z řady francouzské značky Peggy Sage také díky komplexu vitaminů E, A a F nehty zpevňuje. Zakoupit ji můžete na internetu za 270 korun.

Vyznavačky biokosmetiky jistě ocení nimbový olej v tužce od firmy Dr.Hauschka, který podporuje zároveň regeneraci a elasticitu nehtů. Jeho cena je sice vyšší, stojí kolem 340 korun, alevýtažky z nimbových listů, úročníku a heřmánku působí také protizánětlivě a u dorůstajících nehtů podporují růst a pevnost.

Na foto (odspoda): Cleanser na odstranění gelu, který zateče na nehtový val při modeláži nehtů (Lion Cosmetics), lepidlo na nehty (Essence), korektor laku (Body Basics)

Rychlá „Francie“

Pokud máte rády vždy upravené nehty a nesnášíte, když je za nimi vidět každé smítko, pak při sobě noste „bílou tužku“. Na víčku naleznete úzkou koncovku, kterou snadno odstraníte nečistoty z pod nehtu, a okamžitá barva konečky krásně zbarví do bíla ve stylu francouzské manikúry. Nevýhodou je však rychlé vymývání při častém namáčení rukou. Dekorativní tužky seženete v drogeriích už od 50 korun.

Něco pro „hračičky“

Jste ten typ, co se po večerech odreagovává u televize lakováním a malováním nehtů? Pak vás bude tahle legrace bavit o to víc, když si pořídíte zdobicí laky v tužce s malým dutým hrotem. Jsou ideální k jednoduchému a rychlému zdobení přírodních i gelových nehtů a vytvoří krásnou tenkou linku. Často s nimi pracují i nehtové designérky a manikérky, u kterých si je můžete rovněž objednat a zakoupit zhruba od 30 korun. Pro snadnější nanášení laku můžete použít také odmašťovač nehtů v tužce od Lion Cosmetics za 40 korun.

Když přetáhnete

Také se vám stává, že si lakujete nehty a náhle přetáhnete na kůži? „Korektor laku s jemným hrotem slouží k rychlému upravení přesahujícího laku nebo například při zdobení nehtů razítky a je jedním z nejprodávanějších produktů na našem serveru,“ říká Roman Červený z nehtík.cz, kde fix stojí 66 korun. Vychytávkou je pak odlakovač Essence s třemi náhradními hroty, které se při častém používání od zaneseného laku rychleji opotřebují.

Máte doma už podobný „arsenál“, nebo si raději zajdete na manikúru do salonu? Prozraďte nám své tipy v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám