Hlavní obsah

Účinný strečink pro ty, co se nedotknou špiček

 

Reklama

Jste zkrácení a dělá vám problém dosáhnout si na vlastní špičky? To může vyřešit správný strečink. Když budete dobře protažení, nejenže se vám bude lépe sportovat, ale zjednoduší vám to i mnohé každodenní úkony. Co takhle zavázat si tkaničky u bot s napnutými koleny?

Článek

Strečink je důležitý nejen jako prevence před zraněním, ale zlepší i ohebnost kloubů. Měli byste se protahovat po jakémkoli fyzickém výkonu. Neprotahujte studené svaly, vždy se předtím zahřejte alespoň chůzí, poskoky, krátkým během nebo jízdou na rotopedu. Provádět by ho měl pravidelně každý, kdo chce své tělo udržovat v dobré kondici. A to několikrát do týdne.

Správně provedený strečink zaručí, že se vám svaly nebudou zkracovat a nerovnoměrně přetěžovat. Pravidelné protahování zlepšuje kloubní ohebnost a vede ke správnému držení těla. V kombinaci s posilováním podporuje rozvoj pohybových schopností. (Proč vás po běhu bolí kolena?)

Působí preventivně proti nejrůznějším úrazům, například snižuje riziko natrhnutí svalů, šlach a svalových úponů. Ve videu vám fitness trenérka Lucie Barnáš předvede, jak se bezpečně a účinně protáhnout kdykoli v pohodlí domova!

Mnoho lidí posiluje, ale na protažení svalů nemyslí. Pokud mezi ně patříte i vy, přečtěte si, proč je pravidelné protahování tak důležité. 

Reklama

Související témata:

Načítám