Hlavní obsah

Umíte si vybrat náušnice? Kousky z aktuálních kolekcí pro všechny tvary obličeje

Foto: Aleksei Isachenko, Shutterstock.com

Foto: Aleksei Isachenko, Shutterstock.com

Reklama

Půvab vaší tváře lze vyzdvihnout nejen vhodnou dekorativní kosmetikou i slušivým účesem, ale také skvěle zvolenými náušnicemi – ke každému typu obličeje se totiž hodí jiné tvary. Máme pro vás pár výrazných kousků přesně na míru.

Článek

Nosíte rády výrazné náušnice? Pak si raději zjistěte, které typy jsou pro vás nejvhodnější – a kterým se raději vyhnout. Mohly by vám přidávat na kulatosti tváří, nebo naopak zbytečně prodlužovat obličej či upozornit na špičatou bradu. A o to žádná žena nestojí. Vyberte si proto v naší aktuální inspiraci z nových kolekcí takové náušnice, které budou vaší tváři maximálně lichotit.

Podívejte se do zrcadla

Jaké náušnice zvolit? Záleží na tom, zda máte tvar obličeje spíše kulatý, protáhlý do oválku, nebo naopak působí hranatějším dojmem, neboť z něj vystupují ostré hrany a lícní kosti. Přinášíme ty nejslušivější ozdoby pro čtyři základní tvary, ovšem je možné, že se nebudete umět po zhlédnutí v zrcadle přesně zařadit. Nedivte se, každá jsme originál a ne každý obličej má „přesné rozměry“. Zkuste však požádat kamarádku, ať se na vás podívá jinýma očima a poradí vám, alespoň přibližně, které šperky vaši tvář nejlépe rozzáří.

Kulatý obličej

Máte plné tváře a nižší širší čelo? Pak jste zde správně – vaším úkolem je obličej prodloužit. Tuhle službu vám udělají zejména visací náušnice: neměly by být kulaté, hledejte spíše hranaté tvary, které se na konci mohou i lehce rozšiřovat. A jaké modely by vám měly zůstat zapovězeny? Obří kruhy a malé perličky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 249 Kč; Topshop, 270 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 299 Kč; Bershka, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Gate, 118 KčFoto: Archiv firmy

Oválný obličej

Lehce protáhlý symetrický obličej bez ostrých hran je brán z hlediska výběru náušnic téměř jako ideál. Můžete si dovolit hodně typů, zvláště pak ve tvaru slziček či oválků a slušet vám budou i velké zdobené kousky. Raději se ale vyhněte hodně dlouhým visacím úzkým náušnicím, které by tvář zbytečně protahovaly.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear, 229 Kč; Mango 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 399 Kč; Marks & Spencer, 250 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oboje Esprit, 349 Kč, 429 KčFoto: Archiv firmy

Hranatý (čtvercový) obličej

Hranatější rysy je lépe trochu změkčit, a to hlavně kulatými a zaoblenými designy. Visací náušnice jsou také povoleny, obličej trochu prodlouží. Raději se však vyhněte všem ostřejším tvarům – vaší první volbou by měly být obloukové ozdoby s nádechem jemnosti.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 399 Kč; Bershka, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 249 Kč; Zara, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: oboje Lindex, 249 Kč, 199 KčFoto: Archiv firmy

Trojúhelníkový obličej

Tento typ se objevuje často u štíhlých slečen, které mají užší obličej zakončený špičatější bradou – nedoporučujeme na ni příliš upoutávat pozornost. Podpořit svůj přirozený půvab se vám výborně povede pomocí kulatých a polokulatých náušnic i rozličných aktuálních modelů se střapci.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 249 Kč; Zara, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): COS, 460 Kč; Topshop, 160 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 299 Kč; H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

A které náušnice nosíte nejraději vy?

Reklama

Související témata:

Načítám