Hlavní obsah

Utajené svatební momenty: Čím překvapil malý princ George?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Prvotní emoce vyprchaly, nicméně i když se dnes podíváme na fotografie ze svatby prince Harryho (33) a Meghan Markle (36), dojetí se neubráníme. Zároveň ale s odstupem času můžeme také ocenit okamžiky, kterých jsme si v první chvíli nevšimli.

Článek

Zatímco ze samotného obřadu se mohli radovat lidé z celého světa, následné recepce byly už jen pro vyvolené. I tak ale na veřejnost vypluly některé zajímavosti, které mnohdy měly hlubokou symboliku. To samé ale platí i o obřadu. Všichni měli oči jen pro krásnou nevěstu a urostlého ženicha, nicméně na svatbě se udála spousta dalších věcí, které by neměly zapadnout.

Královna v květinách

U Její výsosti královny Alžběty II. (92) jsme zvyklí na velice výrazné barvy šatů a kostýmků. Má to své opodstatnění – musí vyčnívat z davu, aby byla všude dobře vidět. Nicméně na svatbě svého vnuka, prince Harryho, překvapila. Pod limetkovým kabátkem totiž skrývala šaty nikoliv jednolité barvy, ale s květinovým potiskem! Kombinace fialové a limetkové působila opravdu vesele a jeden by si mohl myslet, že snad ani královna tu svatbu nebere tak vážně. Takové šaty u ní totiž nejsou k vidění tak často.

Foto: Profimedia.cz

Nepříliš často je královna vídána v květovaných šatech. I na svatbě je ale skrývala pod limetkovým kabátkem Foto: Profimedia.cz

Georgův velký den

Stejně jako otec William (35) a strýc Harry (33), i malý George (5) měl na sobě uniformu. Černé sako a černé kalhoty s červeným pruhem na sobě měli i ostatní mládenci, kteří doprovázeli nevěstu. Nicméně toto je historická chvíle ještě z jednoho důvodu. Je to totiž poprvé, co na sobě má malý princ George dlouhé kalhoty. Do té doby se na veřejnosti ukazoval vždy v kraťasech, případně s podkolenkami. Dlouhé kalhoty jsou totiž známkou dospělosti a urození chlapečci je mohou nosit až ve vyšším věku.

Foto: Profimedia.cz

Malý Geroge už je velký kluk. Soudě dle dlouhých kalhot, ve kterých se ukázal poprvé Foto: Profimedia.cz

Princ Philip ve skvělé formě

Leckterého šedesátníka by z fleku strčil do kapsy! Ptáte se kdo? Princ Philip (96), manžel královny Alžběty II. Když pomineme jeho úctyhodný věk, tak na to, že před pár týdny prodělal operaci kyčle, se pohybuje velice zdatně. Při příjezdu na Windsor vystupoval z auta bez známky sebevětších obtíží a stejně tak prošel celou kaplí sv. Jiří, nepotřeboval ani hůl. Leckdo by mohl namítat, že s takovým arsenálem odborníků, kterých se královské rodině dostává, se to kurýruje. To sice ano, ale na druhou stranu ani kohorta lékařů nic nezmůže, pokud o sebe člověk nepečuje v první řadě sám. Jiní státníci by se od něj mohli učit! A to se ještě nedávno spekulovalo o tom, zda se na svatbě vůbec ukáže.

Foto: Profimedia.cz

Klobouk dolů před princem Philipem. Kondici, jakou má on v šestadevadesáti by mu mohl závidět leckdo! Foto: Profimedia.cz

Stella McCartney se nakonec ukázala

Ráno před obřadem se objevila informace, že svatební šaty krásné Meghan má na svědomí Stella McCartney (47). Když se pak ukázala v róbě od Clare Waight Keller (46), nikdo se nestačil divit. Kromě toho, že jí to neskutečně seklo, módní návrhářku, která pracuje pro francouzskou firmu Givenchy, nikdo nečekal. Nakonec se ale stejně v šatech od Stelly McCartney ukázala. A to při večerní recepci. Ani v tomto případě se ale příliš „neodvázala“ a šaty byly velice elegantní a decentní.

Foto: Profimedia.cz

Krásné šaty na recepci byly nakonec od Stelly McCartney. Všimněte si, že po stranách nestojí dva chlapci, ale chlapec a dívka. Náhoda, nebo má v tom prsty Meghan? Foto: Profimedia.cz

Odkaz Lady Diany

Odkazů zesnulé matky prince Harryho bylo během svatby hned několik. Od vystoupení její sestry, lady Jane Fellowes (61), přes stejně dlouhou vlečku, až po nevěstinu květinu zvolenou podle oblíbených rostlin lady Diany (†36). Ovšem během večerní recepce se Meghan, vévodkyně ze Sussexu, objevila s krásným modrým prstenem, který pocházel od lady Diany. Ostatně i ostatní doplňky byly laděny do modra. Tato barva značí věrnost, něhu a oddanost.

Foto: Profimedia.cz

Tento prsten patřil Dianě, Meghan byl na svatební recepci propůjčen Foto: Profimedia.cz

Květinu si Harry pohlídal

Ačkoliv květinu měla na starosti floristka Philippa Craddock, zásluhu na ní měl i samotný ženich, princ Harry. Den před svatbou totiž sám v zahradách Kensingtonského paláce natrhal pár květů, které pak floristka do kytice zakomponovala. Mimo jiné to byly také pomněnky s význačnou symbolikou. Kromě růží, které byly na počest lady Diany v zahradách paláce vysázeny, byly jejími oblíbenými také tyto drobné květiny.

Foto: Profimedia.cz

Svatební kytici si Harry pohlídal a sám do ní natrhal některé květiny. A podle tradice pak byla položena na hrob neznámého vojína Foto: Profimedia.cz

Co se vám na královské svatbě líbilo nejvíce?

Reklama

Načítám