Hlavní obsah

Jsem lesba, a co má být?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Homosexualita u někoho vzbuzuje rozpakyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Kdy člověk pozná, že je „jiný"? A proč tomu tak vlastně je? Ruku na srdce: Ještě pořád existují předsudky o homosexualitě. Nicméně většina heterosexuálů se od lesbiček a gayů vůbec neliší. Nevěříte?

Článek

Ačkoliv se dnes již na homosexualitu nepohlíží s takovým pohrdáním jako dřív, stejně je jakousi okrajovou oblastí sexuality, která v mnohých vzbuzuje rozpaky a někdy dost osobité názory. Statistiky uvádějí, že něco přes 60 % populace je heterosexuální, 15 - 30 % lidí je bisexuálních a až 7 % obyvatelstva jsou lesby a gayové. Pokud vás napadá, ve které kategorii se asi žije nejlépe, tak jsou síly vyrovnané, ovšem nejšťastněji se jeví právě lesbičky.

Kdy poznám odlišnost?

Svojí sexuální orientací si mnozí nejsou jisti po dlouhou dobu, ale zdá se, že dříve si ji uvědomují chlapci. Vodítkem je třeba ztopoření jejich penisu při sledování televize, když kladný hrdina má co dočinění s tím záporným. Ženy si udělají obrázek spíš na základě svých zkušeností. Kde se ale vezmou tyto pocity? Jedna skupina odborníků dospěla k závěru, že klíč k rozuzlení zní: biologické faktory. Jiní se zase domnívají, že homosexuální orientace je způsobena vývojovými odlišnostmi v mozkové tkáni. Každopádně než se tohle tajemství s konečnou platností rozluští, uběhne ještě hodně vody.

Někde uprostřed jsou...

Bisexuálové, tedy ti, kdož nemají jasno v tom, jestli se přiklonit více k tomu nebo onomu pohlaví, to mají ve společnosti nejsložitější. Gayové, lesbičky i heterosexuální většina jaksi neví, ke komu tuhle skupinu zařadit. „Heteráci" ale mají o trochu více pochopení vůči bisexuálním ženám, neboť jim připadá přirozenější, když se žena líbá se ženou oproti mužským protějškům. Spousta mužů by chtěla zažít, jak se jejich drahé polovičky mazlí s další dámou, proto jim bisexuální ženy imponují.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mazlení dvou žen je přijímáno jinak než u mužůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

S kým se milují lesbičky?

Mýlkou je domněnka, že gayové a lesbičky patří do jednoho pytle, neboť jsou „stejně zvláštní". Budou jako důkaz k vyvrácení stačit čísla získaná ze Spojených států? Většina homosexuálních mužů se za svůj život zaplete se zhruba stovkou partnerů, ale lesbičky šetří svým zájmem a vystřídají maximálně pět partnerek. Gayové se ve 20 % procentech pomilují se ženou, kdežto lesbičky se vrhnou do náruče muže až v 80 %. Tady působí ještě předsudky z minulosti, kdy svou orientaci musely potlačovat.

Společnost a homosexuálové

Homosexuálové si svou orientaci nevybrali. Vezměte si, že anální styk mezi dvěma homosexuálními muži, což je praktika, která se s nimi pojí snad nejvíce, je provozována i mezi heterosexuálními páry. A to v naprosto stejné míře. Takže dnes večer se takto pomiluje stejný počet lidí, avšak odlišného sexuálního zaměření. Rozdíl možná bude v tom, že „heteráci" o análním sexu méně mluví. A považují za úchvatné dívat se na mazlení dvou žen. Tak kdo je tu potom zvláštní?

Reklama

Související témata:

Načítám