Hlavní obsah

V čem na plese zazáříte? V šatech z půjčovny i od návrháře!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné počasí vybízí strávit celý den v posteli, zato dlouhé večery lákají k zářivým oslavám a protančeným střevícům. Máte i vy namířeno vstříc kouzelné noci a pohádkovým kulisám? Víme, v jakých šatech a originálních modelech se stanete princeznou každého bálu.

Článek

Zapomeňte na realitu všedních dní a nechte se přenést do říše pohádek. Plesová sezona odstartovala, proto s námi pojďte nahlédnout do šatníku vznešených dam i královen. Vybírat můžete z efektních rób i kalhotových kostýmů. Jaký model vás chytne za srdce?

Pokaždé jiná 

Navštěvujete plesy pravidelně a jen málokterý si necháte ujít? Pak vám jedna velká večerní stačit nebude. Slavnostní šaty se snadno okoukají, a čím déle je budete nosit, tím méně výjimečně si budete připadat. Vaší spásou se stanou půjčovny. K dispozici mají i modely luxusních značek, jejichž pořizovací cena od koupě spíše odradí. Na jeden den ale mohou být vaše!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: náušnice (H&M, 249 Kč); šaty (OUI Boutique, 4500 Kč za půjčovné)Foto: Greta Blumajerová

V jednoduchosti je krása

Asymetrický overal představuje skvělou volbu pro ženy, které se v šatech necítí dobře nebo jsou zkrátka jen unavené z plesových stejnokrojů. Originální střih už nemusíte zbytečně zdobit výraznými šperky, štrasová čelenka a třpytivé lodičky jako doplňky bohatě postačí.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: čelenka (H&M, 399 Kč); overal (Apriori, prodává Van Graaf, 4490 Kč); psaníčko (Tally Weijl, 299 Kč); lodičky (Steve Madden, prodává Humanic, 2999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Dáma v červené 

Na významný galavečer či vrchol plesové sezony, kterým bývá třeba ples v opeře, je zapotřebí sáhnout po obzvláště oslňující róbě. Obrátit se můžete i na vyhlášené české návrháře. Jejich tvorba často předčí i světové módní domy a navíc nabízí možnost zápůjčky. V takovém případě už ale musíte počítat s trošku větší investicí.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: náušnice (Reserved, 249 Kč); šaty (Leeda, 6900 Kč za půjčovné); psaníčko (Orsay, 549 Kč); lodičky (Reserved, 849 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Stylové duo 

Pravým opakem je neformální bál, kde postačí i model z běžné konfekce. Trendem jsou lesklé kalhotové kostýmy, které později snadno využijete jako outfit do práce či s teniskami na pochůzku po městě. Péřovou bundu však nechte doma, elegantnímu kompletu bude slušet spíš moderní teddy kabátek.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: sponky do vlasů (H&M, 249 Kč za set); kabát (NA-KD, prodává Van Graaf, 2290 Kč); sako (Reserved, 1499 Kč); kalhoty (Reserved, 999 Kč); kabelka (Gino Rossi, 2230 Kč); lodičky (Gino Rossi, 1350 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Odvážný třpyt

Pakliže se chystáte na akci s dress codem creative black tie, můžete si dovolit s večerní toaletou experimentovat. Výstřední barvy, nápadité aplikace či netradiční střihy jsou více než žádané. V černých šatech rozhodně neuspějete, povzbuďte svou kreativitu a oblékněte se do veselého modelu.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: náušnice (H&M, 349 Kč za set); šaty (Leeda, info o ceně u návrhářky); boty (Gino Rossi, 1260 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování

  • Foto - Greta Blumajerová
  • Modelka - Elizaveta Makarova (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Janka Letková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK, Na Slupi 433/16, Praha 2.

U plesových šatů si dejte pozor na hluboký výstřih, postavě totiž nemusí vůbec lichotit. Podívejte se, jak to s dekoltem (ne)umějí slavné dámy. 

Reklama

Související témata:
Ples v Opeře

Načítám