Hlavní obsah

V posteli se mi až příliš podřizuje. Mám ho nutit, aby byl průbojnější?

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Iniciujete sex pokaždé první a chtěla byste, aby byl partner dravější? Tak to můžete pěkně narazitFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Lze po někom chtít, aby byl sexuálně dravější a aktivnější? Muži právě tohle často chtějí od svých milenek. Co se ale stane, když o to samé požádá žena svého neprůbojného partnera? Dejte si pozor!

Článek

Ideální přátelé, milenci i manželé? Kolikrát nesplnitelné přání. Sexuolog Zlatko Pastor říká, že najít partnera pro život, ale i pro sex patří mezi nejsložitější úkoly. Aby ne. Co člověk, to jiný sexuální apetit, potřeby, touhy i výchova.

„Jsem manažerkou ve velké mezinárodní firmě a řídím práci mnoha mužů,“ popisuje čtenářka, která si nepřála zveřejnit své pravé jméno. „Nehraji si na nějaké ženské a mužské role, ale dost mě ubíjí, když se můj milenec nechce a nepokouší v posteli prosazovat,“ vypráví anonymka a dává nahlédnout do svého milostného života.

„Ano, miláčku. Jistě, miláčku.“

„Když řeknu, že to bude bílé, je to bílé. Pokud vyjádřím nějaké přání, partner mi odpoví, že je mu to jedno. A prý bude dělat všechno, co chci já. Hezké a roztomilé. Ovšem pokud by se jednalo jen o příležitostnou hru třeba na doktorku a pacienta. Ve standardním režimu je to docela nuda,“ konstatuje čtenářka a zajímá se, jestli se dá něco dělat s mužem, který nebývá po milostné stránce aktivní a průbojný. Jak se vlastně postavit k jeho naprosté sexuální oddanosti a laxnosti?

Foto: DenisFilm, Shutterstock.com

Většina mužů jsou alfa samci, není to ale pravidlemFoto: DenisFilm, Shutterstock.com

Když alfa samec není kanec

„V populaci převažuje představa, že muž musí být sexuálně aktivnější, agresivnější a iniciátor. Většinou to tak asi je, ale jsou muži, kteří iniciativní prostě nejsou a čekají na impulz od ženy,“ objasňuje sexuolog a psychiatr Luděk Daneš z pražského Sexuologického ústavu s tím, že v tomto směru to může být problém. Některým ženám je totiž trapné začínat jako první, plánovat, dožadovat se sexu a být dravější. Podle nich je to proti přirozenosti.

„Jsou vychovávány právě v té představě, že je normální, když začne muž. Pak to může skončit tak, že nikdo iniciativu neprojeví a sex postupně odumírá,“ varuje zkušený odborník. Tak co dělat?

Takový je život

„Pokud má žena pasivního muže, musí převzít otěže ona. V mnoha rodinách to tak funguje roky bez nejmenších problémů. Alfa samce z hodného taťky prostě neuděláte,“ dodává Luděk Daneš.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Začít, když se chce vám, může být docela velká výhoda. Tak se jí zbytečně nevzdávejteFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Lze se pokusit domluvit na nějakém kompromisu, že jednou za čas se dotyčný partner pokusí převzít roli „vůdce“, ale vaším úkolem je pouze požádat ho. V žádném případě nikoho nenuťte! Nic by se nemělo lámat přes koleno. Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Někdo aktivnější či bizarnější situace vyhledává, jiný má rád klid.“ Nakonec to pro vás může být i výhoda.

Někdy stačí jiný úhel pohledu

Někteří odborníci se totiž přiklánějí k názoru, že se vlastně jedná o celkem funkční model. Mají-li ženy zájem, dají partnerovi najevo svůj záměr a uskuteční koitus ve chvílích, kdy se jim to hodí – a jak se jim to hodí. Promítají do něj svoje záměry, plány i přání. Které to nějakým způsobem nevyhovuje a chce víc, může si jako doprovodnou činnost zvolit masturbaci s pomůckami i bez nich.

Je sice pravdou, že vibrátory toho moc nenamluví, a ani nejsou samy o sobě průbojné, ale na druhé straně mohou poskytovat nové, neobvyklé (a ženami očekávané) vjemy či snad výdrž, kterou laxní partner postrádá.

Druhou možností je výměna partnerů, což je trochu rizikovější disciplína. Po čtyřech týdnech bouřlivé svobody a několika sexuálních setkáních s nespoutaným alfa samcem totiž klidně můžete zjistit, že neprůbojný muž vám vlastně tolik nevadil. Obvykle totiž platí, že člověk chce hlavně to, co zrovna nemá.

A jak to máte vy, bavil by vás intimní vztah s mužem typu „mouchy, snězte si mne“?

Reklama

Načítám