Hlavní obsah

Vaginální mapování pomůže s bolestivou menstruací i vyvrcholením

Foto: tamarabegucheva, shutterstock.com

S neuspokojivým milostným životem vám může pomoci metoda zvaná vaginální mapováníFoto: tamarabegucheva, shutterstock.com

Reklama

Sex vás neuspokojuje? Vyvrcholení ani přes pravidelnou snahu nepřichází? V řešení těchto i dalších problémů v oblasti intimního života vám může pomoci vaginální mapování.

Článek

Vaginální mapování neboli terapie hlubokým dotekem je vhodná pro ženy, které si intimní chvíle neužívají podle svých představ. Tento léčivý postup je součástí metod Sexological Bodywork, tedy sexuologické práce s tělem. Důvodem k návštěvě odborníka může být náročný porod, zkušenost se sexuálním zneužíváním, srůsty či jizvy v okolí pohlaví i řada dalších příčin, které ženu při styku brzdí.

Právě těžký porod a nedostatečná citlivost vaginy přivedly na tuto proceduru i maminku dvou dětí Skarlet: „Při milování už to s manželem delší dobu nebylo ono, tak jsem hledala, jak náš intimní život zachránit,“ vzpomíná.

Když dotyky léčí

„Jde o metodu, která slouží především k uvolnění pánevního dna, ke zcitlivění v oblasti intimní a současně k prohloubení cítění celého těla. Cílů může být mnoho, ale nejdůležitější je, že skrze mapování začíná žena lépe vnímat své tělesné potřeby, sebe samu, milostné prožitky, svá přání i hranice,“ vysvětluje lektorka v oblasti partnerských vztahů, vědomé sexuality a osobního rozvoje Denisa Říha Palečková.

Při sezení směřuje úsilí lektora k tomu, aby prostřednictvím pomalého doteku nejen v oblasti vaginy, aktivoval citlivost vaginálních stěn. Celou dobu ovšem jeho doteky řídí žena, která pomáhá určovat jejich intenzitu. Pro dosažení výsledků je obvykle nutné absolvovat tři setkání. Samotné mapování trvá dvě až tři hodiny, ale předchází mu ještě úvodní povídání a očista těla.

„Při proceduře se u mě vystřídalo obrovské množství pocitů, chvíli jsem měla chuť plakat, a potom mě zase přepadal hysterický smích. Těžko to popsat slovy, postupně jako by mě opustila veškerá negativní energie. A musím říct, že i milování s manželem se postupem času lepšilo,“ líčí Skarlet.

Foto: eldar_nurkovic, shutterstock.com

Cílem je uvolnění a poznání vlastního tělaFoto: eldar_nurkovic, shutterstock.com

Zmírnění menstruačních bolestí

„Terapie hlubokým dotekem není jen práce s tělem, klientkám při ní pomáhám čistit i emoční bloky verbálně, tak jak k tomu dochází při klasické Intuitivní terapii. Ženy při posledním třetím setkání ještě dostávají rady, cvičení a domácí úkoly pro sebe i pro práci s partnerem doma,“ popisuje psycholožka Petra Yamuna Wolf.

Podle odborníků na mapování pomáhá masáž intimních míst i s úpravou menstruačního cyklu a s odstraněním bolestí, které mnoho žen během „jejich dnů“ sužují. „Jedna má klientka přestala ve 34 letech z neznámých důvodů menstruovat a snažila se svůj cyklus znovu obnovit. Zkoušela alternativní medicínu, bylinky, hormonální léčbu, ale nic nepomáhalo. Až při druhém mapování se jí opět spustila menstruační krev,“ vzpomíná Denisa Říha Palečková.

Foto: Rrraum, shutterstock.com

Doteky léčí, dopřejte si péči zkušeného odborníka, který ví, co vašemu tělu chybíFoto: Rrraum, shutterstock.com

Odblokování hýždí i stehen

Pří provozování této metody není pozornost věnovaná jen pohlaví. Takzvaná zamrzlá místa, která jsou zdrojem jak psychické, tak fyzické bolesti, mohou být i v oblasti hýždí či stehen. „Praxí jsem pochopila, že je nutné zbavit klientky i uloženého stresu a strachů z jiných oblastí těla – například z oblasti hýždí – tomu pracovně říkám Gluteální mapování. Pomáhá uvolnit pánevní oblast a práce uvnitř je pak pro klientku příjemnější a snadnější,“ říká Petra Yamuna Wolf.

Počáteční ostych před prvním sezením je sice normální, ale zcela zbytečný. Vyškolení odborníci ve specializovaných masážních studiích vám podrobně vysvětlí, co a jak. K pohlavnímu ústrojí se navíc propracovávají postupně a zpravidla začínají masáží na jiných místech, aby se mezi nimi a klienty vytvořil pocit důvěry. Vaginální mapování je možné absolvovat individuálně, ale existují i skupinové semináře pro páry.

A jak jste na tom vy se sexuálním životem?

Reklama

Načítám