Hlavní obsah

Vánoční přání královské rodiny: Které se vám líbí nejvíc?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Jednou z vánočních tradic, které královská rodina poctivě dodržuje, je posílání vánočních přání. Každá rodina má své kartičky, které osobně podepíše a rozesílá. Jak vypadají ty letošní?

Článek

To se už tak často nevidí! V dnešní době lidé posílají nejčastěji přání k Vánocům zprávou přes telefon anebo mailem. Ručně podepsané karty, to už je tak trochu rarita. Nicméně členové britského královského rodu si na tradicích zakládají, a tak asi nikoho nepřekvapí, že oni přání posílají každý rok, každá rodina zvlášť. Královna Alžběta II. s princem Philipem jich dokonce posílají kolem osmi set. A všechny ručně podepisují.

Královna s princem zatím své blahopřání nezveřejnili, ale tři zbylé rodiny nejbližších následníků trůnů ano. V pátek odpoledne se jimi dokonce pochlubili na sociální síti Instagram. Každá fotografie má navíc svůj příběh. Čí vánoční přání vás oslovilo nejvíce?

Budoucí panovník 

Foto: Instagram/@TheRoyalFamily

Foto: Instagram/@TheRoyalFamily

Zahrada překypující zelení, zamilovaný pohled do očí, vzájemný respekt. Fotografie následníka trůnu prince Charlese (70) s jeho chotí vévodkyní Camillou (71) byla pořízena letos v létě na zahradě Clarance House, kde žijí. Pořídil ji fotograf Hugo Burnand.

Nejsledovanější pravnoučata

Foto: Instagram/@TheRoyalFamily

Foto: Instagram/@TheRoyalFamily

Rodina prince Williama (36), druhého následníka trůnu v pořadí, zvolila snímek zasazený do podzimní krajiny, nikoli zimní, ačkoli v minulých letech měli i krásný obrázek z hor. Letos byla fotografie pořízena v zahradách Anmer Hall, letního sídla prince Williama a vévodkyně Kate (36). Z fotografie číší rodinná pohoda, jako kdyby je fotograf Matt Porteous zachytil při obyčejném nedělním odpoledne na zahradě.

Královští novomanželé

Foto: Instagram/@TheRoyalFamily

Foto: Instagram/@TheRoyalFamily

Cenu za nejromantičtější vánoční přání letos rozhodně získávají novomanželé vévoda Harry a vévodkyně Meghan ze Sussexu. Černobílá fotografie byla pořízena večer na jejich svatební recepci ve Frogmore House. Z obrázku je cítit zamilovanost, naděje a nadšení z budoucnosti. Fotografii pořídil Chris Allerton.

Posíláte také papírová vánoční přání? 

Reklama

Načítám