Hlavní obsah

Vaření podle znamení horoskopu

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo práci v kuchyni nemůže vystát a stokrát radši se odbyde chlebem, jiný tam zase dovede strávit celé hodiny a vymýšlení nových lahůdek ho neuvěřitelně baví. Jak na tom jste právě vy podle svého znamení?

Článek

Je vaření vaším koníčkem, anebo noční můrou? Dodržujete recepty pěkně krok za krokem a ani o chlup se od nich neodchýlíte, nebo raději kreativně házíte na pánev všecko, co vám přijde pod ruku? Za váš přístup částečně může i to, kdy jste se narodili, a tedy i vaše znamení zvěrokruhu. Jak se k vaření, pečení a smažení staví právě to vaše?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Impulzivní Berani se málokdy vrhají po receptech – většinou skočí ke sporáku ve chvíli, kdy udeří hlad či inspirace, naházejí do hrnce, co jim jako první přijde pod ruku, a buď to vyjde, nebo taky ne. S nepodařenými pokusy si příliš hlavu nedělají, jen když jde o nějaké jídlo, na kterém záleží – třeba večeři, na kterou pozvali tchyni. V tu chvíli se budí jejich soutěživý duch a chtějí být nejlepšími kuchaři pod sluncem. Naštěstí mívají vaření „v buňkách“ a dílo se většinou vyvede i bez receptu.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci si vaření vyloženě užívají. Baví je všechny části procesu (až na mytí nádobí, ale to asi netěší nikoho). Rádi se probírají recepty, hltají očima barevné obrázky a představují si, čím by sobě i blízkým udělali největší radost. Rádi nakupují všelijaké kuchyňské náčiní a nejlepší suroviny. V potravinách dovedou strávit klidně hodiny. A stejně tak rádi pak krájí, omývají, hnětou a propékají. Vaření je pro ně něco jako rituál, a ačkoli zcela improvizují jen málokdy, jejich výrobky mívají často kreativní vyznění.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Býci jsou nadšení kuchaři. Milují přípravu jídla včetně nakupování a hledání receptuFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5.–21. 6.)

Tohle vzdušné znamení špatně snáší rutinu a stereotyp, a tak se jen zřídka drží osvědčených receptů – v kuchyni Blíženci spíš experimentují, a když můžou zkoušet něco nového, tak je vaření baví. Užitkové „nakrmení rodiny“ je pro ně spíš nutné zlo a málokdy se na tenhle typ vyvařování nějak intenzivně soustředí. Spíše jsou v kuchyni tak na půl oka a přitom zvládnou ještě vyprat, vyvenčit psa a zkouknout nový díl seriálu. Jen jim ale dejte trochu kreativní zadání a uvidíte tu jízdu.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci rádi vytvářejí teplo domácího krbu a k tomu podle nich patří i dobré teplé jídlo pravidelně se objevující na stole. Nejde ani tak o to, že by je bavil samotný akt vaření, ale rádi dělají blízkým radost a s jídlem jim to jde samo. Nejradši vyvařují oblíbené pokrmy a chvála na jejich kuchařský um je hřeje u srdce. Dovedou se u sporáku přetrhnout, jen aby každému splnili jeho přání, a klidně navaří na jeden oběd pět variant, aby byli všichni spokojení.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvy nebaví „užitkové vaření“ a klidně se odbudou krajícem chleba nebo objednanou pizzou. Čas od času ale podlehnou nutkání trochu se kreativně vyžít a pak to v kuchyni létá. Zásadně nevaří podle receptu a vždy se pouštějí do megalomanských projektů, na které by si žádný normální kuchařský začátečník netroufl. Mluvíme ale o Lvech, kteří si věří a zbožňují výzvy. A protože mají nehorázné štěstí, mnohdy to dopadne daleko lépe, než by člověk čekal. Často ale Lvy v kuchyni určitě neuvidíte.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Lvi moc často nevaří a pro sebe si klidně objednají pizzuFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Pro Panny je vaření odpočinkovou činností, u které mohou vypnout mozek a jen se řídit jasně danými pokyny – to je něco, co je ohromně uklidňuje a k čemu utíkají, když si chtějí oddechnout. Vaří zásadně podle receptů: ne snad, že by samy nedaly žádné jídlo dohromady, ale uznávají autoritu těch, kteří mají s vařením zkušenosti. A navíc je recepty a jejich přesnost prostě baví. Stejně jako ve všem, do čeho se pustí, jsou i ve vaření dokonalé a kuchyně je po jejich „úřadování“ bez poskvrnky.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy se v kuchyni moc necítí, vaření je příliš nebaví, a pokud to jde, raději se mu vyhnou. Rády se z téhle domácí práce vykroutí a raději třeba vyžehlí nebo vyperou. Celý proces přípravy v kuchyni jim přijde trochu ušmudlaný a ulepený. Když už se do něčeho pustí, většinou se jedná o pečení nejrůznějších promyšlených dortíků a sladkostí, tam se umějí realizovat a dovedou vyrobit opravdové cukrářské zázraky, které nejsou jen moc dobré, ale také nádherně vypadají.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři se dovedou ve vaření až překvapivě vyžívat, ačkoli to málokdy přiznají. Vaří spíš intuitivně a s recepty se moc nezdržují. A není to na škodu. V první řadě mají docela dobrý odhad a prostě vědí, jak moc čeho přisypat či přilít. A v druhé řadě mají většinou dost vybroušený jazýček, takže dovedou rozpoznat, co jídlu chybí, nebo naopak přebývá. Většinou je baví exotická kuchyně a spíše odlehčenější, kreativní a nápaditá jídla, ale zvládnou klidně i svíčkovou se šesti.

Foto: Dusan Petkovic, Shutterstock.com

Štíři jsou vyložení labužníci a vaření jim neuvěřitelně jdeFoto: Dusan Petkovic, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Co se týká Střelců, vaření a celkově práci v kuchyni nijak extra nevyhledávají, protože i jídlo jako takové je v životě spíš zdržuje – nejsou gurmáni, berou ho prostě jako palivo nutné k dalšímu fungování. Daleko radši si objednají pizzu a pustí se do ní s přáteli rovnou, než aby strávili několik hodin přípravou večeře. Rádi ale přiloží ruku k dílu, když jejich drahá polovička nebo někdo jiný připravuje oběd, a ani není potřeba o pomoc prosit – Střelci to mají v povaze.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi rozhodně nejsou velkými fanoušky improvizace. Vaření jako takové jim vůbec nevadí, ale rádi mají věci zorganizované a připravené předem a změny na poslední chvíli jsou jim proti srsti – stejně jako vaření „jen tak“ bez receptu. Nechápou, proč by se někdo měl snažit hledat lepší postup k něčemu, co už je dávno vymyšlené a vyzkoušené. Bývají ale skvělí kuchaři a nebojí se ani komplikovanějších pokrmů.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři si vaření a pečení užijí, když ho mohou vnímat jako hru a ponořit se do něj jako do zábavy. Dejte jim volnou ruku a oni něco uplácají. A pravděpodobně to bude i dobré a neobvyklé. Ale nechtějte vidět, jak kuchyně vypadá po jejich odchodu. A také nechtějte, aby vařili každý den. Na to nejsou stavění. V kuchyni na ně natrefíte poměrně často, ale rozhodují se spontánně a podle nálady. A když se jim nechce, tak se jim prostě nechce.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby vaří rády, kuchyně je pro ně srdcem domova, kde mohou vytvořit dobré jídlo, které potěší, zahřeje a uklidní všechny členy rodiny. Vaření je uspokojuje a baví, jak jen tedy může domácí práce člověka bavit. Rády se drží receptů – do určité míry. Často je pozměňují a upravují podle nálady nebo surovin, které najdou doma, nedělá jim problém jakkoli improvizovat a hrát si s potravinami, které se k sobě klidně na první dobrou nehodí. Jejich jídlo má šťávu a nápad!

Máte problémy s partnerem? Přečtěte si, co ve vztahu rozčiluje jednotlivá znamení, a hned budete chytřejší.

Reklama

Související témata:

Načítám