Hlavní obsah

Vědci zjistili, jak dlouho trvá průměrný sex. Co vy na to?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Jak dlouho trvá milování? To se rozhodli zjistit britští vědci. Podívejte se, jestli jste v normě, přetahujete, nebo vám naopak stačí méně času než ostatním.

Článek

Český sexuolog Petr Weiss před lety řekl, že průměrný člověk souloží půl hodiny, přičemž 15 minut připadá na předehru. Platí to pořád? Portál Business Insider nedávno zveřejnil výsledky studie britské společnosti Saucy Dates, týkající se sexuálního chování. Výzkumu se účastnilo přes 500 párů, dobrovolníků z celého světa. Co se zjistilo?

Pět a půl minuty

Jak dlouho trvá průměrná soulož? A počítá se do ní i předehra? Aby se dala vůbec nějaká data získat, rozhodli se výzkumníci měřit čas jen od penetrace k ejakulaci a rozdali všem stopky. Po akci zjistili, že existuje neskonale mnoho variant, ale k průměru se přece jen dojít dá.

Doby souloží se pohybovaly od 33 sekund do 44 minut, přičemž více než polovině sex trval skoro na chlup přesně pět a půl minuty. Tím byl ustanoven průměr. Je to hodně, nebo málo? Otázka je stejně zapeklitá, jako jak dlouhý má být ideální penis.

Totiž, podle jiného celosvětového měření, které bylo provedeno na velkých skupinách mužů ze všech kontinentů a jehož výsledky byly prezentovány na kongresu sexuální medicíny v Istanbulu, je pro dobrý sex dostačující délka penisu v erekci 12,55 centimetrů. Vraťme se ale k našemu původnímu výzkumu a pojďme se podívat, jak je to s výkonností.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Čas trávený předehrou vědci nepočítali. My ale víme, že může být důležitější než samotná soulož Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Turci jsou rychlí

Obě pohlaví se shodují, že ideální by bylo, kdyby sex trval asi 25 minut. Zjišťovalo se také, jestli má na délku soulože vliv kondom nebo obřízka. Ani jedno. Muži vyvrcholí stejně rychle s kondomem i bez něj a ani obřízka s časem nehne.

A kdo dobíhá „do cíle“ jako první? Jen necelé čtyři minuty (konkrétně 3,7), nejkratší dobu ze všech, se sexu věnují turecké páry. Délka soulože se od 20 do 35 let prodlužuje a pak se začne zkracovat. To platí pro všechny země.

Nejhorší milenci

A jak je to se sexuální energií, v kolika letech je nejsilnější? Bez ohledu na zemi původu a délku styku jsou nejvýkonnější a nejlepší třicátníci. Nejhorší milenci jsou muži ve věku 18 let (může za to i nedostatek zkušeností). Muži a ženy okolo čtyřicítky padesátky jsou s délkou pohlavního styku poměrně nespokojení, ať už na jednu nebo druhou stranu. Co z toho tedy vyplývá? Užijte si každé krásné intimní chvilky, nikdy nevíte, jestli není na dlouhou dobu poslední.

A jak dlouho se obvykle milujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám