Hlavní obsah

Kruhové šály jsou out. Nosí se široké, s kostkami či tygrem

Foto: Christina_summer, Shutterstock.com

Foto: Christina_summer, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká šála je náš oblíbený podzimní a zimní doplněk. Jednak zastaví nepříjemný studený vítr a pak, kdo by nemiloval ten pocit zachumlání? A navíc díky ní můžete nosit lehčí bundu o něco déle.

Článek

Podzim zkrátka netrvá dostatečně dlouho na unošení lehčích bundiček. Poctivá šála vás zahřeje, pokud chcete nosit křiváka, i když už teplota padá k deseti stupňům. V kombinaci s užší bundou má velká šála ještě jeden bod k dobru: opticky zeštíhlí tělo. A jakou si vybrat?

Sáhněte po měkčím materiálu pro pohodlí a ideálně po příměsi vlny pro zahřátí. Šířka by měla být tak půl metru a délka 160 cm. Taková šála už se bude pěkně motat. Před pár lety frčely kruhové šály, ale ty se aktuálně moc nenosí. A co je naopak v kurzu? Kostkovaný vzor, měkká pletenina nebo plyš a třásně!

Zkuste barvy

Obrovská pestrá šála s délkou přes dva metry je tak extravagantní kus, že bude vypadat dokonale k elegantnímu šedo-černému outfitu. Zvolte k ní rovný kabát bez aplikací, klasické kalhoty a kvalitní kožené boty.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. barevná šála Zara, 699 Kč, 2. šedý kabát H&M, 949 Kč, 3. rovné kalhoty Mango, 1299 Kč, 4. šifonová halenka Mango, 799 Kč, 5. polokozačky Högl, 4499 KčFoto: Archiv firem

Bez kostek ani ránu

Kostkovaná šála je hitem letošního roku a skvěle vypadá, když některý z odstínů zopakujete na dalších kusech oblečení. Letos se nosí žlutá více než kdy jindy a v kombinaci s dalšími světlými odstíny, jako jsou béžová a krémová budete elegantní a přitom jiná než všechny ty dámy v černé, které máte ve svém okolí. A jestli něco vypadá dokonale, tak je to rolák s minisukní.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kostkovaná šála H&M, 299 Kč, 2. velbloudí kabát H&M, 1299 Kč, 3. mini sukně Bershka, 549 Kč, 4. tmavě modrý rolák Jacqueline de Yong (prodává Zoot), 449 Kč, 5. kozačky nad kolena Aldo, 2599 KčFoto: Archiv firem

Zvířecí vzor

Pokud si chcete ještě chvíli užít podzimní koženou bundu bez zateplení, velká šála je nutnost. A doplňte ji svetrem s příměsí bavlny a navrch přidejte kašmírovou čepici. Oblíbené tenisky nahraďte kotníkovými botami a dokud nesněží, vyzrála jste na počasí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. šála s potiskem zebry Mango, 799 Kč, 2. kožený křivák Stradivarius, 2599 Kč, 3. šedý svetr H&M, 799 Kč, 4. skinny džíny Cheap Monday, 1349 Kč, 5. černé chelsea boty Vagabond, 2599 Kč, 6. čepice z kašmírové směsi H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Umělý kožíšek

Atrapa zvířecího kožichu je letos populárním výstřelkem a věřte, že i tento umělý kožíšek hřeje. Nejlépe vypadá volně spadlý přes ramena, případně pouze jednou přehozený okolo krku. Více bychom outfit nekomplikovali, takhle výrazný kousek si zaslouží veškerou pozornost.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. leopardí šála Stradivarius, 799 Kč, 2. kabát z vlněné směsi H&M, 1799 Kč, 3. modré šaty s páskem Mango, 899 Kč, 4. kožené boty na podpatku Zara, 2599 KčFoto: Archiv firem

Měkoučký materiál

Měkká šála a měkká bunda vytváří nepřekonatelné duo. Pokud jsou obě v černé barvě, doplňte je klasickými modrými džínami s vyšším pasem a zkrácenými nohavicemi. Aby vám nebyla zima odspoda, boty farmářského typu to jistí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. měkká černá šála Zara, 599 Kč, 2. černá vatovaná bunda H&M, 999 Kč, 3. modré zkrácené džíny H&M, 799 Kč, 4. růžový svetr Cos, 2225 Kč, 5. béžové farmářky Ojju (prodává Zoot), 2899 KčFoto: Archiv firem

Výrazná rudá

Červená šála přebije ostatní oblečení, ale hodí se k překvapivě velkému množství oděvů - kromě džísky ji můžete zkombinovat s křivákem, bomberem i kabátem. S černým kabátem budete v červené šále prudce elegantní, v džínové bundě zase dosáhnete nenuceného street efektu. K takové volbě se pak hodí netradiční boty a pletená čelenka, která je letošním hitem číslo jedna.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. červená šála Bershka, 349 Kč, 2. denim bunda s vlněnou podšívkou Bershka, 999 Kč, 3. černé skinny džíny Only (prodává Zoot), 899 Kč, 4. dlouhý svetr H&M, 599 Kč, 5. třpytivé vyšší boty Aldo, 2599 Kč, čelenka Zara, 299 KčFoto: Archiv firem

A jak nosíte šálu vy? 

Reklama

Související témata:

Načítám