Hlavní obsah
3,3
(67)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rychlé, jednoduché a jen z pár surovin – to jsou kotlety na paprice. Zvládne je i úplný kuchařský začátečník a přitom si na nich pochutná i náročný strávník. Pusťte se do toho s námi!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 3 g soli a pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Kotlety naklepejte z obou stran paličkou a tukové krytí (proužek tuku na povrchu) lehce nařízněte, aby se maso při opékání nekroutilo. Z obou stran osolte a opepřete.

02.

V kastrolu rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran osmahněte dozlatova. Pak maso vyjměte a ve výpeku zpěňte sladkou papriku s moukou - míchejte, aby se paprika nepřipálila, rychle hořkne.

03.

Po chvilce podlijte vývarem a prošlehejte metličkou, aby se neudělaly hrudky. Když je omáčka hladká, kotlety do ní vraťte a asi 20 minut poduste. 

04.

Nakonec omáčku zjemněte smetanou. Podávejte třeba s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem a porce můžete ozdobit pažitkou.

Reklama

Načítám