Hlavní obsah

Věrnost podle znamení: Kdo zahýbá a kdo je věrný?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Závazky a stabilita versus svoboda a nestálost. Dva protipóly, které ovlivňují lidské vztahy vlastně nejvíc ze všeho, působí u každého z dvanácti znamení horoskopu jinak. Která patří mezi ta přelétavá a na koho se můžete v partnerství opravdu spolehnout?

Článek

Pro někoho je představa stabilního rodinného života téměř nepředstavitelná, další zas bez této jistoty nedovede fungovat. Některá znamení střídají partnery jako na běžícím pásu a jiná se seznamování a namlouvacím rituálům z principu vyhýbají. Do které kategorie spadáte vy nebo vaše drahá polovička?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani si velmi cení svojí svobody a často plují životem a přitom střídají vztahy jen tak pro zábavu. Jsou ovšem známí i velkými romantickými gesty a nečekanými sňatky – když se totiž Berani zamilují, jdou do toho po hlavě. Neváhají, nenechávají si pootevřená zadní dvířka, nic takového. Jejich impulzivnost funguje na obě strany: když nikoho nemají, rozhodně se nebrání vztahům na jednu noc. Jsou ale přímí a upřímní a nevěru rozhodně nepodporují ani neschvalují.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Není snad stabilnější a loajálnější znamení než Býk. Špatně snášejí změny a hlavně nechápou, proč by měli cokoliv měnit, když to není nutné. Je pro ně vždycky jednodušší věci překousnout anebo napravit, než se vrhat do něčeho nového. Býci jsou zkrátka partneři na celý život, na vztahu jsou ochotni pracovat a vkládat do něj hromadu úsilí. Rodina je pro ně extrémně důležitá a bez zázemí a bezpečného přístavu, kam se mohou vracet, neumějí fungovat. Nevěra pro ně nepřipadá v úvahu.

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Býci na vztahu pracují, a než by měnili partnera, raději leccos překousnouFoto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je představa věčného závazku a vztahu až do smrti poněkud děsivá a rozhodně se do ničeho takového neženou. Jako přirozeně nestálé znamení totiž ví, co od sebe čekat – kdyby se hrnuli do stabilního vztahu moc brzy, bylo by pravděpodobné, že vezmou do zaječích. Na druhou stranu však jejich slovo platí. Jakmile se o nějakém hnízdění začnou zmiňovat, myslí to vážně. Většinou se ale do této fáze dopracovávají až v pozdějším věku, v mládí partnery střídají.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky jsou stabilita a rodina nejdůležitější hodnoty a nevěra je pro ně jedno z nejsprostějších slov vůbec. Tito romantici rozhodně věří na lásku až navěky a do vztahu jdou pokaždé s tím, že vydrží napořád. Když říkají „do smrti“, skutečně to tak myslí a dovedou překousnout opravdu hodně, aby vztah zachránili a uchovali. Do vážných známostí se vrhají od mládí, často si berou školní lásky a jejich partner se na ně může doopravdy spolehnout. I proto ale právě oni ze vztahů vycházejí hodně zranění.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy je klíčovou hodnotou ve vztahu pozornost. Jakmile mají pocit, že se jim jí nedostává, znejistí, a pak mohou udělat kdejakou hloupost, která by je jindy ani nenapadla. Potřebují cítit partnerovu lásku, oddanost a neochvějné city. Musejí vědět, že jsou na prvním místě, a pak je všechno v pořádku a pryč ze vztahu se rozhodně neženou. Velkou zkouškou pro ně bývá narození dítěte, kdy se pozornost samozřejmě přesouvá jinam. Důležité je dávat jim lásku najevo a pak tu budou jen pro vás.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Jakmile Lvi získají pocit, že nejsou na prvním místě, začnou vyvádětFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny nerady opouštějí komfortní zónu. I proto ve vztazích spíše setrvávají, než aby je opouštěly, přestože jim soužití s druhým třeba už nic moc nedává. Jsou loajální a čestné, nikdy by nepomluvily ani bývalého partnera. Slušnost mají zakódovanou hluboko v sobě, stejně jako jakousi odtažitou rezervovanost, která z nich možná na první pohled čiší. Spíše patří mezi lidi, kteří končí opuštění – mají sice na partnery velké nároky, ale jsou ochotny dávat vícero druhých šancí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Ačkoliv jsou Váhy romantické duše, které touží po velké osudové lásce, nepatří mezi nejstabilnější znamení a často v životě prožijí spíše větší počet vztahů. Láska je pro ně důležitá, a když k někomu pocítí náklonnost, většinou za ní jdou – třebaže už v jednom vztahu jsou. Flirtování a milostné hrátky je baví a cítí se při nich jako ryba ve vodě. Pokud se ale opravdu zamilují, už s nimi nic nepohne a je to pro ně navždy. Záleží jen na tom, kdy tahle velká láska přijde.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Stejně jako Blíženci se i Štíři usazují spíše až v druhé polovině života. Jsou ohromně vášniví a citově založení, jakkoli to nemusí být na první dobrou znát. Často podléhají přitažlivosti a síle okamžiku, a protože jsou také trochu sobci, rozhodně nepatří mezi nejvěrnější partnery. Svojí drahé polovičce dávají všechno, ale vždy jen po omezenou dobu. Vztah s nimi nikdy nezačne být nudný, zato má často krátké trvání. V pozdějším věku však dovedou ocenit přednosti stabilního vztahu a setrvat v něm.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci berou život hodně „na pohodu“, ale loajalita a věrnost pro ně představují velkou hodnotu. Přátelství mají za jeden z nejsilnějších citů a láska spadá do stejné kategorie. I když třeba s partnerem nevydrží navěky, zpravidla zůstávají přáteli, běžně se stýkají a dobře vycházejí. Střelci druhé nikdy neomezují, nestavějí nepřekročitelné hranice, ale svoje důležité lidi si ze života odejít nenechají. Je na ně velký spoleh, ve vztahu jsou vždy upřímní a čestní, a když láska vyprchá, radši ho ukončí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi rozhodně nepatří mezi impulzivní a přelétavá znamení. Nejde ani tak o to, že by věřili v osudovou lásku a spojení dvou duší, ale jsou prostě realisté – vědí, že žádný vztah není bez chybičky a že se na nich musí pracovat. Kromě toho se druhým těžko otevírají, a tak je pro ně hledání partnera velmi obtížné. Pustit si do své intimní zóny někoho nového? Díky, nechci. Vzrušení a nadšení z něčeho neznámého jim nic neříká, radši se drží toho, co je jim blízké. Jakkoli city nedávají najevo příliš často, je na ně spolehnutí.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Na Kozorohy i Střelce je ve vztahu spolehnutíFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou přelétavé a svobodomyslné bytosti a málokdy zůstávají v jednom vztahu navěky – nejsou na to stavění. Nedělají to proto, aby druhému ublížili, ale koncept dlouhodobého vztahu, kde se dva jedinci vzájemně odcizí a už si třeba nerozumějí, jim nic neříká. Vztahy podle nich mají být zábava, dobrodružství a vzrušení. A pokud tyto kouzelné ingredience vyprchají, Vodnáři často mizejí s nimi. Ve své svobodě se nenechají nijak omezovat, a jak se jednou rozhodnou, tak s nimi nepohnete.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Soucitné a empatické Ryby opravdu jen málokdy partnera podvedou, protože by se pak utopily v záplavě výčitek svědomí. Čistý štít je pro ně zásadní, neumějí žít ve falši a lži. Kromě toho je pro ně také velmi důležitou hodnotou domov a bezpečný přístav, který nabízí. Nesnášejí rozchody a konfrontace s nimi spojené. Necítí potřebu měnit partnery podle rozmaru – když do vztahu jdou, tak naplno a bez omezení. Jedině tak to podle nich má smysl.

Víte, proč se dnes vztahy tak často rozpadají? Páry se vidí příliš často!

Reklama

Načítám