Hlavní obsah

Veronika Žilková: Konečně čistý vzduch!

Foto: Mona Martinů

Máme po první přímé volbě. A že dala všem pěkně zabrat!Foto: Mona Martinů

Reklama

V naší společnosti to teď pěkně vřelo. Hádali se děti s rodiči i rodiče s prarodiči. Zeman je vůl! Není! Je! A co ten váš šišlavý cizák?! Na toho nám nesahejte! A víte co? Taky k nám nemusíte už chodit!

Článek

Buch a prásk! Bouchaly dveře v bytech, u aut... no leckde. Lidé se hádali na pracovišti, v posteli i na ulici. Koho volíš? Cože?!? Toho? To nemyslíš vážně! A víš co...?

Hurá, hurá, hurá!

Konečně se nám všem vrátil zájem o naši zem. Všichni jsme v posledních letech cítili bezmoc, apatii a taky lhostejnost. Tam nahoře kradou? A co my s tím?! My obyčejní lidé, když nezaplatíme složenku, máme hned velký problém. A oni? Berou úplatky, podvádějí, a ještě se tváří jako neviňátka.

Všichni jsme se stáhli do prohnilých ulit a jen jsme mlčky snášeli bezmoc něco změnit. A pak najednou přišla přímá volba prezidenta a začala velká hra. Všichni postupně propadli herní vášni.

  • Tak koho? Avatara, nebo Fischerovou? Kterou? No tu, jak vypadá jako Božena Němcová!
  • Tu? Nikdy, to radši Fischera! Cože? Vždyť byl ve straně! No a co? To byl každej!
  • A co Zemana? Zemana ne, to radši Dientsbiera. Je mladší a taky hezčí!
  • No, no, matko! Ale oba žádali o podporu komunisty. Ne! Jo!
  • Já to četl a já zas viděla ve zprávách!

A na titulních stránkách Ivetu Bartošovou vystřídala předvolební kampaň. Skandál s mrtvými na podpisových arších, pak nečekaný výsledek prvního kola a druhé kolo plné urážek a emocí.

Lidé četli křížem krážem internet, sledovali politické debaty a všem stoupal očistný adrenalin. Konečně jsme měli pocit, že nás česká země potřebuje a my ji výběrem toho nejlepšího kandidáta z možných zachráníme.

Zemětřesení před 10 dny skončilo a vzduch se vyčistil. Češi jsou o zkušenost bohatší a jejich děti za pár let klidně můžou dostat u tabule pětku, že neví, kdy v Česku byla první přímá volba prezidenta.

Hezký klidný den.

Reklama

Načítám