Hlavní obsah

Víte, co je to vanilkový sex?

Foto: Thinkstock

Tak co, dávali jste ve škole sexu pozor?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O sexu se mluví, o sexu se píše, sex je v televizi i rádiu. Rozhodně už to není žádné tabu. Lehce tak můžete nabýt dojmu, že není nic, co by vás překvapilo, nebo co byste neznali. Ale víte třeba, co znamená vanilkový sex? Nebo co je spank, rimming nebo co skrývá zkratka SSC? Připravili jsme pro vás takový menší sexy slovník…

Článek

Doby, kdy pojem sex znamenal pouze klasický pohlavní styk mezi mužem a ženou, jsou dávno pryč. Milostné hrátky už nepatří jen do ložnic, ale staly se tak trochu věcí veřejnou. Není v podstatě časopis nebo televizní stanice, kde by se sex v nějaké podobě neobjevil. Ale „vývoj“ jde pořád kupředu, stále více lidí provozuje nejrůznější sexuální praktiky, v postelích se odehrává čím dál více experimentů, a tomu odpovídá i slovník. Ten se neustále rozrůstá a tohle je jen výběr několika výrazů, které se ještě před nedávnem nejspíš nepoužívaly…

1. Vanilkový a ne-vanilkový sex

Tohle není normální! Kolikrát jste tuhle větu řekli, když jste někde četli nebo slyšeli o nejrůznějších sexuálních praktikách, které zrovna neodpovídají vaší představě toho, co je běžné. Jenže výraz „normální“ se už dá v podstatě pokládat za archaismus. Dneska frčí slovní spojení „vanilkový sex“, které zahrnuje veškeré běžné sexuální praktiky. Mezi ty už dávno nepatří jen klasická soulož muže a ženy, nejlépe v misionářské poloze. V podstatě se tam řadí i sex lesbiček a gayů, orální či anální sex.

Tak trochu „mimo“ je záliba v praktikách souvisejících se sado-maso praktikami a BDSM, které jsou označované jako „ne-vanilkové“. A je vcelku úsměvné, že ti, kteří mají tento styl milování rádi, označují vyznavače vanilkového sexu také jako jahody či pistácie. Proč tomu tak je, se ale můžete jen dohadovat…

2. Elektro sex, breathplay a spank

Když se v minulosti řeklo sex, bylo na každém, co všechno si pod tímto pojmem představí. Dnes už má ale skoro každá trochu jiná erotická hra své vlastní pojmenování. Co je to elektro sex a jak vám může elektřina zpestřit sexuální život, se dočtete v článku Erotické hry. Zn.: Jen pro plnoleté!

Co ale je takový breathplay neboli hrátky s dechem? Patří sem nejrůznější přiškrcování, dušení či znemožňování dýchání pomocí latexových či gumových masek v průběhu milování. Zdá se vám to jako nebezpečná a hloupá zábava? Možná, ale vyznavači breathplay se shodují, že pokud jsou dodržena jistá bezpečnostní pravidla (například platí, že oddávat se této praktice sám není příliš rozumné), je to absolutně nepopsatelný a vzrušující zážitek. „Je to naprosté uvolnění. Nádherný, jemný orgasmus, žádné křeče a křik, jen vše najednou ztichne a jakoby se zastaví čas. Pak vdechnete do plic čerstvý vzduch, a to je další úžasný pocit,“ popisuje na internetové diskusi věnované této praktice muž s přezdívkou lasonytex.

O drsnějších praktikách BDSM toho bylo také napsáno už hodně, ale víte, že třeba jen výprask má svůj vlastní výraz? Když by po vás někdy někdo vyžadoval spank, tak zpozorněte. Chce vám totiž při sexu naplácat, dát vám výprask, nebo vás třeba i zbičovat. Že to nemusí být vůbec špatné, vás přesvědčí článek Naučte ho lehkému sado-masu!, ale každopádně je dobré vědět, co daný výraz znamená, a nebýt pak nemile překvapen.

Foto: Thinkstock

Naučte se správně pojmenovat to, čemu se ve volných chvílích věnujete...Foto: Thinkstock

3. Titty fucking, pit job a rimming

Způsobů, jak se milovat, je spousta a nejde ani jen o to, v jaké poloze se milostným hrátkám oddáváte. Mnoho z vás tak třeba vyzkoušelo titty fucking, jen nevíte, že se tomu tak říká. Je to takzvaný prsní sex, při němž muž vsouvá penis do žlábku mezi ňadry své partnerky. Jestli nevíte, jak na to, přečtěte si článek Sex ňadry z vás udělá sexuální bohyni!.

Ale co třeba takový pit job? Jde o podobnou praktiku jako titty fucking, jen místem slasti není žlábek mezi prsy, ale podpažní jamka.

A nic vám neříká ani výraz rimming? Není to nic složitějšího než laskání a dráždění konečníku. A je jedno, zda prsty, jazykem či s pomocí nějaké erotické pomůcky. A že je to věc, která se může líbit i ryze heterosexuálním mužům, se dočtete v článku Sexuální experiment. Buďte na chvíli chlap!.

4. Zkratky známé i neznámé

Zkratky se nevyhýbají ani oblasti sexu. Nejznámější zkratkou je asi BDSM, jejíž (alespoň přibližný) význam zná každý. V doslovném překladu písmena signalizují slova Bondage (svazování či spoutávání) Domination (dominance a v přeneseném smyslu slova jakási hra na pána a otroka a podobně) Sadism (sadismus) Masochism (masochismus). Čtyři písmenka tak v sobě skrývají veškeré záliby týkající se sado-maso hrátek od lehkých praktik až po drsnější metody.

Ale co taková zkratka SSC? Ta je právě například v případě BDSM vcelku důležitá, obzvlášť pokud se rozhodnete vyrazit na nějaký eroticky laděný večírek, kde nebudete své partnery příliš dobře znát. Značí to totiž anglická slovíčka Safe, Sane a Consensual, což znamená, že vše musí být bezpečné, nesmí škodit zdraví, a především musí být předem dohodnuté a odsouhlasené všemi stranami.

A jako poslední jsme vybrali zkratku BBW, která má svůj základ opět v angličtině. Znamená big beautiful women, tedy velké krásné ženy. A používají ji především muži, které vzrušují silně (ale vážně silně) obézní ženy.

Setkali jste se někdy s výrazem týkajícím se sexu, o němž jste neměli ani potuchy? Napište nám o tom do diskuse.

Reklama

Související témata:

Načítám